Suzuki 140

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Suzuki 140

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Dec 17, 2021 10:39

Pozdrav, je morda kdo med forumaši, ki ve, če pri tem Suzukiju, DF140, letnik 2003, res že obstaja kontrola servisov in, če se ob servisu ne resetira servisni interval, na instrumentu zagori rdeča lučka za olje in piska ter vrže v zmanjšane obrate. Kupujem namreč motor in mi je prodajalec to omenil, da se mu je enkrat zgodilo, ko je imel motor na servisu ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: Suzuki 140

OdgovorNapisal/-a Piki » Pe Dec 17, 2021 14:58

Ni res. Imel sem tak motor. Če se ne resetira intervala, lučka zgolj gori, ali pa utripa, ne spomnim se več dobro. Zmanjšanja obratov ni, se pa to zgodi ob prenizkem nivoju olja, ali ob drugi napaki, povezani z mazanjem. Nam se je to zgodilo ob odpovedi oljnega hladilnika, ko je olje odtekalo ven iz motorja s hladilno vodo. Svetujem previdnost.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Suzuki 140

OdgovorNapisal/-a pinosat » Pe Dec 17, 2021 15:45

hmmm, hvala za informacijo. Sicer sem bil na ogledu čolna pred mesecem in pol, pa se vozil dobre pol ure, večinoma na 4300 obratov, vmes tudi 2-3 minute na ful, pa je motor delal ko urica. Se je pa včeraj , ko sem že hotel dat aro, malo zagovoril in povedal, da se mu je prižgala lučka in pisk, pa omejeni obrati, po servisu in da so potem zresetirali interval in je bilo nadalje ok. Ne zdi se mi pa taki človek, da bi hotel prodati nekaj, kar ni čisto ok ... mater, ti stari motorji ... ni pa mi za na silo kupit nekaj večjega in se zajebat, ker imam zdaj na svojem čolnu praktično novih 90 konjev, s katerim upam iti kamorkoli ... samo meter mu fali ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov