rain leak
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
rain leak
Hoj!
Zadnje čase, me vsakič ko pridem na barko pričaka kaka lužica po dežju. Največ sem rešil, ko sem zamenjal počeno gumijasto tesnilo okna, a še vedno nekaj malega ostaja.
Danes je bilo nekaj dežja med tem, ko sem bil na barki in sem našel iz kje kaplja. Blizu brisalca (pretesnjen pred cca 2 mesecema), kar nekje sredi ničesar.
Ni mi jasno kako voda pride do tja, še manj pa od kod. Če na to mesto pogledam od zgoraj, zgleda vse OK, lep gel-coat.
Spodaj je video puščanja. Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo?
https://www.busanc.si/img/dez.mp4
Zadnje čase, me vsakič ko pridem na barko pričaka kaka lužica po dežju. Največ sem rešil, ko sem zamenjal počeno gumijasto tesnilo okna, a še vedno nekaj malega ostaja.
Danes je bilo nekaj dežja med tem, ko sem bil na barki in sem našel iz kje kaplja. Blizu brisalca (pretesnjen pred cca 2 mesecema), kar nekje sredi ničesar.
Ni mi jasno kako voda pride do tja, še manj pa od kod. Če na to mesto pogledam od zgoraj, zgleda vse OK, lep gel-coat.
Spodaj je video puščanja. Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo?
https://www.busanc.si/img/dez.mp4
Re: rain leak
Laminat ma not špranjico in iz nekje zamaka.
Tle ko bo suho mal z olfo počohaj da bo luknjica lepo vidna pol pa namešaj minimalno poliesterske al pa epoxy smole (20ml) in z injekcijo z gumasto podložko vbrizgaj v to luknjo smole kolikor gre, pol pa odmakni pa s kentom zapri.
Tle ko bo suho mal z olfo počohaj da bo luknjica lepo vidna pol pa namešaj minimalno poliesterske al pa epoxy smole (20ml) in z injekcijo z gumasto podložko vbrizgaj v to luknjo smole kolikor gre, pol pa odmakni pa s kentom zapri.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
OK, hvala za nasvet.
Bom moral sicer brisalc dol vzet da blizu pridem
Bom moral sicer brisalc dol vzet da blizu pridem
Že k smo pri temi mene po vsakem bolj konkretnem deževju kot recimo včeraj v notranjosti na levi polici pričaka deci-dva deževnice tam ni nobenih recimo "prebojev v notranjost" razen 3 je vijaki od ograje sam tam je suho
za boljšo predstavo sem našel enak model čolna na netu in označil
glej
https://mojalbum.com/novinec1/rain-leak ... 45/povecaj
Edina varianta pomoje je da pušča na spoju kjer je sestavljena zgornja s spodnjo polovico čolna voda steče po boku do bočnega profila potem za njim in nekje na spoju dobi pot v notranjost. Sumim tudi zaradi tega, ker je dejansko na delu označenem z rdečo kjer poteka bočni profil čolna nekaj pacano z vrhnje strani s silikonom ampak kot pravim pušča samo po konkretnem nalivu včeraj sem na tem območju zalival ene 15 min pa ni nič priteklo noter. kaka ideja kako to sanirat bočni profil dol pa zamazat spoj? S čim? Hvala
za boljšo predstavo sem našel enak model čolna na netu in označil
glej
https://mojalbum.com/novinec1/rain-leak ... 45/povecaj
Edina varianta pomoje je da pušča na spoju kjer je sestavljena zgornja s spodnjo polovico čolna voda steče po boku do bočnega profila potem za njim in nekje na spoju dobi pot v notranjost. Sumim tudi zaradi tega, ker je dejansko na delu označenem z rdečo kjer poteka bočni profil čolna nekaj pacano z vrhnje strani s silikonom ampak kot pravim pušča samo po konkretnem nalivu včeraj sem na tem območju zalival ene 15 min pa ni nič priteklo noter. kaka ideja kako to sanirat bočni profil dol pa zamazat spoj? S čim? Hvala
Pri pregledu sem snel dober meter bokoščitnice. Za vrnit nazaj na mesto verjetni ni druge kot snet po celi dolzini čolna in potem rinit od ene stranu krme prek premca na drugo stran krme po tistem profilu na katerem je zapeto? Nataknit s ptitiskom ne gre pomoje?
Gre. Gumo moras posteno segret in jo zelo zavito nazaj, da se spodnji robovi, ki drzijo gumo na temu nosilcu razprejo in jo lepo pritiskas nazaj gor. Obvezno rokavice, pa se cez to sem imel opecene dlani. Jaz sem dal gumo v zelo vroco vodo. Dobre 15 m gume sem imel namontirane v cca10 min. ( 3 osebe, 2 osebi pa obvezno.)
Imel sem podoben primer kot ti.Odmontiral sem komplet bokoštitnico ,potem sem vse lepo očistil spoj med palubo in spodnjim delom kjer se stikata vse zatesnil in namontiral bokoštitnico nazaj.Še preden sem jo privil sem v vsako luknjo za vijak stisnil tesnilno maso.Samo gumo pa namontiral kot ti je že svetoval Darh.Od takrat nimam nobenih težav z zatekanjem vode.Lp
S čim si zatesnil?
Jaz večinoma uporabljam Sika 291 za tesnenje takih luknjic. Naj bi bila "trajno elastična" masa.
Trajno danes ni več nič, je pa kar OK za nekaj let.
Pod bokoščitom pa niti ni kaj dosti UV-ja, ki precej vpliva na trajnost teh zadev.
Trajno danes ni več nič, je pa kar OK za nekaj let.
Pod bokoščitom pa niti ni kaj dosti UV-ja, ki precej vpliva na trajnost teh zadev.
Uporabil sem Kent tesnilno maso.Sika je tudi ok.
evo še malo več fotk iz zunanje in ena iz notranjosti
https://mojalbum.com/novinec1/rain-leak
zdej sem si vzel malo več časa snel bokoščitnico in obilno zalival iz zunanje strani. Noter priteče na delu cca 15cm kjer ni recimo "popacano z ne vem kaj je to za en material"
na desni starni ne pušča noter je pa vizuelno enaka situacija kot na levi zdaj ne vem ali je to z namenom spuščeno ali je samo šlamparija
logično mi je, d amoroš iz zunanje strani 100% zapret da voda ne pride po spoju noter to bi pač zafilal pod bokoščitnico s Siko
z notranje strani pustim tek 15cm pri miru ali kaj drugega po vaše?
Hvala
https://mojalbum.com/novinec1/rain-leak
zdej sem si vzel malo več časa snel bokoščitnico in obilno zalival iz zunanje strani. Noter priteče na delu cca 15cm kjer ni recimo "popacano z ne vem kaj je to za en material"
logično mi je, d amoroš iz zunanje strani 100% zapret da voda ne pride po spoju noter to bi pač zafilal pod bokoščitnico s Siko
z notranje strani pustim tek 15cm pri miru ali kaj drugega po vaše?
Hvala
Jaz sem snel komplet okoli in okoli bokoštitnico ,vse lepo očistil zatesnil in sestavil nazaj .Sedaj je mir.Lahko da ko so sestavljali niso vse zatesnili,kot si napisal šlamparija.Snemi vso zatesni ,sestavi in boš imel mir. 
Tudi ko gre večja ladja na žerjav, jo gurte potiskajo in stiskajo, potem pa hočejo počiti povezave med koritom in palubo, tako da imaš spet deževnico. 
Pagus
Evo končno sem se spravil k sanacija zamakanja v kabino bokoščitnica je dol
https://mojalbum.com/novinec1/coln-pusc ... #!25524020
po videnem je na spoju zgornjega in spodnjega dela čolna prevrtano in so z vrhnje strani "kovičili" plastičen profil v obliki T (sive barve) na katerega se natakne bokošćitnica. Zdej po mojem laičnem mnenju bi morala kovica bit dovolj dolga da gre skozi vse elemente (T profil, ter poliester on obeh delov čolna). ko prevrtaš bi moral tudi nafilat siko 291 ali nekaj podobnega v luknjo in šele potem stisnit?
Tle kot vidim je bilo prvo narejeno vse "na suho" in potem so na tistem delu kjer je teklo noter nekaj pacali bilo je celo zamazano na zgornjem stiku bokoščitnice s čolnom ...
Pomoje prevrtam kovice snamem dol T profil , zamažem na stiku zgornjega in spodnjega dela čolna, potem sestavim z daljšimi kovicami (kateri material).
Razmišljam prav?
https://mojalbum.com/novinec1/coln-pusc ... #!25524020
po videnem je na spoju zgornjega in spodnjega dela čolna prevrtano in so z vrhnje strani "kovičili" plastičen profil v obliki T (sive barve) na katerega se natakne bokošćitnica. Zdej po mojem laičnem mnenju bi morala kovica bit dovolj dolga da gre skozi vse elemente (T profil, ter poliester on obeh delov čolna). ko prevrtaš bi moral tudi nafilat siko 291 ali nekaj podobnega v luknjo in šele potem stisnit?
Tle kot vidim je bilo prvo narejeno vse "na suho" in potem so na tistem delu kjer je teklo noter nekaj pacali bilo je celo zamazano na zgornjem stiku bokoščitnice s čolnom ...
Pomoje prevrtam kovice snamem dol T profil , zamažem na stiku zgornjega in spodnjega dela čolna, potem sestavim z daljšimi kovicami (kateri material).
Razmišljam prav?
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov