Skupek koristnih informacij, mnenj, nasvetov ter izkušenj iz prve roke.

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
J.S.Archer
Višji vodnik

Skupek koristnih informacij, mnenj, nasvetov ter izkušenj iz prve roke.

OdgovorNapisal/-a J.S.Archer » Ne Avg 30, 2020 12:30

Forum.morjeplovec vsebuje toliko koristnih informacij, da kadar se mi utrne misel, da bi postavil neko "nube, začetniško" vrprašanje se samo malo poglobim v odgovore podobnih tematik, ki me zanimajo.

Veliko krat samo iz radovednosti prebiram napisano.
Ljudje smo po naravi radovedna bitja no vsaj večina tako, da spoznavanje novih stvari je do neke mere kar izpolnjujoče.

Da pa ne bom samo hvalil bi v svojem postu mogoče sprožil razpravo oziroma takoj dobil odgovor na svoje razmišljanje.
Kot navdušenec nad avtomobili poznam kar nekaj ljudi, ki so res dobri mojstri za avtomobilsko tehniko, swapanje motorjev, nadgradnja itd...

Ali so omejitve pri vgradnji motorjev v plovila ? Recimo kupiš nek čoln: 8-12 m ter zamenjaš motor ( razlog takšen ali drugače ). Namesto namenskega motorja za čolne vgradiš avtomobilski motor ? Normalno zadovoljiš vse potrebne varnostne standarde.

Kaj če je pred tem bil motor 200 konjski benziner sam vgradiš 300 konjskega ali 450 konjskega dizla ?

Ali se gleda samo na dodatno težo , ki jo dodaš na čoln ter okoljske standarde ? Ali pa to preprosto ni dovoljeno zaradi nemogoče homologacije ?
Kolikor je meni znano v Sloveniji ne moreš v BMW vtakniti Audijev motor pa tudi, če paše not pregovorno: " kot ata na mamo" ker pač tega proizvajalec ni predvidel in posledično tega ne moreš homologirati, čeprav so motorji potrošni materijal. Pač neumna birokracija, če se mene vpraša. Mercedes L6 motor ali BMW L6 motor isti šmorn, če se mene vpraša.

Kako je z tem v navtičnem svetu v Sloveniji ?
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Re: Skupek koristnih informacij, mnenj, nasvetov ter izkušenj iz prve roke.

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Avg 30, 2020 12:53

Daj v iskalnik "marinizacija", pa najdeš kar nekaj tem glede tega, npr.:

viewtopic.php?f=2&t=1824&hilit=
Uporabniški avatar
J.S.Archer
Višji vodnik

Re: Skupek koristnih informacij, mnenj, nasvetov ter izkušenj iz prve roke.

OdgovorNapisal/-a J.S.Archer » Ne Avg 30, 2020 18:58

Grega295 napisal/-a:Daj v iskalnik "marinizacija", pa najdeš kar nekaj tem glede tega, npr.:

viewtopic.php?f=2&t=1824&hilit=

Hvala.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov