Obnova Elan 430

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

lisjak
Višji vodnik

Obnova Elan 430

OdgovorNapisal/-a lisjak » Če Jan 10, 2019 17:35

Pozdravljeni, sicer sem v dilemi ali menjati mojo malo jadrnico z malce večjo ali jo obnoviti in malce predelati. Imate mogoče kakšne izkušnje ali idejo, kako predelati jambor, da bi ga lahko sam postavil - da bi bil na dvižni sistem? In kako bi lahko ločil spodnji del trupa od zgornjega, rad bi namreč ojacal krmno steno ter obnovil polnila med obema plastema, da bi imel mir potem več let. Hvala za ideje in pomoč.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

Re: Obnova Elan 430

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Jan 10, 2019 18:22

Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
lisjak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a lisjak » Pe Jan 11, 2019 08:28

Hvala, sem to temo že pregledal... V bistvu me zanima ali je palubi del in pod čolna samo samo "zakovicen" ali tudi lepljen skupaj in kako dobiti to narazen. Ne bi rad da mi vse popoka ko bi šel dajat to narazen.
Če je to že kdo delal bi prosil za nasvet... Kakšna ideja za jambor... Kako narediti nekakšne pameten nosilec za jambor... Osnovna ideja je, da bi naredil nekakšen nosilec za jambor v visini palube, kjer zdaj vtaknem jambor vanjo... Kako močna bi morala biti zadeva, da bi varno držalo jambor...
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Pe Jan 11, 2019 08:37

lisjak napisal/-a:kako predelati jambor, da bi ga lahko sam postavil - da bi bil na dvižni sistem? In kako bi lahko ločil spodnji del trupa od zgornjega, rad bi namreč ojacal krmno steno ter obnovil polnila med obema plastema, da bi imel mir potem več let. Hvala za ideje in pomoč.

Ne razumem zakaj bi imel dvižni sistem jambora. Namestiš zajle, dvigneš in vtakneš v luknjo. Da ga dvigneš ga pa nasloniš s spodnjim koncem na kak robnik ali rob gume na prikolici. To je tak lahko, da ni potrebe po mehanizmu.

Zgornji in spodnji del trupa je kovičen pod varovalno gumo. Krmna stena je pa zlepljena.
Lej, nima smisla to ločevat, ker je ceneje drug trup poiskat. lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Pe Jan 11, 2019 09:01

Če že, glede jambora, bi naredil tam, kjer gre jambor skozi palubo, eno inox cev in jo trdno pritrdil v dno oz. pritrdilno bazo jambora ter opasal zgoraj v palubo. Da kot si rekel, vtakneš jambor notri in ga fiksno drži pokonci, ti pa v miru potem zapneš zajle in ostalo.
lisjak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a lisjak » Po Jan 14, 2019 21:32

Hvala za odgovore, mislim da imata prav. Hrošč hvala za idejo, je bolj racionalna od moje. Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta