admin napisal/-a:Če je treba rezati in ne gre s kronsko žago, potem je daleč najboljša vibracijska žaga (rezalnik) in ne vbodna! Vbodna je res samo rešitev v sili! Z vibracijsko nimaš nikakršnih problemov, kupi pa list za kovino, saj tisti za les zelo hitro neha rezat, ker mu steklena armatura ni najbolj všeč.

Nekaj takega, seveda tudi tisti iz Lidl-a ali Bauhausa povsem zadostuje za hobi uporabo!
https://www.bosch-professional.com/si/s ... 06018B6002
Sam pa sem mnenja da je vbodna žaga zakon. Res pa je da se moraš tega lotiti pravilno.
Vibracija je dobra za tenke stene, ravne izreze ali pa velike radije.
Opisal bom postopek, vgradnje navigacijske naprave Lowrance ELITE ti2. v komandno ploščo na plovilu Cap Camarat WA5,5, ki je sestavljena iz pleksi plošče, ki je nalimana na podlago. Skupna debelina panela je cca 14mm. Vse je bilo narejeno z vbodno žago.

Najprej sem na ploščo prilepil šablono. Vse izven šablone sem prelepil z zaščitnim trakom. Nato sem v vogale zvrtal luknje opisane v šabloni.

Da ne bi vbodna žaga pustila sledi, na pleksiju, sem ji na tekalno površino nalepil samolepilno peno.

Za okrogle luknje manjših dimenzij pa so primerne krone tako kot je napisal Kasaudio.
Te sem uporabil za inštrumente.

Končni izdelek je viden.