Aja, pa po tej epizodi grelnika nisem več prižigal...voda se ogreje s kroženjem ko motor dela.
Bojler/grelnik vode serviser.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Bojler/grelnik vode serviser.
Lansko leto sem mel zanimivo epizodo
Ob vključenem grelniku vode na jadrnici mi je počila izhodna cev za vročo vodo. V trenutku je bil motorni prostor in nato cela barka v pari...bili smo privezani na pomol. Obema mojima ukažem dol z barke, jaz pa nazaj gor gledat kaj je. V glavnem počila je gumijasta cev za vročo vodo in celotno količino vode z grelnika je uparilo v motorni prostor. Naslednji dan smo z gobico in škafom pobrali približno 25l ven s prostora...
Na srečo je cev počila blizu izhoda in sem jo potem samo poštukal. Zdaj pa ne vem, al je bil problem v termostatu, al utrujenem materialu...rabil bi nekoga da mi zadevo pogleda in poservisira...jadrnica v Portorožu.
Aja, pa po tej epizodi grelnika nisem več prižigal...voda se ogreje s kroženjem ko motor dela.
Re: Bojler/grelnik vode serviser.
Para ne sme pihati ven, pa če cev odrežeš.
Bojler ima termostat (tega nastaviš, kako vročo vodo želiš), varnostni termostat (ta je fiksen in izklopi, če se pokvari prvi, pa ni nujno, da ga je možno resetirati) in varnostni ventil (ta prepreči, da kaj eksplodira, če crkneta prva dva).
Pri mojem bojlerju sta oba termostata in grelec kar en sklop, ki ga vidiš, ko odviješ 4 vijake in snameš pokrov.
Vsekakor odvij pokrov in poglej, kaj je notri, pa prilepi kakšno sliko, bo lažje svetovati.
Za mojstra pa ne vem.
Bojler ima termostat (tega nastaviš, kako vročo vodo želiš), varnostni termostat (ta je fiksen in izklopi, če se pokvari prvi, pa ni nujno, da ga je možno resetirati) in varnostni ventil (ta prepreči, da kaj eksplodira, če crkneta prva dva).
Pri mojem bojlerju sta oba termostata in grelec kar en sklop, ki ga vidiš, ko odviješ 4 vijake in snameš pokrov.
Vsekakor odvij pokrov in poglej, kaj je notri, pa prilepi kakšno sliko, bo lažje svetovati.
Za mojstra pa ne vem.
motorni
Re: Bojler/grelnik vode serviser.
Hvala! Če ne najdem kakšnega vodovodarja, se lotim in poslikam.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov