Epoxy
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Epoxy
Zdravo, kaj lahko dam kot prvi sloj na svinčeno kobilico navaden epoxy? Prozoren, ne tisti sivi prajmer..
Re: Epoxy
Verjetno nekaj od tega:
- zanič epoksi. Ne tak za laminacijo, ampak nekaj mehkega za druge namene.
- narobe zmešano. Pri mešanju moraš biti precej natančen.
- površino je ujela vlaga preden se je strdilo. Epoksi se veže z vodo in dobiš nekaj takega.
Šment je v tem, da se taka površina nikoli ne strdi in je ne moreš brusit, vsak papir zapaca. Jaz bi čimprej očistil z acetonom in to z veliko acetona. Potem daš nekam na toplo, če izdelku ne škodi je najbolje dat na sonce. Pustiš dva ali tri dni, da zategne in bi se moralo dat zbrusit dol.
Aja, tudi lavacol ga dvigne. Za te tanove ne vem, ampak tisti stari, originalni mi je nekoč uničil cel kalup iz epoksija.
- zanič epoksi. Ne tak za laminacijo, ampak nekaj mehkega za druge namene.
- narobe zmešano. Pri mešanju moraš biti precej natančen.
- površino je ujela vlaga preden se je strdilo. Epoksi se veže z vodo in dobiš nekaj takega.
Šment je v tem, da se taka površina nikoli ne strdi in je ne moreš brusit, vsak papir zapaca. Jaz bi čimprej očistil z acetonom in to z veliko acetona. Potem daš nekam na toplo, če izdelku ne škodi je najbolje dat na sonce. Pustiš dva ali tri dni, da zategne in bi se moralo dat zbrusit dol.
Aja, tudi lavacol ga dvigne. Za te tanove ne vem, ampak tisti stari, originalni mi je nekoč uničil cel kalup iz epoksija.
Sam pazil pri mešanju. Do grama natančno. Površina je trdna. Sem jo zabrusi in spoliral pa je še vedno taka. Če dam čez lak bo boljše?
Prevelika količina/% vlage v lesu ali pa v zraku.. prej bi rekel v zraku.. Ampak, kot je rekel SR290 ponovi vajo ali pa daj delo roke profesionalcu, sedaj bo dražje kot če bi dal to naredit nekomu ki se spozna..
Fiat Justitia ... Some day....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov