sem že iskal marmelado, ker bi šlo hitreje lepljenje slik, vendar nam je s pomočjo platoja berg kÖniga in obilo dobre volje uspelo
Mala jadrnička Menhir je po obnovi našla novega zadovoljnega lastnika jaz pa sem po novem ponosni lastnik motorsailerja Fjord 28 cs, tako da sem ponovno v starih vodah popravila gradnja obnova.

Motorsailer Fjord 28 cs Norveški tanker narejen za težko morje long keel center kokpit 8,60 3,05 težak pa kar 4,5t

Barka je zaradi zdravstvenih težav prejšnega lastnika takole potrpežljivo samevala devet let na suhem vezu, sicer zaščitena bo pa potrebno pošteno zavihat rokave in opraviti konkreten detaljni pregled.

Notranjost je kljub dolgi dobi neuporabe in zračenja suha in nikjer nisem opazil plesni

Žal pa je mela letos udor vode zamašen odtok na kokpitu voda pa je preko pokrova motorja na kokpitu udrla v sam motorni del in potem naprej pod podnicami v kabino vendar kolikor sem opazil brez večje škode.

Motor volvo penta MD11c 23 KS je prejšni lastnik predelal v zaprt sistem hlajenja konzerviral ga je pravilno, in je zalaufou brez problemov po mnenju mehanika pa teče lepo gladko cca 74 ur po generalni. Seveda bom zamenjal vse servisne kose, me pa zanima vaše mnenje kako je z motorjem po vsem tem času?

Propeler in pa izpuh pa nista v najboljšem stanju
Ok izpušni kos itak nov, po dosedanjih informacijah je problem dobava novih kosov nabava kdo kje?
Propeler aluminijast ki je poškodovan se ga da dovariti ali novega nabava kje?

Iztok antifouling rezervire,j sicer imam še ogromno ogromno drugega dela poprej, upam pa da bo delo potekalo brez komplikacij in da bo jarbol kmalu pokonc .
Hvala za odgovore in nasvete
Lp; Iztok