Vijaki
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Vijaki
Pozdravljeni
Zanima me, kje naj nabavim IMBUS vijake M12x1,5 ?
Rabim dolzino navoja vsaj 27 mm + glava.
Šestrobe vijake ima Kamm, vendar ne pride v poštev.
Lahko so črni ali pocinkani, ne rabim inox.
Lpd
Lpd
Re: Vijaki
Preveri v TODA d.o.o. Barjanska c. v LJ
040 215 639
040 215 639
Darh napisal/-a:Pozdravljeni
Lpd
prvo kot prvo, vijak je IN-BUS. V vodilu. ne IMBUS, to je popačenka
Lažje bo če boš iskal tako kot se to dela. Tip vijaka, dolžina vijaka, kvaliteta
V tvojem primeru
DIN 912 M12 8.8/10.9/12.9 pri tem da so 8.8 cinkani ali črni, 10.9/12,9 samo črni razen če ne naročiš da so zaščiteni s cink-lamelami. ko združuješ vijake z matico, mora biti tudi podložka (DIN 125-A če je navadna) združljiva z vijakom (ne da se spešta ko jo zategneš) in primerno izdelku tudi matica. za visokotrdne spoje ista kvaliteta, za navadno uporabo eno klaso nižja če je osnova nad 8.8. Plinski spoji, stopnice etc samo 4.6 ali 5.6/5.8 itd...Din za klasično matico je 934. Navaden vijak 933
Če boš kje dobil, je to Kovinocrom iz JEsenic. pošiljajo po pošti. Če danes naročiš imaš jutri. Oni med drugim dobavljajo tudi KAMMu, s tem so tudi cenejši. imajo svoj laboratorij za vijake etc...eden večjih naročnikov je NEK.
Nisem strojnik in ne slavist, slisim pa 1. in tudi vidim 1. napis IN-BUS , ker povsod trgovine, splet ,..... imajo napis Inbus ali Imbus. Pustimo to, vsi vemo za kaj se gre. Hvala, spet nekaj vec vem.
DIN standardov v kovinski industriji tudi ne poznam.
Ali DIN 912 pomeni navoj 1,5, ali kaj?
Podlozke ne rabim.
Kr3mn1 in NASA hvala za namige, jih kontaktiram.
Lpd
Podlozke ne rabim.
Lpd
Darh napisal/-a:Nisem strojnik in ne slavist, slisim pa 1. in tudi vidim 1. napis IN-BUS , ker povsod trgovine, splet ,..... imajo napis Inbus ali Imbus. Pustimo to, vsi vemo za kaj se gre. Hvala, spet nekaj vec vem.
Podlozke ne rabim.
Lpd
slovenci imamo tudi izraz osovina, pa v bistvu sploh ne obstaja, samo vsi vemo kaj je mišljeno s tem
DIN 912 pomeni tip vijaka - Inbus, navoj polna dolžina, šestkotni nastavek, okrogla glava (širina, globina, rob). normativ za ta vijak. Ti potem podaš še kvaliteto - od 4.6 (pomoje za DIN912 sploh ne obstaja tako nizka) pa do 12.9. poleg tega še velikost.
DIN 912 M12x1,5 L50 8.8 zinc je nedvoumno:
M12x1.5 navoj
dolžina stebla/navoja 50mm
kvaliteta 8.8
oblika / globina /nastavek glave po DIN 912
cinkana površina
če pokličeš v trgovino pa rečeš DIN 933 te nihče ne bo več spraševal kakšen nastavek ali steblo je, ampak samo še M in kvaliteto. pa število. veliko lažje kot pa:
Primer:
Imbus neki od 20mm navzgor, M12x1.5, ja a je to fini navoj? ja ne vem a je fini navoj? gospod lahko je tudi M12x1 če imate čisto fin navoj. aja nimate? da ni navaden navoj? a to mate s steblom al polni navoj? aja vseeno je (kle si že prodajalec misli, ma kje si se ti men zdele najdu). aha. aja lahko tud M12x1.75. sej to je pa navaden navoj. ne ni grob. a to jih več rabte. aja samo enega pa še to ni važn kolk je dolg (ja pi*da materna, kaj sem jest narobe naredu v življenju da moram tole zdele trpet). aja boste še premislu če je to uredu? ja M10 mamo tud. M14 samo po naročilu. Fin navoj? ne nimamo nobenih finih navojev več. hvala, adijo
ne vzet za slabo, ne mislim tebe, ampak tako nekako je ko kdo kliče v veleprodajo ali pa za pult prodajalne v največji gužvi. tu smo da si pomagamo, lahko pa pogledam, včasih sem še imel kaj take šare s telimi finimi navoji. Samo to povej, kakšna kvaliteta more bit.
Sem se nasmejal, res je tko.
Rabim 8 kos trdote 8.8 ali pa 10.8
Privijacil bom distancnike na pesto prikolice, ker menjam platisce in mi ET platisca ne ustreza.
Lpd
Privijacil bom distancnike na pesto prikolice, ker menjam platisce in mi ET platisca ne ustreza.
Lpd
Jaz sem zanč iskal ene 1/4 unf matice in sem jih našel v eni metal neki firmi s primorske. Ne morem se spomnt kaj so že ampak mam doma vrečko pa lahko pozneje pogledam.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Pa ni 1.5 navoj pregrob za tako aplikacijo? Da se nebi to odvilo recimo...
Marcel_Mastnak napisal/-a:Pa ni 1.5 navoj pregrob za tako aplikacijo? Da se nebi to odvilo recimo...
Taksen navoj je v pestu ( bobnu) Ellebi
Nasa, TODA je ze leto in pol zaprt.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Jaz sem zanč iskal ene 1/4 unf matice in sem jih našel v eni metal neki firmi s primorske. Ne morem se spomnt kaj so že ampak mam doma vrečko pa lahko pozneje pogledam.
Metaloprema.
Mal so odpuljeni, majo veliko ampak male zaloge velikega. sem jim že ene parkrat spraznil skladišče
So kompetentni, ampak včasih preveč zasedeni pol pa kdo izvisi pol je pa slaba volja. drugače pa prijazni
Marcel_Mastnak napisal/-a:Pa ni 1.5 navoj pregrob za tako aplikacijo? Da se nebi to odvilo recimo...
zakaj bi se pa odvilo? centrirano je na sredi s pestom, poleg tega ni v vrtišču vijak. tu bi lahko navadne šraufe not nabil.
Darh napisal/-a:Sem se nasmejal, res je tko.
Lpd
boš delal adapterje? Se pravi kovinski adapter privijačil na boben in v adapterju navoje za platišče in nov centrirni rob?
Če imaš distancplato recimo do nekih 10mm, samo daljše vijake vzameš, ne rabiš delat adapterja. So pa vijaki obvezno 10.9! in nikakor ne 12.9!
AEgir napisal/-a:http://trgovina.agrocenter-sempeter.eu/catalogue/vijak-imbus-m12-l35-din912_57307/
to je 1.75 vijak. vidiš iz Gorenjske v šempeter kako je grob.
Kdo je na strani
Po forumu brska: NASA in 3 gosti