Servisi

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

ribon
Kapitan fregate
Kraj: vrhnika

Servisi

OdgovorNapisal/-a ribon » Sr Jul 11, 2007 22:47

Zanimajo me vaše izkušnje z servisi, ste bili zadovojni..razočarani..
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 13, 2007 00:10

Dobro vprašanje. Obstajajo boljši in slabši... Nekdo je zadovoljen z nekom, spet drugi pa z istim serviserjem ni. Mislim da je to tako kot pri avtomobilih, čolnih in podobno. Nekdo ima rad Hondo, drugi VW, tretji Audi, spet nekdo pa Mercedes. Vsi so OK odločjo pa detajli...
Pri serviserjih obstajajo takšni, ki so pooblaščeni in tudi takšni, ki niso. Vendar pa naj vas to ne zavede, saj so ponavadi tisti nepooblaščeni precej boljši mehaniki. Problem je samo na začetku, ko je čoln še nov in želite uveljavljati garancijo. Takrat pač nujno potrebujete pooblaščenega....

LP
ribon
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a ribon » Pe Jul 13, 2007 00:48

Z Jurco imam bolj slabe izkušnje, tudi miji kolegi ne vozijo več motorjev k njemu. Njegov mehanik pa je res OK dečko. Sem enkrat rabil en "apciger" pa mi ga je brez problema posodil.
Rožej naj bi bil za Yamaho tudi pravi mojster, najslabši pa se mi zdi avtopreformance ki servisira Selvo. Pozam najmanj 3 primere ko mu je uspelo praktično pokvarit motor. Poznam primer ko je možakar pripeljal čoln z mototrjem na servis, serviser ni pravilno priklopil bencina in je toliko časa verglal motor da je izpraznil akumulator. Možakar pripelje čoln na morje in... seveda čoln ne da nič od sebe. Pa gre kakšen dan dopusta...
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Pe Jul 13, 2007 09:23

Jaz imam zaenkrat izkušnje samo s servisom Rožej.

Šlo mi je zelo na živce to, da vse skupaj izgleda, kot neka miniaturna domača delavnica, popolnoma neprofesionalno, brez nekega standarda, ki bi ga človek pričakoval za Yamahin pooblaščeni servis. Imel sem tudi občutek, da me šefe nateguje. Imel.

Na servisu sem bil prakrat, nazadnje z novim izvenkrmnim motorjem. Servis je bil opravljen hitro, vgrajene dodatne zadeve popolnoma po moji želji in tudi odnos serviserjev je bil super. Ker me je zanimalo tudi ozadje (koliko sem zadevo preplačal) sem ugotovil, da so bile navedene cene zelo točne (sem preveril pri uvoznikih) in samo delo ni bilo pretirano zaračunano.

Ugotovil sem torej, da je razmeroma visoka cena rezervnih delov pač dejstvo (kot vse ostale zadeve pri navtiki), da je servis OK, edino, še vedno me moti izgled delavnice/podjetja. To bi lahko popravili. Vem, da gre za lepotno zadevo, najbrž ne vpliva na kakovost dela, res pa je, da gre za pooblaščen servis in da smo v 21. stoletju.

LPB
Nazadnje spremenil superpuntar, dne Pe Jul 13, 2007 12:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 13, 2007 10:10

Okrog Autoperformance-a res ne bi izgubljal nesed, ker to že vrabčki čivkajo. Sedaj si pa predstavljaj da kupiš Selvo, ki že tako ni nevem kakšen motor, potem imaš pa še tak servis...

Kar pa se tiče izgleda servisov je tukaj spet naša majhnost, kar sem že enkrat napisal. Tudi pooblaščeni serviser Mercury - MerCruiser ima "čuden" izgled prostorov, pa je Mercury največji med največjimi, daleč pred Yamaho!

Moje mnejne o tem pa je tako, da so se tega navlekli iz ZDA. Ko hodim po njihovih marinah je vse enostavno, servis je v kolibi, recepcija podobno, skladiščenje (zimovanje) bark pa sredi trave in pod napol podrtim senikom... In se nihče ne sekira... Prideš tam v navadno trgovino je enostavna, stara, poden je beton... Vsekakor ni primerjave z našim Mercatorjem, Sparom, Tušem... Edini, ki imajo res lepo urejene poslovne prostore v ZDA pa je, ne boste verjeli, Audi!!! Očitno tukaj nemci ne dopuščajo odstopanj. Saloni so v marmorju, spucani v nulo, izgled in arhitektura enaka kot po evropi (tudi pri nas). Z eno besedo vrhunsko, kar sploh ne paše v tisto okolico. V Ljubljani pa je recimo Porshe Verovškova čisto nekaj običajnega...
Malce off-topic, samo mislim, da paše k urejenosti prostorov...

LP
anzi
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » Pe Jul 13, 2007 10:58

Tudi sam sem imel z Rožejem dobro izkušnjo. Bivšo Yamaho so mi pripravili na sezono (menjava olja v peti, manjše ravnanje propelerja, nastavitev prostega teka, podmazovanje gibljivih delov, in še veliko drugega) + 1 h dela mehanika za borih 4.000 SIT (lani).

Pričakoval sem najmanj 15.000, tako da sem ga 2x vprašal.
Bili so prijazni, strokovni. Seveda pa sem odšel domov še z veliko praktičnimi nasveti o vzdrževanju izvenkrmnika.

Izkušnje z Jurco: Že opisane :cry:
LP anzi
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Pe Jul 13, 2007 13:11

O serviserju Selva - Autoperformance res tudi jaz ne bi izgubljal besed, kar se tiče Jurc je možakar res malo čuden v obnašanju a njegov mehanik je kar OK. Je pa Jurca zelo drag. Slišal pa sem za težave tudi pri uvozniku za Tohatsu glede popravila oziroma zamenjave motorja v garancijskem roku.
Skratka najboljše je, da serviserje potrebuješ čim manj.
anzi
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » Pe Jul 13, 2007 20:13

Post je premaknjen iz druge teme (elektronika tomos 10-18 ):

Mogoče sem malo off topic, a naj povem, da tudi sam nisem zadovoljen z Jurco. Direktorja sicer ne poznam, a z njegovo ženo žal nisem imel dobrih izkušenj. Ni bila najbolj navdušena, ko sem ji rekel, da bi pripeljal 9 let starega Evinruda na servis. Hitela mi je pripovedovati, da so novejši E-tec motorji bistveno boljši, cena pa je itak "samo" 8000 - 9000 €. Mislim, da ni veliko Slovencev, ki lahko ta hip potegnejo iz denarnice 9000€.

Sedaj sem videl, da je odprta tema "servisi". Admin-a prosim, če premakne post tja.
LP anzi
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Pe Jul 13, 2007 21:25

Živio!
Ko prebiram ta sporočila se spomnim kako je bilo včasih s servisi in človeka kar mine da bi se spustil v nakup plovila in motorja.Kateri servis,pooblaščeni ali pa tudi ,ne je v redu,strokoven,da bi se človek lažje odločil za določeno znamko ?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 13, 2007 21:44

Ja okrog Jurce ne smete pozabit, da je človek okrog Johnson/Evinrude starejših letnikov popolni laik. Verjetno niti ne ve kaj je bil OMC... Takrat se je on ukvarjal še s Tomosi in motornimi žagami. Na trg je stopil šele z BRP pod katero sta padla tako Johnson kot Evinrude. Zato mu niti ne diši to popravljat, saj nima izkušenj. Je pa žalostno, da je tako. Okrog OMC bo verjetno precej boljši naslov Roman Vrtačnik, ki pa počasi zaključuje svojo kariero, spet pa ima rajši Mercury grupacijo... Pa še vedno je zaseden že 2 do 3 tedne v naprej.
Žal...

LP
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Pe Jul 13, 2007 22:06

Pred dvajsetimi leti je bil v SEČOVLJAH kar soliden servis,kdo ve a ta še obstaja?,
anzi
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » Pe Jul 13, 2007 23:50

akisek napisal/-a:Pred dvajsetimi leti je bil v SEČOVLJAH kar soliden servis,kdo ve a ta še obstaja?,

No en "servis" je še v Stari čolnarni v Seči, malo naprej pa je tudi g. Mario Altin, ki tudi šraufa motorje. Drugače pa na Obali toplo priporočam pooblaščeni servis Evinrude/Johnson v koprski marini, kjer so zelo prijazni. Dele za omenjene motorje pa lahko kupiš takoj čez cesto v trgovini. Sam imam z obojimi zelo dobre izkušnje.
LP anzi
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 13, 2007 23:58

Tudi jaz imam dobre izkušnje s koprsko marino. Sicer za servis ne vem, ker tega res ne rabim :D . Je pa ostalo zelo pošlihtano. Včeraj mi je Goran spuščal čoln in moram reči da prva liga. Tudi vedno so pripravljeni pomagati.

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Jul 17, 2007 21:59

Do sedaj imam dobre izkušnje z autoperformance.
Sicer pa, a morda kdo ve, kdo še servisira Selvo?
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a ribon » Sr Jul 18, 2007 20:18

Nihče je noče :roll: . Sem enkrat prosil rožeja če bi sestavil eno selvo, pa se je samo smejal.
Primer servisiranja selve pri atoperformance, sodelavec kupi novo selvo 60 in mojster mu jo zmontira. On se lepo vozi celo sezono, ko jeseni doma ugotovi, da mu izpod komand nekaj visi. Bil je izolir trak. Epilog: Ko je mojster montiral komande, je zlomil stikalo ki preprečuje vžig motorja ko je le ta v prestavi, ker ni iml rezerve ga je enostavno prilepil. Zdaj si pa predstavljajte, greste nekam na kornate in na lepem motor noče vžgati. naredite lahko doktorat, pa ne boste ugotovila da se je odlepilo stikalo... In na koncu mojster ni in ni hotel priznati, da je on odlomil stikalo. ko ga je malo bolj na trdo prijel, pa je le povedal resnico...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov