Pozdravljeni Morjeplovci, prosim za pomoč.
Postal sem lastnik Bavarije 36, L 2003 in imam težavo z okni na katero so zalepljena zapirala oken. To so tamala okna cca 150mmx 300mm na Wc-ju in premčni kabini
Material šipe je pleksi, zapiralo je plastika, ne vem katere kvalitete.
Prosim za nasvet s katerim lepilom lepiti. Verjetno s Kentom, kateri typ in kje ga nabaviti.
Lepljenje zapirala na pleksi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Lepljenje zapirala na pleksi
Odnesi Pečenkotu, da ti zalepijo. V trgovinah ne boš našel primernega lepila!
Nikola T. napisal/-a:Odnesi Pečenkotu, da ti zalepijo. V trgovinah ne boš našel primernega lepila!
kako ne, lahko komot sam zlepi, samo pravo lepilo je potrebno
evo , preizkušeno- drži tud kobilico na barkah
BÜFA Bonding Paste 0110
Bufa prime pleksi?
Kaj pa, če je polikarbonat in ne pleksi? Skoraj ne verjamem, da bi bil pleksi in tudi ne verjamem, da Bufa prime na polikarbonat.
Kaj pa, če je polikarbonat in ne pleksi? Skoraj ne verjamem, da bi bil pleksi in tudi ne verjamem, da Bufa prime na polikarbonat.
SR 290 napisal/-a:Bufa prime pleksi?
smo probali in drži k pes ježa
Fantje hvala za odgovore.
Ja , verjetno imate prav da je material polikarbonat.
Nekako mi ni da bi okna odstranil in jih peljal k Pečenkotu. No ja, je skrajna varijanta tudi.
Tale Bufa pa se dobi tudi samo v najmanjši količini 3kg.
Bom sporočil rezultate.
Hvala
Ja , verjetno imate prav da je material polikarbonat.
Nekako mi ni da bi okna odstranil in jih peljal k Pečenkotu. No ja, je skrajna varijanta tudi.
Tale Bufa pa se dobi tudi samo v najmanjši količini 3kg.
Bom sporočil rezultate.
Hvala
Ne verjamem, da Bufa prime na Polikarbonat, ker vinilester in leksan ne gresta skupaj. Če se slučajno prime, bo kasneje vse spokalo!
Vem, da se lepi z MMA, ampak ne vem katerim.
Korant, vprašaj na Kemis plus, oni prodajajo tudi manjše količine lepil in mislim, da bodo znali predlagat pravo žavbo.
Vem, da se lepi z MMA, ampak ne vem katerim.
Korant, vprašaj na Kemis plus, oni prodajajo tudi manjše količine lepil in mislim, da bodo znali predlagat pravo žavbo.
Moje izkušnje, leta 2020 se mi je odlepil en pant na oknu LEWMAR (po 20 letih uporabe). Razstavil sem okno in ga odnesel mojstru g.Pečenko (Gerbičeva ul v Lj.) v popravilo, žal je delo zavrnil, češ lepilo, ki ga uporablja ne bo držalo PVC pant na akril okno. Pant in okno sem očistil, rahlo (in natačno) pobrusil, nanesel epoksi lepilo (UHU-plus) zlepil, počakal, da se posuši in zmontiral. Deluje - drži še danes po šestih letih !

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov