Saje v izpuhu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

Saje v izpuhu

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jul 12, 2009 23:35

Pri evinrude 115, letnik 1998, 2T sem snel blok motorja (powerhead), v izpušnih kanalih so bile saje:
tole je slika pred čiščenjem
Slika

tole pa po čiščenju
Slika

Ko sem pri Jurci kupoval tesnila, impeler itd, sem mu pokazal tudi te slike, pravi da lahko s preveč olja to pridelaš v eni sezoni. Aja, motor nima samodejnega mešanja olja in mu moraš v rezervoar naliti mešanico. Kaj je z motorjem počel prejšnji lastnik, ne vem, ampak sedaj dela kot ura.

Kaj menite?
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 13, 2009 12:46

Prebogata mešanica v povezavi z nekvalitetnim oljem, mogoče tudi neprave svečke in posledično nepopolno izgorevanje. Je pa tudi, da če je mešanica v rezervoarjem predolgo stala, se olje vsede in potem pri zagonu potegne še več olja, kot je potrebno, no zaribal pa nebi. :)
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 13, 2009 17:56

Je to kar normalen pojav, če je olja preveč, še bolj pa, če je olje slabo! Včsih, ko smo vsi vozili mopede na Petrolov Dvotaktol so bili sami problemi in podobno zamašeni izpuhi so bili stalnica. Ko preklopiš na nekaj sintetičnega ali polsintetičnega pa tega ne sme biti! Sem pred kratkim napisal Quicksilver, Yamalube, Shell, Motul. To so 4 znamke z odličnim oljem, za 2T po mojih izkušnjah še najboljši kar Mercury Quicksilver.

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Jul 13, 2009 22:31

Hvala za odgovore.

lp

motorni

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov