poškodovan propeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
poškodovan propeler
Lep pozdrav morjeplovci!
Evo me na Rabu in sem v neki plitvini, kjer ni bilo videti da je tako plitko, pač zadel s propelerjem v neke kamne. Dve od treh lopatic sta rahlo oškrbljeni (po robu sta rahlo "vijugasti"). Zanima me če je varno, glede motorja namreč, še zmeraj se peljati s takim propom. Poleg tega pa me zanima kje na propu so vidne številke, ki označujejo, kakšen tip propelerja je gor. Pregledal sem celega zunaj in znotraj (kolikor se pač vidi, a nisem nič našel.
V navodilih, ki sem jih pobral na netu piše da je možno gor dati cel kup različnih propelerjev (gre za Suzuku DF40 motor namreč), in sicer od 11 1/2 x 9 (S900) do 11 1/8x16 (S1600). Po pravici povedanop ne vem kaj sploh pomenijo številke v oklepaju.
Mirno morje!
Sašo
Evo me na Rabu in sem v neki plitvini, kjer ni bilo videti da je tako plitko, pač zadel s propelerjem v neke kamne. Dve od treh lopatic sta rahlo oškrbljeni (po robu sta rahlo "vijugasti"). Zanima me če je varno, glede motorja namreč, še zmeraj se peljati s takim propom. Poleg tega pa me zanima kje na propu so vidne številke, ki označujejo, kakšen tip propelerja je gor. Pregledal sem celega zunaj in znotraj (kolikor se pač vidi, a nisem nič našel.
V navodilih, ki sem jih pobral na netu piše da je možno gor dati cel kup različnih propelerjev (gre za Suzuku DF40 motor namreč), in sicer od 11 1/2 x 9 (S900) do 11 1/8x16 (S1600). Po pravici povedanop ne vem kaj sploh pomenijo številke v oklepaju.
Mirno morje!
Sašo
Pokvarjeni propeler
Kar se tiče pokvarjenega propelerja ti ne priporočam, da se voziš z njim. Propeler ni več "Uravnotežen" in bi povzročil vibracije te pa lahko poškodujejo ležaje in zobnike v peti motorja. Cena takšnega propelerja se giblje od 100 do 200 €. V primerjavi z škodo, ki jo lahko povzroči poškodovan propeler je to relativno malo. Tako da ti priporočam nakup drugega propelerja, starega pa se da popraviti. V Domžalah poznam mehanika, ki je meni že popravil propeler bil je kot nov. Če rabiš, piši pa ti pošljem telefonsko številko.
O propelerju pa še nekaj. Vedno se izplača na plovilu imeti rezervni propeler. Če ga nimaš je isto, kot bi se z avtomobilom vozil brez rezervne gume.
Lp Zvone
O propelerju pa še nekaj. Vedno se izplača na plovilu imeti rezervni propeler. Če ga nimaš je isto, kot bi se z avtomobilom vozil brez rezervne gume.
Lp Zvone
poškodovan propeler
Ufff...
Skiper1 hvala na hitrem odgovoru! Tole številko bom definitivno rabil. Tukaj bom pa videl, če se da kje dobiti kaj takega, drugače nam je pa potem usojeno, da bomo kar na plaži obstali naslednjih 10 dni.
Kot začetnik, zgleda moram kaj tudi "požreti", niti slučajno se nisem spomnil, da bi imel rezervo s seboj. BTW, predvidevam, da zamenjava ni tako komplicirana.
Lep dan še naprej!
Sašo
Skiper1 hvala na hitrem odgovoru! Tole številko bom definitivno rabil. Tukaj bom pa videl, če se da kje dobiti kaj takega, drugače nam je pa potem usojeno, da bomo kar na plaži obstali naslednjih 10 dni.
Kot začetnik, zgleda moram kaj tudi "požreti", niti slučajno se nisem spomnil, da bi imel rezervo s seboj. BTW, predvidevam, da zamenjava ni tako komplicirana.
Lep dan še naprej!
Sašo
Na eno cifro sicer je iz Pule pa vseen valda vejo kje se da na rabu kej dobit... drgač maš pa servis v Banjolu sam ne vem akko se imenuje... loh pa mal povprašaš.... da nauš glih cel dopust na plaži sedu....
