Živjo,
sem nova tukaj na forumu.. potrebujem pomoč in sicer, ali mogoče kdo ve, kje pri nas se bi dalo dobiti INOX izpuhe za motor volvo penta 4.3? po možnosti, kje je najhitrejši dobavni rok?
hvala:)
INOX izpuhi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
inox....?????????????????????????????????????
Sem Ervin iz Dravograda.
Kupil sem te izpuhe.....pri (slavnemu) AS, Zg. Pirniče.......
V kolkor vas zanima vsa zgodba okoli teh (slavnih) izpuhov me lahko kontaktirate na 041-470 360.
Super bi tudi bilo, da me ta SLAVNI "AS" pokliče in da dokončamo zgodbo, ki že meji na pravljico, zaenkrat pa se je zame TA PRAVLJICA končala zelo žalostno.....škode na mašini Mercruiser 5.0 , V8, za okoli 5.000 Eurov.
Kupil sem te izpuhe.....pri (slavnemu) AS, Zg. Pirniče.......
V kolkor vas zanima vsa zgodba okoli teh (slavnih) izpuhov me lahko kontaktirate na 041-470 360.
Super bi tudi bilo, da me ta SLAVNI "AS" pokliče in da dokončamo zgodbo, ki že meji na pravljico, zaenkrat pa se je zame TA PRAVLJICA končala zelo žalostno.....škode na mašini Mercruiser 5.0 , V8, za okoli 5.000 Eurov.
No evo! S prve roke...!
Če bi bil INOX res "bog i batina", potem bi to za Merc delalo že kup američanov, pa še večji kup kitajcev. Pa tega ni! Še vedno delajo vsi kolektorje iz sive litine. No ima pa recimo Mercruiser MAG 496 HO že original inox izpuhe, vendar izgledajo krepko drugače. So cevni, podobno kot avtomobilski kolektor po sistemu 4-2-1.
LP
Če bi bil INOX res "bog i batina", potem bi to za Merc delalo že kup američanov, pa še večji kup kitajcev. Pa tega ni! Še vedno delajo vsi kolektorje iz sive litine. No ima pa recimo Mercruiser MAG 496 HO že original inox izpuhe, vendar izgledajo krepko drugače. So cevni, podobno kot avtomobilski kolektor po sistemu 4-2-1.
LP
Inox za ispuh ni vredu, ima posebno vrsto korozije, podobno poroznosti, ker je zrnast material in med temi zrni nastaja galvanska korozija, ker material ni popolnoma homogen, zato je bolj slaba izbira za vse dele, ki so potopljeni v morsko vode oziroma v neposrednem stiku. To korozijo zrn še dotatno pospešujejo velike temperaturne razlike, recimo bencinski ispuh, glede hlajenja pa morska-hladilna voda. Iz omenjenih razlogov sploh ni primeren kot material za ispušni kolektor. Ne se pa ubadat z površinsko korozijo kolektorjev, ki večinoma le oksidacija na površini.
Inox je zakon za vse dele nad vodo, za ostalo pa so bolj primerni ostale kovine.
Inox je zakon za vse dele nad vodo, za ostalo pa so bolj primerni ostale kovine.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti