V barko moram zvrtati dve luknji za instrumente premera 92mm.
Preden naredim kažin, a bo kronska žaga primerna??
LP MKN
Vrtanje luknje za instrumente
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Vrtanje luknje za instrumente
Bo. Če imaš jekleno barko, se boš namatral. Poliester se pa brez težav vrta. Potem pa popiliš ali pobrusiš na mero. Pa takšno sorto kupi, lahko je tudi poceni varianta tega.
motorni
Poliester.
MKN
MKN
Jaz sem luknje zvrtal tako, da sem krog zarisal in potem s kakšnim mm ofseta navrtal 3mm luknje. Kobalt sveder tudi z boka pofreza steklo plastiko. In potem na fino z večjim šmirgel valjem na točno. Ratalo je u nulo. Za eno luknjo škoda 100€ za krono dat. Če ti res naredi točno tako luknjo kot rabiš ajde. Če pa moraš pol še prilagajat in večat je pa isto kot v mojem primeru.
Xilinx Vivado HLx trainee
Kronska je ok.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- 1stofficer
- Admiral
Js sem kar nekaj lukenj vrtal v iverko in trup (zvočniki, stikalne plošče, stikala, vtičnice, cevi...) in sem do fi8 (večjega nimam) uporabil stožec in kronske žage. Je šlo zelo lepo in brez težav. Za večje fi ali neokrogle oblike pa sem uporabil Bosch vbodno žago. Tu je malo več zajebancije saj hitro lahko pride do prask ali pa zaideš izven želene površine. Pomagal sem si s šablonami in lepilnim trakom (da ne pride do prask). Na fino sem brusil z ročno mini brusilko in mini brusnimi glavami.
Se da lepo delat, le čas si je treba vzet in potem dobro spucat droben prah in žaganje, ki ga imaš vse naokoli...
Se da lepo delat, le čas si je treba vzet in potem dobro spucat droben prah in žaganje, ki ga imaš vse naokoli...
mato napisal/-a:Preverim kakšen fi imam doma.
Največjo mam 83mm.
Imajo pa v elektrošoku (trgovina) od makite fi93mm za 15 eur. Samo krono seveda, brez pesta.
Mato 
Mato hvala. Grem iskat.
Lp MKN
Lp MKN
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov