Lep pozdrav,
Z barko sem dobil tudi motor Johnson 3.5, letnik 2006. Motor je na prvi pogled kot nov, predvsem pod pokrovom. Mislmi, da več kot nekaj ur ni bil v uporabi. Motor je stal kar nekaj časa na na krmi barke in ni bil v uporabi. Ko sem ga prvič na slepo srečo probal zagnati, seveda ni bilo nič. Imel je simptome pomanjkanja goriva.
Ker sem popoln laik kar se dvotaktnih motorjev tiče, sem danes po najboljšem vedenju naredil sledeče:
1. Zamenjal gorivo in preizkusil pretočnost cevi za gorivo
2. Preizkusil svečko, ki da lepo iskro. Svečka je neobrabljena, izgleda dobro.
3. Odstranil vplinjač in ga vizuelno pregledal. Izgleda čist.
Po vsem tem sem poskusil motor zagnati. Sprva je kazal enake simptome kot prvič. Izgledalo je, kot da ni goriva v cilindru. Po kakšnih trideseth potegih pa je zasmrdel bencin in motor je vžgal. Delal je nekaj sekund in ugasnil.
Potem se je ponavljalo vsakič enako. Nekaj potegov, motor na kratko vžge, sekundo ali dve in crkne.
Nekako se zdi, kot da mu vsakič zmanjka goriva. Predvidevam, da so v uplinjaču zamašene šobe/dize/(kakšen drugi strokoven izraz) in bi bilo potrebno vse skupaj temeljito očistiti.
Prosim za kakšen izkušen nasvet.
LP, MKN
Johnson 3.5
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Johnson 3.5
Podri fergazer in očisti dize, preveri da plovec plava in lepo odpira.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
In par kaplc olja pred vžigom mu bi lahko kapnil v uplinjač. Ampak zdaj če je že užgal je že mimo…
Hvala za hitro informacijo.
Torej, ko podrem uplinjač, ali potrebujem kakšno novo tesnilo da ga sestavim nazaj?
Ali čistim s carb cleanerjem ali z bencinom, nafro, ....
Verjento, če samo prepiham šobe ne bo zdosti.
LP, MKN
Torej, ko podrem uplinjač, ali potrebujem kakšno novo tesnilo da ga sestavim nazaj?
Ali čistim s carb cleanerjem ali z bencinom, nafro, ....
Verjento, če samo prepiham šobe ne bo zdosti.
LP, MKN
Uporabi carb cleaner ali čisti bencin. NI dovolj očistiti samo dize, ampak tudi vse kanale in prehode v uplinjaču. Obvezno preglej tudi stanje plovca in iglice. Montiraj dovodno cev goriva in obrni uplinjač okoli ter pihni v cev, ne sme prepuščati zraka, kar pomeni, da igla dobro zapira in tesni.
Evo, motor deluje. Vplinjač je bil čist, bil je samo narobe sestavljen. Ne vem kako je to nekomu uspelo. Sredinski valj je bil narobe obrnjen in na silo sestavjen skupaj.
Deset minut yutube izobraževanja in problem je bil rešen.
Hvala vsem za pomoč.
LP, MKN
Deset minut yutube izobraževanja in problem je bil rešen.
Hvala vsem za pomoč.
LP, MKN
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 43 gostov