Fitings Boat Service (Dealer)
Partizanski put 215
52100 Pula
Croatia
Mob1: +385 (0)98 335 446
Mob2: +385 (0)91 511 2084
Fax: +385 (0)52 534 773
Fitings Boat Service (Dealer)
Partizanski put 215
52100 Pula
Croatia
Mob1: +385 (0)98 335 446
Mob2: +385 (0)91 511 2084
Fax: +385 (0)52 534 773
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Hi Matejc, hvala za info, grem v akcijo, najprej bom probal v Banjolu, potem pa tale tvoj kontakt.
Kaj bi brez vas fantje, upam, da se na kakem naslednjem srečanju vidimo, se ve kaj sledi... častim!
Lep dan!
sašo
P.S. še zmeraj ne vem sicer kakšne dimenzije so tegale propa, ki ga mam gor, kaj pravite se da kje to videt?
Kaj bi brez vas fantje, upam, da se na kakem naslednjem srečanju vidimo, se ve kaj sledi... častim!
Lep dan!
sašo
P.S. še zmeraj ne vem sicer kakšne dimenzije so tegale propa, ki ga mam gor, kaj pravite se da kje to videt?
poškodovan propeler
Evo, prekrižaril 6 servisov na Rabu, pa ga nikjer niso imeli, tako da sem v trgovini naročil nov prop (BTW sem ugotovil da je 11 3/8 x 14"). Jutri že pride, zamenjat ga bom pa probal sam. Malo sem pregledoval forum pa sem prebral, da je potrebno ob menjavi namazat os in "ripne". Dejte novincu razložit katere ripne al karkoli že to je je potrebno namazat, da bom naredil tako kot je treba.
Mogoče še kak nasvet, ampak kot sem bral je to kar enostaven poseg zaradi česar se ga bom lotil sam.
Mirno morje!
Sašo
Mogoče še kak nasvet, ampak kot sem bral je to kar enostaven poseg zaradi česar se ga bom lotil sam.
Mirno morje!
Sašo
Ojla Ahelos.
Upam, da si med tem časom že zamenjal propeler in veselo pluješ.
V nedeljo sem plu iz Krka na Rab, pa te nisem nikjer videl. Ha ha ha, saj se niti ne poznava osebno. Bo pa zanimivo na kakšnem srečanju morjeplovcev, ko bova ugotovila da svo to MIDVA... Sicer Mene bi lahko prepoznal po zastavici morjeplovcev, ki sem jo z ponosom izobesil.
Kako pa si zadevo okoli propelerja rešil, pa le napiši. Aja, pa če rabiš številko za popravilo propelerja.
Lp Zvone
Upam, da si med tem časom že zamenjal propeler in veselo pluješ.
V nedeljo sem plu iz Krka na Rab, pa te nisem nikjer videl. Ha ha ha, saj se niti ne poznava osebno. Bo pa zanimivo na kakšnem srečanju morjeplovcev, ko bova ugotovila da svo to MIDVA... Sicer Mene bi lahko prepoznal po zastavici morjeplovcev, ki sem jo z ponosom izobesil.
Kako pa si zadevo okoli propelerja rešil, pa le napiši. Aja, pa če rabiš številko za popravilo propelerja.
Lp Zvone
Morje da in morje vzame.
poškodovan propeler
Hi Skiper1!
Ja, zadeva urejena, naročil novega in ga zamenjal. Plujemo naprej! Hja, nisem pa videl nobenega z zastavico morjeplovca, jaz jo imam tudi izobešeno, čeprav mam "gumico" se je našel prostor za vse tri zastavice. Bi pa popravil stari propeler, da ga imam za rezervo, če se še kdaj kaj podobnega zgodi.
LP
Sašo
Ja, zadeva urejena, naročil novega in ga zamenjal. Plujemo naprej! Hja, nisem pa videl nobenega z zastavico morjeplovca, jaz jo imam tudi izobešeno, čeprav mam "gumico" se je našel prostor za vse tri zastavice. Bi pa popravil stari propeler, da ga imam za rezervo, če se še kdaj kaj podobnega zgodi.
LP
Sašo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1stofficer in 13 gostov