Čiščenje alg
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Čiščenje alg
Letos sem moral na brzino domov in je zmanjkalo časa očistit čoln. Seveda so se alge po moje zasušile, kako sedaj tole najlažje očistit. Bo kerher dovolj ali se lotit še z kakšnim specialnim čistilom?
Pozdravljen !
Poiskuzi z cilitbang-om,katerega gospodinje uporabljajo v kuhinjah in kopalnicah za odstranjevanje vodnega kamna. Na mojem čolnu se je letos nabralo kar veliko zelenkaste svinjarije tako ,da je že zelo smrdelo ko sem čoln dvignil na prikolico. Zadeva se je lepo odstranila z cilitom.
L.P.
Poiskuzi z cilitbang-om,katerega gospodinje uporabljajo v kuhinjah in kopalnicah za odstranjevanje vodnega kamna. Na mojem čolnu se je letos nabralo kar veliko zelenkaste svinjarije tako ,da je že zelo smrdelo ko sem čoln dvignil na prikolico. Zadeva se je lepo odstranila z cilitom.
L.P.
Prvo se ga loti s visokotlačnim čistilcem in avtošamponom, ki ga daš v plastično dozirno enoto, da nastane gosta pena. Počakaj, da ta odteče in na koncu počisti ostanke z mehko gobo. Pena naj bo tako trdna, da se prime dna. S cilitom in podobnimi pa previdno!
Pena naj zgleda nekako tako:

Pena naj zgleda nekako tako:

My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Tudi meni se je nabralo kar precej alg in školjk, pa sem malo spraševal okoli, s čim naj to očistim. Pa mi je en hrvaški ribar dejal, da kar s kislino za WCje.
Sedaj pa ne vem, kislina verjetno ni ravno naklonjena železu in litini noge, pa propelerju. Tudi razne gume in semeringi me skrbijo. Pa tudi za Cilit nisem prepričan. Ali kdo ve kaj več?
Sedaj pa ne vem, kislina verjetno ni ravno naklonjena železu in litini noge, pa propelerju. Tudi razne gume in semeringi me skrbijo. Pa tudi za Cilit nisem prepričan. Ali kdo ve kaj več?
Plastiki(embalaža) in barvi razredčena ne škodi, pocinkano prikolico pa le pazi!
Raztopina klorovodikovega plina v vodi; strupena, jedka tekočina, ki ima stalno vrelišče pri 20% koncentraciji v vodi. Pogosto se uporablja kot reagent pri organski sintezi, pri zakisljevanju naftnih vrelcev, redukciji rude, predelavi hrane in čiščenju ali poliranju kovin. Znana je tudi kot solna kislina. (Vir: MGH)
Raztopina klorovodikovega plina v vodi; strupena, jedka tekočina, ki ima stalno vrelišče pri 20% koncentraciji v vodi. Pogosto se uporablja kot reagent pri organski sintezi, pri zakisljevanju naftnih vrelcev, redukciji rude, predelavi hrane in čiščenju ali poliranju kovin. Znana je tudi kot solna kislina. (Vir: MGH)
Pri drgnjenju z rezilom za kuhalno ploščo verjetno malo poškoduješ dno. Res je muka z kislino ampak ni poškodb laka. Jaz sem letos dno čolna pošprical z algicidom in po treh tednih skoraj nič alg in nič apnenca.
Lani sma dva osem ur čistila dno in še vedno ni bilo 100% čisto, tak da sem letos res zadovoljen.
Lani sma dva osem ur čistila dno in še vedno ni bilo 100% čisto, tak da sem letos res zadovoljen.
Guma je guma, zaenkrat.
.
.
Moramo še tole dorečt!
Nobena barka, stekloplastična, GPR, ki pride od proizvajalca ni barvana. To kar vidimo je "gelcoat". Vsaka praska itd je poškodba. To niso avti.
LP
.
janadino napisal/-a:Pri drgnjenju z rezilom za kuhalno ploščo verjetno malo poškoduješ dno. Res je muka z kislino ampak ni poškodb laka. Jaz sem letos dno čolna pošprical z algicidom in po treh tednih skoraj nič alg in nič apnenca.![]()
.
Moramo še tole dorečt!
Nobena barka, stekloplastična, GPR, ki pride od proizvajalca ni barvana. To kar vidimo je "gelcoat". Vsaka praska itd je poškodba. To niso avti.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta