Popravilo italijanskega plovila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

MARKO1977
Viceadmiral

Popravilo italijanskega plovila

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Po Jan 08, 2024 12:05

Pozdravljeni,
Moje plovilo je zavarovano pri Savi, privezano v Italiji v Ribiški vasi. ( ni marina ampak športno društvo ) Ker je pred mesecem divjalo neurje je moje polovilo pokodovalo sosednjo plovilo, ki je zavarovano v Italiji. Dal sem mu mojo zavarovalniško polico za popravilo.+ na A4 napisano izjavo, da je naša krivda. Vendar njegova zavarovalnica postopek zavlačuje že skoraj 2 meseca.
A obstajajo za Italijansko pomorstvo kakšni drugi postopki ?
Hvala za info
LP
Marko
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

Re: Popravilo italijanskega plovila

OdgovorNapisal/-a igorb » To Jan 09, 2024 09:29

sem imel podoben primer z avtomobilom,vprašanje kdo zavlačuje,prvo moraš preverit ali je zavarovalnica Sava odobrila popravilo oz ali so papirji sploh prišli do njih ,ker to ni posel direkt med zavarovalnicami ampak med zavarovalnicami ki te zavarovalnice zastopajo.
MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » To Jan 09, 2024 10:11

ne bo druge kot da počakamo...
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Jan 09, 2024 10:56

ni tako italijan ki je odškodovanec ima pravico preverit kje se je ustavilo,v italiji je to med dobrimi zavarovalnicami enostavno,ker z številko primera greš na internet in vidiš kje je v reševanju oz kje stojijo papirji,konkretno v mojem primeru je bila skoda poslana iz italijanske zavarovalnice na Savo ki je bila njihov partner v sloveniji skoda je bila povzročena v soboto ,v ponedeljek je gospa iz italije prijavila in napisala da je njena krivda,italijanska je odobrila popravilo v torek in isti dan poslala na Savo kjer so nategovali da italijani niso odzivni dokler nisem sam napisal mail na italijansko zavarovalnico in takoj dobil odgovor da so oni odobrili popravilo drugi dan ,potem se je sava premaknila,kao gospa ki rešuje je bila na dopustu,kao 3 tedne

Kdo je na strani

Po forumu brska: nautilus in 1 gost