Stopper/cleat boom travelerja, Elan

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

inspiron
Viceadmiral

Stopper/cleat boom travelerja, Elan

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Mar 26, 2019 06:22

Odletel je nastavek/podaljsek/platforma za stopper/cleat travelerja booma, takole na sliki:
Slika

Na drugi strani pa kako zgleda se cel (ceprav se tudi ze vidi crtica kjer bo pocil):
Slika

Kar malo dvomim, da bi se tole se dalo kje kupit (ce da, mogoce kdo ve, kje?), vedno je moznost, da mi to kdo naredi - koga priporocate, da bi se mu dalo ukvarjat s takimi 'malenkostmi' in taksen kos izrezat?

Dodaten problem je se, da je nemogoce odvijacit tisti del z Imbusom (je zapeceno do amena). WD40 ne pomaga, kaksna je se moznost razen vrtanja? (pogret z rocni brenerjem - to kaj pomaga)?

Hvala ze vnaprej za pomoc.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: Stopper/cleat boom travelerja, Elan

OdgovorNapisal/-a evovii » To Mar 26, 2019 07:00

Predlagam, da pokličeš direktno v Elan (servis), včasih imajo kakšne take stvari na skladišču.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 26, 2019 08:31

Jaz sem enkrat rabil eno specialno podložko za sidrni vinč. Sem šel k http://www.koritnik.si/, imel s seboj šablono iz kartona. So prerisali v Autocad in na laser izrezali novo. Torej, ena možnost je, da odvijačiš to drugo, ki je še cela in greš do kakega kovinarja.
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Mar 26, 2019 09:15

Grega295,

tocno to sem imel v mislih - vzeti 'se celega' in po sabloni nelomu dat izdelat.... Hvala za link, se skoraj sosedi smo!

(Samo se pogrntam kako odvijacit :/ )
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Mar 26, 2019 14:51

Vijak potolčeš z manjšim kladivom, mogoče bo popustil. Če ne bo, poskusiš s sekačem (majsl) v smeri odvijanja. Če še to ne pomaga, odbrusiš ali zvrtaš stran glavo in potem z dobrimi kleščami (male ror cange) primeš steblo. Če ne gre, vrtaš najprej fi 2 točno na sredi, nato fi 3 itd, na koncu navojni sveder, da popraviš navoj.
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Apr 01, 2019 16:16

vijak je korodiral na navoju, tolcenje in sekanje ne bo prineslo zeljenega rezultata. luknjo not, potem pa slepca
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Apr 02, 2019 11:21

inspiron napisal/-a:Grega295,

tocno to sem imel v mislih - vzeti 'se celega' in po sabloni nelomu dat izdelat.... Hvala za link, se skoraj sosedi smo!

A ni najlažje poklicat v Elan pa vprašat če imajo?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 02, 2019 13:05

evovii napisal/-a:
inspiron napisal/-a:Grega295,

Še bolje pa direkt v Lesce, http://www.seawave-marine.si , info@seawave-marine.si ,ki so tudi zastopniki za Lewmar.
Pri njih sem dobil Rutgerson ročko za štoper po najnižji ceni v EU. In to iz dons na jutr.
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Če Apr 04, 2019 19:32

evovii napisal/-a:

Seveda sem poklical, poslal fotke - nimajo.

Marchi napisal/-a:Še bolje pa direkt v Lesce, http://www.seawave-marine.si , info@seawave-marine.si ,ki so tudi zastopniki za Lewmar.
Pri njih sem dobil Rutgerson ročko za štoper po najnižji ceni v EU. In to iz dons na jutr.

Evo poslal mail se njim, hvala za kontakt. Sicer sem ze dogovorjen v Depali vasi, da mi drug teden naredijo na laserju, ce ne dobim 'original'...

Ce bo kdo kdaj rabil: pripravljeni so mi narediti to tudi na Xrez v Vodicah (delajo pa z vodnim curkom).
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Če Apr 04, 2019 19:34

kr3mn1 napisal/-a:vijak je korodiral na navoju, tolcenje in sekanje ne bo prineslo zeljenega rezultata. luknjo not, potem pa slepca

Tocno tako - ni slo. Je pa operacija trajala rang 2 uri: zanic svedri (sicer za zelezo, ampak kitajska roba) niso kaj dosti pomagali, potem dleto, na koncu zagica za zelezo pocasi a vztrajno odbijemo glavo. No potem z rorcangam za steblo je slo, je bil pa vijak precej zvit (pa ne vem ali se zato ni odvijacil ali smo ga poskodovali med 'operacijo').
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Apr 04, 2019 19:59

inspiron napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:vijak je korodiral na navoju, tolcenje in sekanje ne bo prineslo zeljenega rezultata. luknjo not, potem pa slepca

Tocno tako - ni slo. Je pa operacija trajala rang 2 uri: zanic svedri (sicer za zelezo, ampak kitajska roba) niso kaj dosti pomagali, potem dleto, na koncu zagica za zelezo pocasi a vztrajno odbijemo glavo. No potem z rorcangam za steblo je slo, je bil pa vijak precej zvit (pa ne vem ali se zato ni odvijacil ali smo ga poskodovali med 'operacijo').

Še dobr da sta mela avtopilota :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov