Jadrnica je Elan 31s, letnik 1987. Prednja kabina je bila še original tapecirana.
Pred petimi dnevi je bilo stanje takšno:

Obloge so bile pritrjene na strop samo z omaricami ob straneh in z okvirjem okna. Pena, kaširana na oblogi, se je vsa spremenila v prah.

Ko sem pričel odstranjevati obloge, se je pričelo najbolj umazano delo.

Ležišče sem zaščitil s polivinilom, vrata zaprl, ter se oblekel v zaščitno obleko, z masko (tisto tapravo, ne za covid) in zaščitnimi očali.

Z brusnim papirjem na flexsu, sem odstranil ostanke na stropu.

Doma sem si pripravil letvice 15 x 20mm,v katere sem približno na vsake dva centimetra nažagal utore, da se letvica lahko skrivi po obliki stropa.

Na strop sem jih prilepil z lepilom Mitomont, katerega mi je tudi svetoval morjeplovec Kovač.

V prostor med letvicami, sem zalepil samolepilni armaflex, debeline 13mm, katerega sem nabavil v Plamini trgovini v Podgradu.

Na letvice sem s klamficami zabil skay. Najprej sem na letvice zalepil dvostranski lepilni trak, ter rob skaya pritrdil na ta lepilni trak. To je bilo le za pomoč, pri držanju skaya, ko sem zabijal klamfice. Nato sem skay nategnil na naslednjo letvico in ponovil postopek. Višek sem porezal z olfo nožem.

Na spoje, preko klamfic, sem pritrdil okrasne letvice, širine 25mm.

In to je končni rezultat

Predno sem obdelal strop, sem preoblekel tudi stene kabine, vendar sem tukaj lepil sky direktno na Armaflex, z lepilom Neostik v sprayu. Brez predpriprav na domu - izdelava letvic, sem porabil tri cele dneve, pa še pol zraven.