Čiščenje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Čiščenje
Živijo.
Na naslonih klopi imam črne pikice od plesni, kjer se je pozimi cerada dotikala skaja. S čim bi to očistil.
Hvala
Lp Miha.
Na naslonih klopi imam črne pikice od plesni, kjer se je pozimi cerada dotikala skaja. S čim bi to očistil.
Hvala
Lp Miha.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Čiščenje
Varikino zmesaj z vodo 1:1 in poskusi z gobico. Nato pa dobro z vodo speri.
Z gobico nanesi varekino ali clox, pusti delovati en čas, nekaj minut da plesen izgine in potem samo splahni z vodo. Nič ne rabiš drgniti.
Guma je guma, zaenkrat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Pri cisto belem skaju je lazje. Ce je pa v bilokaki barvi zna pa ostat flek ker to so zelo mocna belila in razbarvajo materjal...
Marcel_Mastnak napisal/-a:Pri cisto belem skaju je lazje. Ce je pa v bilokaki barvi zna pa ostat flek ker to so zelo mocna belila in razbarvajo materjal...
Ne bi se strinjal, ker belila umetnih materijalov ne razbarvajo.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Poskusi na kaki plastiki. Sej ne bom pametoval ampak ni greh pazit. Mam v spominu flek ki je ostal na skajastem stolu od cistila.
Clox je super proti plesni, samo ne na tekstilu. Razen če je snežno bel. Po cloxu je vse snežno belo.
Sem čistil plesen okoli okenskih okvirjev in mi je kapnilo malo na sedežno. Nič ni tako, kot je bilo

Sem čistil plesen okoli okenskih okvirjev in mi je kapnilo malo na sedežno. Nič ni tako, kot je bilo
Jaz clox uporabljam na zidni plesni v kleti,pa tudi na fasadi. Fasado le našpricam pod okenskimi poličkami kjer so temne lise in pustim in jo popolnoma očisti, barve pa ne poškoduje popolnoma nič. Za skaj pa nisem upal svetovati, ker nisem probal.
Poizkusi našpricat skaj na skritem mestu in boš videl, kako se obnese.....pa poročaj, da bomo vedeli tudi ostali
Poizkusi našpricat skaj na skritem mestu in boš videl, kako se obnese.....pa poročaj, da bomo vedeli tudi ostali
mirno morje
Hvala za mnenja.
Probam pa javim.
Lp Miha
Probam pa javim.
Lp Miha
ne vem pod katero temo dat tole...pa bom kar tukaj vprašal :
Na čolnu spodaj nimam nobenega premaza...lani sem ga konec sezone pustil 14 dni (mirujočega) v vodi in so se logično nabrale alge po dnu. Potem sem jaz to doma s krtačo lepo ščistil dol (samo z gobico niso šle pike dol) ampak sedaj je dno seveda precej bolj hrapavo kot prej (zaradi krtačenja). Posledično predvidevam se bodo tudi alge hitreje nabirale, zato bi rad to nazaj spoliral...
A se za to uporabi kak premaz in se premaže čoln ali pa lahko kar vse spoliram ?
Na čolnu spodaj nimam nobenega premaza...lani sem ga konec sezone pustil 14 dni (mirujočega) v vodi in so se logično nabrale alge po dnu. Potem sem jaz to doma s krtačo lepo ščistil dol (samo z gobico niso šle pike dol) ampak sedaj je dno seveda precej bolj hrapavo kot prej (zaradi krtačenja). Posledično predvidevam se bodo tudi alge hitreje nabirale, zato bi rad to nazaj spoliral...
A se za to uporabi kak premaz in se premaže čoln ali pa lahko kar vse spoliram ?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Matiral si ga z gobico in ne krtaco. Ce si mel fejst grobo in si naredil rise bi mogoce blo dobro prej z vodobrusnim 600-800 rise ven dobit pol pa spolirat. MamaMicka in se nekateri ti lahko tu najbolje svetujejo ampak dvomim da na pamet dokler se ne vidi kaj si skuhal...
Preden se lotiš brušenja poizkusi s poliranjem. Z ustrezno polirko, ovco in pasto (mogoče UP SISTEM M50) se da narediti čudo. Tudi “pikice” bi morale iti stran, drugače jih nežno “pošpohtlaj”.
david_bergoc napisal/-a:ne vem pod katero temo dat tole...pa bom kar tukaj vprašal :
Te pikice so apnenčaste tvorbe in jih solna kislina z lahkoto topi, brez drgnjenja. Paziti je edino potrebno, če imaš čoln na prikolici, ker solna topi tudi cink.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino napisal/-a:david_bergoc napisal/-a:ne vem pod katero temo dat tole...pa bom kar tukaj vprašal :
Te pikice so apnenčaste tvorbe in jih solna kislina z lahkoto topi, brez drgnjenja. Paziti je edino potrebno, če imaš čoln na prikolici, ker solna topi tudi cink.
Če so to apnenčaste tvorbe kot praviš jih odstranjuje tudi navadni kis, najbolje alkoholni, tudi jabolčni. Preizkušeno! Samo treba pustit, da je malo namočeno. Seveda je pa težko najdt tako veliko banjo za čoln namočit
Pozdravljeni
Mene pa zanima s kaksnim cistilom ocistite lepilo od nalepke za reg st. Na gumenjaku, da mi ne bo kaj grizlo tubusov.
Lpd
Mene pa zanima s kaksnim cistilom ocistite lepilo od nalepke za reg st. Na gumenjaku, da mi ne bo kaj grizlo tubusov.
Lpd
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov