, namreč po par minutah ko je motor prižgan, mi začne piskati in goreti rdeča lučka(engine)
Suzuki DF 115 ATL
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Suzuki DF 115 ATL
Pozdravljeni, a mogoče kdo ve kaj pomeni ta napaka , oziroma kateri senzor bi to lahko bil? O2 SENZOR
, namreč po par minutah ko je motor prižgan, mi začne piskati in goreti rdeča lučka(engine)

Re: Suzuki DF 115 ATL
To je lambda sonda.

Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Aha, se pravi nič hujšega samo ta sonda. Kaj to lahko sami zamenjamo, ali je potrebno serviserja poklicat.
Pa še to me zanima, ali je to prav posebej sonda za ta motor za čolne, ali je univerzalna?
Kje pri nas bi se jo dalo dobiti?
l.p
Pa še to me zanima, ali je to prav posebej sonda za ta motor za čolne, ali je univerzalna?
Kje pri nas bi se jo dalo dobiti?
l.p
Tip sonde določiš po barvi žic, ki gredo vanj. Titania ima eno rdečo vmes, zircinia ima pa dve beli, eno sivo in eno črno. Univerzalno sondo lahko uporabiš in bo delala, ampak če ni prevelike razlike bi jaz vseeno original zmontiral.
Če prav razumem, moram najprej pogledat ta staro, kakšne barve žice ima, in potem v nabavo?
l.p
l.p
Dobil sem številko senzorja: 18213-98J30 ampak košta 250 €, mogoče kdo ve če obatja kaj takega za avtomobile, ker je ziher ceneje.
l.p
l.p
To je senzor ki je cele dneve v auspuhu in dela 10-15 let. Mislim da ni tako drag. Vesel bodi da je zirconia, titania senzorji so 600€+.
Hvala fantje za namig. Sem že naročil.
Zdaj bi pa imel še eno informacijo, kaj to zadevico je treba kupiti komplet ali pač se da dobiti posebej samo ta označeni del:
https://www.ebay.com/p/7033613131
Govorim o plastičnem šesterokotnem vijaku, kateri zatisne ta switch (emergenci stop)
Hvala
Zdaj bi pa imel še eno informacijo, kaj to zadevico je treba kupiti komplet ali pač se da dobiti posebej samo ta označeni del:
Govorim o plastičnem šesterokotnem vijaku, kateri zatisne ta switch (emergenci stop)
Hvala
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Sandimoto napisal/-a:Hvala fantje za namig. Sem že naročil.
Hvala
Misliš matico?
Pomoje je Emergency Stop Switch narejen tako, da ga iz zadnje strani vtakneš v ploščo in s prednje zašraufaš s to plastično šestkotno matico. Matico se lahko sprinta s 3D printerjem, ostruži s kovine,... če ti Emergency Stop Switch deluje je malce brezveze nabavit cel sistem zaradi matice.
Na tak način: Video
Ja vse dela brez problemov, edino počena matica nagaja, tako da včasih težko dam noter to varovalo(ne vem kako se temu točno reče), mogoče bi lahko probal z kakšno drugo plastično matico?
l.p
l.p
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
Sandimoto napisal/-a:Ja vse dela brez problemov, edino počena matica nagaja, tako da včasih težko dam noter to varovalo(ne vem kako se temu točno reče), mogoče bi lahko probal z kakšno drugo plastično matico?
l.p
Bom povprašal kolega, ki je ravno menjal ESS, če ima matico še ok. Lahko narediš kako meritev (fi navoja, ali kak ključ potrebuješ,...)?
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
Znanec pravi, da matico ima. Notranji premer je 16mm. Napiši, če potrebuješ.
UrbanBatic napisal/-a:Znanec pravi, da matico ima. Notranji premer je 16mm. Napiši, če potrebuješ.
Pozdravljen, hvala za odziv. Nikakor mi ne uspe do čolna, ampakmi pravi moj mehanik da je počena plastika od nastavka oziroma verjetno bi bilo treba zamenjati cel kos. Moram pogledati točno.
Hvala ,pa l.p Sandi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 70 gostov