menjava fiksnih oken Lewmar

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

menjava fiksnih oken Lewmar

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Nov 04, 2020 14:11

Na jadrnici bi želel zenjati 2 fiksna okna Lewmar, katera se nahajata na padajočem stropu salona. Naročil sem jih iz Lewmarja, vendar je na teh oknih že original nalepljena neka siva lepljiva pena, katera naj bi bila kot tesnilo. Pisal sem jim v tovarno in so mi odgovorili, da je to tesnilo Bedding tape in da oni delajo s tem in ne s Siko (ali kakšnim drugim silikonom da ne delam reklame), iz dveh razlogov, ker je v primerjavi zamenjavi lažje demontirati in zaradi hitrosti delovnega procesa. Ali ima kdo že izkušnje z zamenjavo s tem tesnilom? Raje bi uporabil to kot pacal s silokonom. Hvala.

Slika
Slika
Slika
Slika
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Bavarko
Admiral

Re: menjava fiksnih oken Lewmar

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Sr Nov 04, 2020 20:13

Zamenjal sem že nekaj oken in uporabil priložen trak. Zgleda kot spužva, ki je prepojena z nečim. Ko jo stisneš, se počasi vrne v prvotni položaj.
Poskrbi, da imaš čisto in gladko površino. Takoj po montaži že testiraš z vodo. Če kaj pušča, še vedno lahko demontiraš in popraviš. Tisti spoj profila, ki je na sliki, se ga ne spomnim. Mogoče samo tam eno črtico kenta ali sike, v fugo!?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 04, 2020 22:12

Danci,Xyacht uporabljajo za tesniti TEETING maso,Vsa okna v xih so tako montirana.izgleda ko trajnoelastični kit.Samo ti bom slikal.
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Nov 05, 2020 07:17

Bavarko napisal/-a:Zamenjal sem že nekaj oken in uporabil priložen trak. Zgleda kot spužva, ki je prepojena z nečim. Ko jo stisneš, se počasi vrne v prvotni položaj.
Poskrbi, da imaš čisto in gladko površino. Takoj po montaži že testiraš z vodo. Če kaj pušča, še vedno lahko demontiraš in popraviš. Tisti spoj profila, ki je na sliki, se ga ne spomnim. Mogoče samo tam eno črtico kenta ali sike, v fugo!?

Najlepša hvala. Mi lahko prosim pošlješ na zs telefonsko številko, da te še nekaj vprašam v zvezi z okni.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Nov 23, 2020 17:02

Weiconslovenija napisal/-a:Produkt je močno, prebarvno (mokro v mokrem)

Lahko tole malo pojasniš, ne razumem pomen tega dela opisa.
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » Po Nov 23, 2020 20:00

Kljub vsemu sem se po priporočilu Pičuljana odločil za tesnilno silikonsko maso Bostik. Najvčja težava je bila demontaža oken in čiščenje starega silikona. Demontažo sem izvedel z zajlo za demontažo avtomobilskih oken in lesenih kajlic. Za čiščenje silikona sem uporabil pleksi v obliki lopatice odrezane pod 45 stopinj. Super zadeva, ker je pleksi mehkejši od gelcota in le tega fizično ne poškoduje (tudi to je bilo priporočilo Pičuljana), les pa je malekost premehek.
Pri montaži ni bilo težav, podlaga dobro očiščena, razmaščena, nanešen Bostik okna položena in pozor ne pritegnjena z vijaki. Okno je potrebno pritegniti z vijaki po nekaj urah. To pa zato, ker se mora Bostik nekoliko strditi, ker ga drugače stisk vijakov izrine in je možnost slabšega tesnenja (priporočilo prijatelja, ki opremlja mega jahte). Fotografij žal nimam, ker nisem fotografiral postopka. Sorry.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov