NI KONTAKTA NA ORATOMERU

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

rozy
Štabni praporščak
Kraj: MB

NI KONTAKTA NA ORATOMERU

OdgovorNapisal/-a rozy » Sr Jul 22, 2009 21:36

Menjaval sem zajlo za volanski mehanizem (Elan 495 sport) in ker so mi bile žice seveda napoti sem jih vztrajno odmikal. Ko sem volan porihtal sem še enkrat hotel probati kontakt na obratomeru, dvig motorja in pumpo ter luči. Vendar se ni zgodilo nič. No za dvig motorja se ne spomnim. Potem sem hotel zagnati motor zaganjač je obračal vendar nič.

Prosi bi če ima kdo kakšno skico, da preverim povezave žic. Pri motorju je bilo enako kot da ni varovalnega ključa (tiste črne vilice).

PS. Se mi mudi v soboto sem mislil iti na morje, sedaj pa sem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
rozy
Štabni praporščak

NI KONTAKTA NA ORATOMERU

OdgovorNapisal/-a rozy » Sr Jul 22, 2009 21:39

Ja še vedno sem :evil: pa sem pozabil napisati motor je Yamaha 70 letnik 93 se pravi dvotaktna.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 22, 2009 22:26

Si žice moral rezati ali si jih odklapljal?Nazaj grejo po barvah skupaj,tako da ne moreš falit.Stikalo pa dela tako da je sklenjeno,ko ni vilic notri.
LP Iztok
rozy
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a rozy » Sr Jul 22, 2009 23:19

Ne eno ne drugo, samo odmaknil sem jih da sem lahko priklopil na volan novo zajlo. Po tej teoriji bi moral biti samo slab stik vendar ni, sem predrmal vse kontakte. Prav tako ni toka na digitalnem merilcu vrtljajev ko obrnem ključ na ON ( takrat se mora pokazat 0) Se pravi da ne dobim toka na obratomer in ni toka ki da iskro na svečki. Sam motor pa se vrti ko ga poskusiš zagnati (se pravi zaganjač dela ko obrneš ključ)

Če ima kdo shemo se mu res zahvaljujem da preverim vse povezave
rozy
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a rozy » Sr Jul 22, 2009 23:42

My fishing partner just got a new VMax 150 put on his old boat which has the Yamaha digital gauges. His first trip out for break-in was fine. When he got home he was tying up some loose wires under his dash and said he must have bumped something and blew a fuse. However after checking everything out he cannot find any blown fuses. Right now his digital tach will not work and his motor will turnover but not fire. His other gauges work OK. He has spent many hours tracing wires and trouble shooting connections with no luck. Anyone got any suggestions? Thanks.
Reply With Quote

Evo prilagam še enega sotrpina z isto napako
Žal ni bilo odgovora
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jul 23, 2009 08:29

Se na to sicer ne spoznam ampak kaj pa če bi odklopil tahota pa probal brez, morda ti on kaj blokira?
LP, G

lahko ti pa dam številko od enega marine električarja, ni drag, je pa iz lj če ti kaj pomaga
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jul 23, 2009 12:11

Pozdravljen Rozy.
Ta šmentasta Yamaha, skriva svoja navodila za popravila, kot zlato. Ne najdem ničesar, razen za naročit in kupit literaturo :evil: .
Imaš pa v Malečniku, ko prideš čez Dravo iz MB, pred vrtecom , desno , na koncu ulice druga ali tretja hiša na levi ( na desni je Drava ) servis za motorje vseh vrst. Od kosilnic do izvenkrmnih motorjev. Prej ( mogoče še sedaj) je bila tabla ob cesti Tomos Servis.
Bom pa še malo poiskal, vendar dvomim, da kaj najdem, ker sem že drugemu našemu članu hotel pomagat, pa razen nekaj reklamnih opisov, nisem najdel nič.
Če pa kdo od Morjeplovcev ve, kateremu drugemu motorju je podobna tvoja Yamaha 70 ks, naj sporoči. Za druge motorje se še najde kar nekaj.
LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jul 23, 2009 13:06

Rozy, kakšne barve kablov vse imaš ? Bom poskusil po opisih z drugih forumov, dobiti vrstni red priklopa, ker pri nekaterih Yamahah, opisujejo premostitveni kabel med drugim in tretjim priklopom (z leve, proti desni )na obratomer.
Varovalke in izpravnost kablov (lahko oksidirajo tudi pod izolacijo in pri premikanju sem in tja udpadejo, vidiš pa ne , ker je čez izolacija ), predvidevam, da si pregledal. Za vsak slučaj vzami preskuševalec prevodnosti 12 V ( fazenbrifer) in poglej od varovalk na priklope.
LP
rozy
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a rozy » Če Jul 23, 2009 16:06

Fanti hvala se je rešlo, žal ne vem kako. Zakaj žal, ker če se bo ponovilo na morju :? . Predrmal sem vse kontakte nič, pregledal varovalke neč, nato še enkrat preveril iskro na svečkah in opa evo iskre. Na števcu je še vedno bila tema. Priklopil sem vodo, pridem nazaj stopim na čoln in vprašam kolega kaj je naredil saj je bila na števcu 0, kar pomeni da dela, zaženem motor in :lol: :lol:

Prilagam pa barve kablov na yamahi če bo kdo potreboval

BLACK = Ground
RED = Battery Positive; SW3 Oil warning red light V4
YELLOW = Ignition ON 12-volts; Four-stroke lighting coil
BLUE = Instrument lights; choke; choke circuit;
Ground potential oil transfer; High speed Charge Coil
GREEN = Tachometer signal; lighting coil lead; knock sensor
ORANGE = Trim position sensor
PINK = Oil and overheat signal ground
WHITE = Ignition stop circuit; SW1 oil transfer off position V4
BROWN = Starter circuit; Low speed charge coil; Positive "+" potential
to oil transfer pump; SW2 transfer on position V4
GRAY = Warning circuit lead; Over-rev. control; Four-stroke tachometer
SKY BLUE = Trim up
LIGHT GREEN = Trim down
YELLOW/Red = Diagnostic lead from ECU
PURPLE = ECU groud to enrichment solenoid V76
BLACK/Yellow = Thermo sensor
BLACK/Red = Remote oil tank ground return, PBS to tachometer,
Low speed charge coil
BLACK/White = Ignition coil primary lead
GREEN/Blue = Crank position sensor
GREEN/Red = Red oil warning light ground through SW3 in main tank oil
sensor to tachometer
GREEN/White = Crank position sender; Lighting coil lead to rectifier
BLUE/Green = Main tank oil level sensor SW2 oil transfer circuit
BLUE/Red = Main tank oil level sensor SW3. No oil warning circuit
BLUE/White = Main tank oil level sensor SW1; Oil transfer OFF circuit
BLUE/Yellow = Shift cut switch
PURPLE/Red = OX66 #1 injector
PURPLE/Black = OX66 #2 injector
PURPLE/Yellow = OX66 #3 injector
PURPLE/Green = OX66 #4 injector
PURPLE/Blue = OX66 #5 injector
PURPLE/White = OX66 #6 injector
RED/Yellow = Key on power through fuel relay pump; power to ECU;
Fuel pump and fuel injectors
WHITE/Red = #1 pulser V6
WHITE/Black = #2 pulser V6
WHITE/Yellow = #3 pulser V6
WHITE/Green = #4 pulser V6
WHITE/Blue = #5 pulser V6
WHITE/Brown = #6 pulser V6
YELLOW/White = Electric fuel pump for electric carb system (ECS)

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov