Yamaha F 40 BetL problem na osovini

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

goldhorn2

Yamaha F 40 BetL problem na osovini

OdgovorNapisal/-a goldhorn2 » Ne Jan 27, 2019 23:45

Pozdravljeni,
Na vas se obracam ker sem z idejami pri koncu.Pred parimi meseci sem pripeljal coln od tasta v Slovenijo na servis in poliranje.Ker sem vse rezervne dele ze prej narocil in me je ze cakalo doma sem mislil kako lahko delo bo to.A vse skupaj se je zacelo zapletati pri motorju.Ker seveda "prijatelji" od tasta bolj racunajo kot kaj naredijo(sumil sem ze celi cas) in motorja niso sprali in konzervirali se je dogodilo sledece.Pred tednom dni sem kupil nov zaganjac in rele ter vse skupaj vgradil in zelel probati z novim akumulatrojem.Cel vesel kako bo kresnil a do tega ni prislo...Obrat ali dva in nic vec...Kot,da ne bi imel zaganjac moci ali pa da bi bil akumulator prazen..Ker so bili vsi deli novi mi to ni pilo vode.Zgoraj na motorju sem z stel kljucem probal obrniti zobato kolo.A je slo tako na tezko da sm skoraj dobil pruh.Ze sem mislil da je masina zaribana pa mi je kolega dal nasvet da naj odvijem svecke in dam par kaplic olja v cilindre in pocasi presucem na roke.Ni bilo nic boljse.Potem smo zaceli razdirati peto ker smo mislili,da je nekaj zdrobilo na vodni pumpi ali impelerju in da od tam taksen problem.Moram reci,da sem se tega lotil prvic,tako da izkusenj nimam,je pa volja.Celi dan smo se zafrkavali da smo dobli ven peto motorja.In takoj opazli kje lezi problem.Vodila osovine(umetna masa) in osovina so bile sprijete skupaj.Osovina pa ze rahlo naceta(cca.10cm je obrabljene).Ker se vidi da je to vodilo uniceno in ga moram menjati me zanima kako ta plasticni komad dobiti ven.Segerjev obroc sem ze odstranil a nimam ideje kako bi ga potegnil ven.Za kakrsno koli informacijo se vam zahvaljujem ze vnaprej.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 13 gostov