Suzuki 140

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Suzuki 140

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Jun 25, 2022 10:19

Pozdrav...letošnje leto me očitno nima rado ... po dobrih 3 prevoženih miljah je šel motor na kupljenem čolnu. Letnik 2003, ur bi naj imel cca 490 , vsaj kazalec na merilniku pokaže tako. No, v glavnem, predvčerajnšnjim napaka sledeča, voda v olju, povratek cca 1 miljo na 1000 obratih, ampak na 3 cilindrih. Na 40 minutni testni vožnji, pred nakupom, oktobra vse b.p., tudi minuto, dve vožnja na polnih obratih takrat b.p. Do zaliva pred Jezerami motor popolnoma ok, pri dvigu sidra se prižgala lučka za motor, potem ugasnila, med vračanjem na skoraj štandagsu pa zadnje, malo manj kot miljo, zvok 3 cilindrov, ampak brez lučke.

Zdaj razmišljam, ker sem pred tednom dni opravil čiščenje z Iverocleanerjem, je najverjetno spucalo tudi svinjarijo s samega roba predvidevam slabega tesnila, upam, da je le to spustilo, to bi me še najmanj stalo ... druga opcija pa zvita ali počena glava, blok upam, da ne. Na slušalke, pred odhodom na morje, se je po čiščenju definitivno malo spremenil štandgas ... olje v samem motorju je bilo menjano po koncu lanske sezone, vsaj prodajalec mi je to povedal, olje je bilo popolnoma čisto.

Jer kdo na forumu, ali pa pozna koga, ki bi mi v sledečih dneh, tednu, dveh lahko to pogledal ... As boats nima časa, imajo preveč dela z montažami ... sem pa iz MB, ni pa problem, kam pripeljat čoln ali pa priti pote ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: Suzuki 140

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jun 25, 2022 10:43

V Ljubljani imaš servis Vrtinc (trenutno nima časa, enako kot pri As Boats, delo z novimi čolni) in Rožej v Trzinu, ki ima tudi pooblaščeni servis za Suzuki. Pokliči Rožeja, pa boš videl pri čem si.

Serviserji:

https://suzuki-marine.si/kontakt/
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Jun 25, 2022 21:24

Ta motor ima oljni hladilnik med blokom in oljnim filtrom. Tam razkoplji in očisti ter zamenjaj o ringe in bo ok.

#3 je problem.

Union pijem mimogrede. ;)

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Jun 26, 2022 00:11

AEgir napisal/-a:Ta motor ima oljni hladilnik med blokom in oljnim filtrom. Tam razkoplji in očisti ter zamenjaj o ringe in bo ok.

#3 je problem.

Union pijem mimogrede. ;)

Slika

Pivo lahko spijema, ampak mislim, da je vseeno dihtunga ... verjetno se je nekaj zgosdilo pri tretjem cilindru, tretja svečka je namreč masna, oljna, ostale tri so popolnoma suhe, menjal sem jih preden sem šel na morje, v bistvu sem naredil kompleten servis, v motorju je pa zdaj mlečna kava, ne olje .... sem to svinjarijo mešanico z morsko vodo spustil ven in 2x vlil novega, parkrat obrnil na vztrajnik, zdaj pa čimprej snet glavo in popucat, kar je treba, ampak sam ne upam, ker tega nisem še nikoli delal...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jun 26, 2022 04:02

Snami ta hladilnik in ga očisti najprej, te motorji večinoma tam naredijo točno tak problem.

Če ni to pa naprej. Glave ni toliko problem sneti, problem pri suzukijih je vse vijake cele ven dobit.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Jun 26, 2022 06:44

99% je dihtunga ali celo počen blok
in to ob tretjem cilindru (preozki kanali za hlajenje)
rak rana 115 in 140 Suzukijev
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jun 26, 2022 08:28

Verjetno res, meni je šel na df 140 oljni hladilnik (dobesedno se je odlomil en kos) in je olje enostavno izteklo skupaj z vodo, ni pa se pomešalo z vodo.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Jun 26, 2022 08:57

Pol pa kr glavo dol pa blok, pa na koncu najlažje pogledat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov