elektrika
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
elektrika
Fantje! Sej mi je kar malo nerodno.......
Torej: fišerman + Suzuki 50. Dajem gor akumulator in zamenjam pole. Pobliskne in tišina. Ponovno napolnim akumulator, ga priklopim, skušam zagnati motor a ponovno tišina, ne deluje niti trim.
A mislite da so kje kakšne varovalke in jih je skurlo ali je problem kje drugje??
Hbala in lep dan vsem!
Torej: fišerman + Suzuki 50. Dajem gor akumulator in zamenjam pole. Pobliskne in tišina. Ponovno napolnim akumulator, ga priklopim, skušam zagnati motor a ponovno tišina, ne deluje niti trim.
A mislite da so kje kakšne varovalke in jih je skurlo ali je problem kje drugje??
Hbala in lep dan vsem!
Če je aku izproban, da niso dobile celice, poglej, če je kje kaka glavna varovalka. Je v manjši škatlici, v notranjih motorjih (vsaj mojem)je 30 A, torej kar močna. Zasleduj glavni plus kabel, kam gre v motorju, mogoče do gl. varovalke. Če gre v kako škatlico , na izhodu iz nje pa je kabel enake debeline, potem je tam notri.
Čakam pa še na en odgovor in ti sporočim.
LP
Čakam pa še na en odgovor in ti sporočim.
LP
Na žalost sem prejel odgovor. Na žalost, pa radi tega; če ni vgrajene gl. varovalke, kar je pri nekaterih motorjih individualno ( lastna dopolnitev od lastnika), ti je lahko skurilo vso vitalno napeljavo v motorju.
Daj najdi varovalko in jo zamenjaj
. Če je ni, pa servis €€.
LP
ps; ti pa vseeno predlagam, da probaš še z drugim akumulatorjem.
Daj najdi varovalko in jo zamenjaj
LP
ps; ti pa vseeno predlagam, da probaš še z drugim akumulatorjem.
Dobil še en nasvet.
Novejši motorji imajo tudi vgrajeno diodno varovalko. Ta pa deluje tako, da če nima od 8-10 V napetosti, se niti ne vklopi in ne spusti niti malo elektrike skozi.
Torej sprobaj ali daj drugi aku. zraven in boš videl kaj bo.
Baje te diodne varovalke ne pregorijo ker prej prekinejo previsoke tokove.
Če imaš multimeter ga priklopi in poglej, če ima pribl. 12 V, ga dopolni, če pa ima pod 9 V , pa je za zbirni center posebnih odpadkov
.
LP
Novejši motorji imajo tudi vgrajeno diodno varovalko. Ta pa deluje tako, da če nima od 8-10 V napetosti, se niti ne vklopi in ne spusti niti malo elektrike skozi.
Torej sprobaj ali daj drugi aku. zraven in boš videl kaj bo.
Baje te diodne varovalke ne pregorijo ker prej prekinejo previsoke tokove.
Če imaš multimeter ga priklopi in poglej, če ima pribl. 12 V, ga dopolni, če pa ima pod 9 V , pa je za zbirni center posebnih odpadkov
LP
Jaz imam na leseni barki običajen Sony avto radio, mislim da je bil cca 150€ in dela že tri leta brez problema, je pa res da je kabina izolirana in popolnoma suha in nikoli nisem opazil kakšnega kondenza znotraj kabine, CD/MP3 mi ne preskakuje in deluje brez problemov. V novi barki pa imam Sony MARINE radio, ki pa naj bi bil bolj odporen na morsko okolje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov