Občasni izliv pri točenju goriva
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Občasni izliv pri točenju goriva
Pozdravljeni, pri točenju goriva v cev na stranici čolna, mi večkrat butne bencin ven skozi vzdušnik (upam da sem prav povedal) direkt v morje. Seveda takoj prekinem, potem ko tankam naprej če ne prekinjam pa spet. Najprej sem mislil da je že rezervar poln, ampak mi to dela tudi ko je manj kot polovica goriva not. Tankam pa z kantami, ker tukaj v Izoli je loterija priti do bencinske na morju, ker dela samo od 8.00 do 16.00!
Kaj delam narobe?
Hvala za odgovor
L.p Sandi
Kaj delam narobe?
Hvala za odgovor
L.p Sandi
Re: Občasni izliv pri točenju goriva
Pretanka oddusna cev!
Ok. A misliš da je že original taka. Ker jaz nisem nič menjaval, pa prejšnji lastnik tudi ne.
l.p
l.p
To je klasika. Obe cevi sta speljani iz reservoarja na isti strani kot čoln visi ker ti stojiš tam s kanto v rokah in pol ko tankaš maš v nasprotni polovici tanka zrak, ki vsake tolk buhne ven čez oddušek, ki pa je potopljen v bencin zato gre tudi ta z njim.
Probaj tankat pa da nekdo težji od tebe na nasprotni strani čolna stoji pa se ti to ne bo dogajal.
Probaj tankat pa da nekdo težji od tebe na nasprotni strani čolna stoji pa se ti to ne bo dogajal.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Hvala za izčrpen odgovor. Na to pa nisem niti pomislil. Najprj sem pomislil da odprem pokrovček tudi od rezervarja, da je kakšen problem v zračnem pritisku v rezervarju. Nisem vešč v temu, pa raje vprašam.
l.p Sandi
l.p Sandi
Skoraj sigurno je problem pritisk v izhodnem zraku.
Prvo bo jaz odprl pokrovcek pri tocenju
Darh napisal/-a:Skoraj sigurno je problem pritisk v izhodnem zraku.
Še nekaj kar je bilo pri meni.
Pazi da se cev lepo enakomerno dviga od rezervoarja do odduška.
če imaš vmes kje del ko je obrnjen navzdol se ti naredi sifon in ti tam zastaja gorivo, ki ne more steči nazaj v rezervoar.
Tudi meni je vedno pri pričetku točenja pljusknilo ven. Letos sem pa slišal "blup blup blup" in se mi je posvetilo kaj je narobe
Mato 
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pri meni so v sifonu ose naredile gnezdo. Opazil šele ob prenovi barke!?!?
mato napisal/-a:Darh napisal/-a:Skoraj sigurno je problem pritisk v izhodnem zraku.
Še nekaj kar je bilo pri meni.
Pazi da se cev lepo enakomerno dviga od rezervoarja do odduška.
če imaš vmes kje del ko je obrnjen navzdol se ti naredi sifon in ti tam zastaja gorivo, ki ne more steči nazaj v rezervoar.
Tudi meni je vedno pri pričetku točenja pljusknilo ven. Letos sem pa slišal "blup blup blup" in se mi je posvetilo kaj je narobe.
Meni ne pljuskne na začetku, ampak ko nekaj časa že teče gorivo. Če se pravočasno ustavim je ok in pole nadaljujem. Je pa res da ko sem kupil čoln in smo ga odpeljali tankat na prikolici, kjer ni bilo nobenega na čolnu, je lepo teklo noter. Zdaj ko pa stojim na strani in točim pa me heca. Verjetno boTako kot je povedal AEgir
l.p
Nikola T. napisal/-a:Pri meni so v sifonu ose naredile gnezdo. Opazil šele ob prenovi barke!?!?
Celo. Kako pa so ti prišle noter v sifon? Oprosti za vprašanje, ampak se ne zastopim toliko, pa me zanima.
l.p Sandi
Nikola T. napisal/-a:Pri meni so v sifonu ose naredile gnezdo. Opazil šele ob prenovi barke!?!?
Kakšen (kateri) sifon imaš vgrajen?
Mato 
Če imaš možnost dodaj na cev katera gre na odušnik malo večjo posodo da se tam izravna. Eno inox cev naj ti nekdo zavari narediš tank z dvema cevkama ene od spodaj ena na vrhu in daš med cev in je problem rešen.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Darh napisal/-a:Skoraj sigurno je problem pritisk v izhodnem zraku.
No včeraj sem probal tankat benzin, tako da sem najprej odprl pokrovček od rezervarja, pa sem iztočil ob strani 2 kanti benzina brez da je butnilo ven niti ene kapljice. Tako da ta namig deluje. Hvala
L.p Sandi
Premajhno imas cev za odduh, ali pa je mogoce sploh nimas.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
mato napisal/-a:Nikola T. napisal/-a:Pri meni so v sifonu ose naredile gnezdo. Opazil šele ob prenovi barke!?!?
Kakšen (kateri) sifon imaš vgrajen?
Oddušek je bil klasičen. Zaradi let je prežrlo zaščitno zunanjo mrežico in ose so v cevki notranjega premera le 16mm naredile gnezdo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov