za sprednjo senco na čolnu naredit
hvala
lpp
Karbonske palice ali podobno - nasvet ?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Karbonske palice ali podobno - nasvet ?
pojdi se z bikom bost!
Re: Karbonske palice ali podobno - nasvet ?
Vzameš une bambus palice bo ok
Fibreglass ali alu palice za šotore / ponjave:
https://www.iglusport.si/taborjenje/sot ... -za-sotore

image002 by _grega02_, on Flickr
Svoj čas sem imel tendo (sešita po meri), katere palice sem zataknil za alu robnico na palubi. Različne debeline se različno rade krivijo. Če se prav spomnim, so bile najbolj prožne aluminijaste, ampak si jo lahko skrivil s preveč sile.
https://www.iglusport.si/taborjenje/sot ... -za-sotore

image002 by _grega02_, on Flickr
Svoj čas sem imel tendo (sešita po meri), katere palice sem zataknil za alu robnico na palubi. Različne debeline se različno rade krivijo. Če se prav spomnim, so bile najbolj prožne aluminijaste, ampak si jo lahko skrivil s preveč sile.
Kako dolge pa rabiš,pa koliko jih rabiš krivit?Moj sin ima letvice od jader in bi bile tudi morda ok.So enako debele po celi dolžini.
polanc napisal/-a:Kako dolge pa rabiš,pa koliko jih rabiš krivit?Moj sin ima letvice od jader in bi bile tudi morda ok.So enako debele po celi dolžini.
Letvice od jader, po domače šteke, je potrebno nekako zaščitit, ker na soncu razpada vezivo/smola in na površini ostanejo gola steklena vlakna, ki so ful nadležna, če potegneš z roko čez, ker se zapičijo v kožo. Zelo zoprn občutek, ki traja kar nekaj dni.
Preizkušeno na lastni koži.
Sem se spomnil, da bi bile uporabne tudi fiberglass letvice od lazy-bag-a za jadra. To je bil komentar enega iz jadrarne, ko je videl moj "šotor" pred desteletjem 
Ja Bavarko res je,tudi sam sem parkrat probal te užitke..Že ko jih rineš v jadro ki je full batten je sranje.Razmišljal sem da bi jih namazal s smolo ali pa vsaj z 2 komponentnim primerjem ene tri roke.Pol b sa mende zaprla vlakna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov