Ali ima kdo informacija kaj je potrebno naredit da iz 4 spremeniš v 6 konjev. Ali je samo diza ali še kaj drugega .
Lp
Yamaha 4 v 6 KM
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Yamaha 4 v 6 KM
Ni samo diza! PREVERJENO.
Svojo sem kupil pri Rožeju v Trzinu in bil deležen brezplačnega prvega servisa in strokovnih nasvetov, katerih pa sedaj zaradi lojalnosti do svojega mojstra ne bom razkril na spletu niti na ZS.
Lahko se posvetuješ pri svojem prodajalcu Yamahe.
Svojo sem kupil pri Rožeju v Trzinu in bil deležen brezplačnega prvega servisa in strokovnih nasvetov, katerih pa sedaj zaradi lojalnosti do svojega mojstra ne bom razkril na spletu niti na ZS.
Lahko se posvetuješ pri svojem prodajalcu Yamahe.
No sej tako sem tudi imel namen. Ko grem po novega bojo sigurno vedeli ali pa celo ponudili. Ampak če je samo diza bi se mogoče celo sam lotil ker je pa malo večji poseg se pa ne mislim spuščat v to
Lp
Lp
Živijo.
Če boš reskiral za nov motor,ga sam ne smeš čačkat,ker zgubiš garancijo in gotov predelava za 2 konja ni tok draga,da si je ob novem motorju nebi privoščil.No vsaj jaz bi tko naredil,pa sem tudi že kak motor šraufal še globlje kot do frgaserja.
Če boš reskiral za nov motor,ga sam ne smeš čačkat,ker zgubiš garancijo in gotov predelava za 2 konja ni tok draga,da si je ob novem motorju nebi privoščil.No vsaj jaz bi tko naredil,pa sem tudi že kak motor šraufal še globlje kot do frgaserja.
No sej dejansko tako bom tud naredil. Sem mislil da je le diza za zamenjat in je to to. Kar se pa cen novih motorjev tiče-a so povsod enake al je kej nihanja
Nihanja so zadnje čase samo še navzgor. Yamaha je letos že podražila izvenkrmne motorje, pa sploh ni rečeno, da zadnjič (letos).
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Pri karburatorju maš VSAJ različna jeta (F6: main #75 in idle #42, F4: main #60 in idle #35). Mogoče je tudi venturi drugačen. Omenja se tudi blokado na izpušnem portu (tuner), vendar je v kosovnici ne dobim.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Definitivno mora biti več razlik kot samo jeta (šobi v vplinjaču), ker za večjo moč ne rabiš samo več goriva, ampak tudi zraka; odvesti je treba tudi več izpušnih plinov. Ko je stroj zadušen z 6 km na manj (in da sta izpuh za eko OK in poraba pri zadušenem na 4 KM sprejemljiva - in mislim da ima Yamaha pri tem dober ugled), je morala biti prilagojena/usklajena navzdol vsaj tudi cela pot plinov skozi motor, lahko pa še kaj (čeprav je bilo ostalo lahko gospodarno samo pustiti predimenzionirano).
Mene bi čisto zanimalo, kaj je treba spremeniti (ni samo radovednost, ampak je to hudo dobro vedeti in upoštevati, če/kadar gre kaj narobe pri kakem stroju, ki mi pride pod roke).
Vseeno bi to dal narediti Davidu (Rožeju - ali komu vsaj približno podobno dobremu), kot je predlagal NT. Sam delaj le, če si se že prej ukvarjal z izpopolnjevanjem in nastavljanjem motorjev (ali bi se rad tega naučil), ne pa zato, ker bi rad na hitro in "šmafu" kaj prihranil.
Mene bi čisto zanimalo, kaj je treba spremeniti (ni samo radovednost, ampak je to hudo dobro vedeti in upoštevati, če/kadar gre kaj narobe pri kakem stroju, ki mi pride pod roke).
Vseeno bi to dal narediti Davidu (Rožeju - ali komu vsaj približno podobno dobremu), kot je predlagal NT. Sam delaj le, če si se že prej ukvarjal z izpopolnjevanjem in nastavljanjem motorjev (ali bi se rad tega naučil), ne pa zato, ker bi rad na hitro in "šmafu" kaj prihranil.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: gregat in 8 gostov