Prosim za nasvet oz.mnenje .
Na barki bi rad obnovil (prebarval ali plastificiral)spodnji del trupa ki je modre barve in je obledel od sonca.
Kaj priporočate?
Barvanje ali plastificiranje?
l.p.
PROSIM ZA NASVET-GELCOAT
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
PROSIM ZA NASVET-GELCOAT
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
Re: PROSIM ZA NASVET-GELCOAT
Poliranje. Ampak poliranje ne šmerglanje pol pa nek sealer ofrajhan čez.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Če je trup moder v gel coatu je s tem večen problem.
Jaz bi barval z Mega Gloss Jotun.
Jaz bi barval z Mega Gloss Jotun.
Če je obledel od sonca, poliranje ne bo zaleglo. Oziroma bo zaleglo največ za par mesecev.
Trajnejša rešitev je barvanje, ali folija.
Trajnejša rešitev je barvanje, ali folija.
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Barvanje
Poškodbe nekakšne lise so vsaj pri meni nastale od drsanja bokobranov in ne od sonca kot sem vseskozi mislil. To sem opazil po treh letih po barvanju, da se na istih mestih spet pojavljajo lise, kot da je zbledelo.
Poškodbe nekakšne lise so vsaj pri meni nastale od drsanja bokobranov in ne od sonca kot sem vseskozi mislil. To sem opazil po treh letih po barvanju, da se na istih mestih spet pojavljajo lise, kot da je zbledelo.
mirno morje
Pri meni je vsega po malo.Nekaj je odrgnin nekaj je obledelosti.Najbolj pa me moti da se zaradi obledelosti vidi prejšnja registracija in obrisi napisa ki ga je prejšnji lastnik nalepil na trup FOR SALE.Tudi jaz sem že poliral pa je bilo za nekaj časa približno OK.Zanima me kaj stroškovno pomeni barvanje oz.folija. In pa seveda kvaliteta na dolgi rok.
l.p.
l.p.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
Jaz sem dal foljo. Izvedba by MamaMicka.
Po dveh letih in pol, kot nova.
Naj bi zdržala vsaj 7 let.
LPZ
Po dveh letih in pol, kot nova.
Naj bi zdržala vsaj 7 let.
LPZ
To zimo sem pred parimi nalogami… edina kjer še nisem 100% kako se tega polotiti je moder bok.. original je model gelcoat… ki ga nisem trajno rešilv dveh sezonah… nekih prask… ali drugačnih poškodb ni… le zmatira v paihmesecih… kjub precej brušenja za začetek.. vprašanje… barvanje ali folija. Vsaka varianta ima pluse in minuse… pri foliji mi je všeč možost odstranitve brez sledi… ne rabimo hale… relativno hitro speljano… manj mi pa odgovarja trajnost… sem pa videl par ponesrečenih poizkusov… eni že ko je bilo narejeno.. je zgledalo kot bi se igrali otroci… pri enih se je vse gubalo v parih letih…
Potem pa barvanje… vse fajn, dokler ne dobiš kakega soseda z bokobrani polni peska… ali polnih UV razgrajenega čigumi materiala… popravljanje tega je pa tudi neugodno…
Imamo koga ki vgradi kvalitetno folijo in zagotovil, da se ne bo vihala.. gubala… modri pas je dolg… 11,5m in visok max 1,4m… bo šlo brez spoja?? Razen spredaj seveda…
Potem pa barvanje… vse fajn, dokler ne dobiš kakega soseda z bokobrani polni peska… ali polnih UV razgrajenega čigumi materiala… popravljanje tega je pa tudi neugodno…
Imamo koga ki vgradi kvalitetno folijo in zagotovil, da se ne bo vihala.. gubala… modri pas je dolg… 11,5m in visok max 1,4m… bo šlo brez spoja?? Razen spredaj seveda…
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti