Kateri sistem navigacije in merilcev izbrati
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kateri sistem navigacije in merilcev izbrati
Trenutno imam na jadrnici Raymarine sistem ST60 autopilot+ veter senzor + globinomer potem pa še GPS iste generacije ( torej 15+let star ). Z avtopilotom sem zelo zadovoljen, globinomer me letos nekaj heca...Hkrati imam pa še Raymarine radar sistem in ekran v notranjosti barke. No za GPS že zadnjih nekaj let uporabljam tablico, ki sem jo kupil in plačljiv Navionics...tako sem se navadil na njega...da mi ostali sistemi, ki sem jih poskusil na npr. charter jadrnicah sploh ne dišijo...pač android+navionics ima vrhunsko odzivnost. Edina slabost so tablice, telefoni...baterija, vreme, voda ipd... Ali obstaja kakšen sistem all in one, da bi zamenjal celotno konzolo v en npr. touch screen, ki bi vključeval vse zgoraj omenjene komponente...in da bi bil vsaj približno tako odziven kot android...oz. če obstaja navtični siatem kamor lahko dam gor navionics + mogoče uporabim Raymarine autopilot+globinomer+veter senzor...da mi ni treba menjati še vseh senzorjev... 
Re: Kateri sistem navigacije in merilcev izbrati
b&g vulcan 12 bi jaz vzel če bi mel na jadra barko. 
Navionics maš tudi skrekan, ne rabiš plačevat tem oderuhom. Je pa men cmap bolj všeč od navionicsa pa še ne ciganijo kot navionics.
Navionics maš tudi skrekan, ne rabiš plačevat tem oderuhom. Je pa men cmap bolj všeč od navionicsa pa še ne ciganijo kot navionics.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Vsako leto me kontaktira precej navtikov, ki so z barko novo ali rabljeno dobili B&G (tudi Simrad vendar nekaj manj). Večinoma so tisti, ki so uporabljali že prej Raymarine navigacijo z radarjem zelo razočarani in si želijo sistem zamenjati nazaj za Raymarine. Lahko ti dam par kontaktov na ZS in se lahko prepričaš sam.
Aegir je ribič in verjamem, da je zanj primernejše kaj drugega, kajti Raymarine daje nove tehnologije na trg z zamikom, dokler rešitve niso v praksi preizkušene in zanesljive.
Aegir je ribič in verjamem, da je zanj primernejše kaj drugega, kajti Raymarine daje nove tehnologije na trg z zamikom, dokler rešitve niso v praksi preizkušene in zanesljive.
Nikola T. napisal/-a:Vsako leto me kontaktira precej navtikov, ki so z barko novo ali rabljeno dobili B&G (tudi Simrad vendar nekaj manj). Večinoma so tisti, ki so uporabljali že prej Raymarine navigacijo z radarjem zelo razočarani in si želijo sistem zamenjati nazaj za Raymarine. Lahko ti dam par kontaktov na ZS in se lahko prepričaš sam.
Torej....Raymarine ima kakšen sistem kjer lahko uploudaš Navionics ter integriraš stare merilce globine, brzine, vetra...ali imajo kakšen top plotter, ki je na ravni odzivnosti Navionicsa?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Vse stare instrumente in avtopilote je možno povezati v nove Raymarjne sisteme IZJEMNO ENOSTAVNO. Nekateri preveč komplicirajo, ker zadev preprosto ne poznajo.
Uploadanje map se ni nikoli in nikjer obneslo!!! Se spomnim kakšne probleme so imeli uporabnikj Simrad in B&G ploterjev na katere je bilo potrebno naložiti karte. Bile so strašanske težave saj se je dostikrat vse sesulo potem pa je bil problem kdo bo kril nastale stroške. Ko so se začele težave okoli tega so vsi monterji na terenu dvignili roke od takih sistemov, ZATO NE RAZUMEM ZAKAJ VZTRAJAŠ PRI TEJ REŠITVI??
Malo si poglej zadeve in se odloči, če boš potreboval strokoven nasvet veš kje me najdeš, po dopstih seveda.
LP Iztok
Uploadanje map se ni nikoli in nikjer obneslo!!! Se spomnim kakšne probleme so imeli uporabnikj Simrad in B&G ploterjev na katere je bilo potrebno naložiti karte. Bile so strašanske težave saj se je dostikrat vse sesulo potem pa je bil problem kdo bo kril nastale stroške. Ko so se začele težave okoli tega so vsi monterji na terenu dvignili roke od takih sistemov, ZATO NE RAZUMEM ZAKAJ VZTRAJAŠ PRI TEJ REŠITVI??
Malo si poglej zadeve in se odloči, če boš potreboval strokoven nasvet veš kje me najdeš, po dopstih seveda.
LP Iztok
Nikola T. napisal/-a:ZATO NE RAZUMEM ZAKAJ VZTRAJAŠ PRI TEJ REŠITVI??
LP Iztok
Pokličem seveda...pri rešitvi pa ne vztrajam...ker rešitve ne poznam...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov