Na barki imam v salonu štiri lučke. Ohišja so original, predelana so v led žanice. Moč žarnic ni razvidna. Ker je krom na ohišju že potreben vsaj poliranja in ker je predelava na led narejena bolj po domače, bi luči zamenjal za nove z led žarnicami..
Luči bodo nadometne, okrogle, premera 10 cm. Predvsemm me zanima, kako močne morajo biti led žarnice v štirih lučeh v salonu 37ft jadrnice?
Če pa kdo pozna kakšno dobro trgovino pa tudi grem pogledat preden začnem sam iskat.
Lp MKN
Luči v kabini
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Luči v kabini
??
LP MKN
LP MKN
Nekje na forumu je že tekla debata o tem.
Glede jakosti ne vem, vzemi pa dimmable, da lahko prilagajaš svetlost potrebam. Obstajajo tudi belo/rdeče, kar pride prav ob nočni plovbi. Nekaj izhodišč sem ti navrgel
Glede jakosti ne vem, vzemi pa dimmable, da lahko prilagajaš svetlost potrebam. Obstajajo tudi belo/rdeče, kar pride prav ob nočni plovbi. Nekaj izhodišč sem ti navrgel
- 1stofficer
- Admiral
Kakšno priporočilo za ledice v kabini? Lepo namreč izgleda ko imaš diskretno svetlobo za kakšnim robom skrito
Dimmable majo switcher-je ki lahko fino motijo kakšne inštrumente, serijske povezave (najbrž boš še kaj tega lotil).
Glede motenj je boljše met na ledicah predupor in jih napajati direkt 12v. Če želiš zatemniti maš lahko kombinirano stikalo z nekim dodatnim višjim preduporom.
Glede motenj je boljše met na ledicah predupor in jih napajati direkt 12v. Če želiš zatemniti maš lahko kombinirano stikalo z nekim dodatnim višjim preduporom.
Xilinx Vivado HLx trainee
- 1stofficer
- Admiral
Kje nabavljate ledice za barke?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Watt elektro Trzin... moji sosedje v ulici.
Imajo Hi-Bright trakove s katerimi lahko predelaš skoraj vse luči na barki in kar je najpomembneje so zelo ustrežljivi in jih lahko priklopijo, da izbereš pravo barvo svetlobe in svetilnost.
Sam imam raje malo toplejše barve, zato sem pri njih pred časom naročil module, ki se vstavijo v grla za halogenske žarnice G4 kakršne so vgrajevali proizvajalci plovil.

Imajo Hi-Bright trakove s katerimi lahko predelaš skoraj vse luči na barki in kar je najpomembneje so zelo ustrežljivi in jih lahko priklopijo, da izbereš pravo barvo svetlobe in svetilnost.
Sam imam raje malo toplejše barve, zato sem pri njih pred časom naročil module, ki se vstavijo v grla za halogenske žarnice G4 kakršne so vgrajevali proizvajalci plovil.

- 1stofficer
- Admiral
Hvala NT
Glede moči, v staro luč sem montiral LED trak. Tista nad mizo, ki jo rabimo tudi ko jemo ribe in moraš videti kosti, vleče cca 400mA, torej 5W.
Opis je v tej temi
Opis je v tej temi
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov