poškodbe

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

poškodbe

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 13, 2009 19:16

bi kdo kupil gumo s trdim s takimi poškodbam na krmni steni?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: poškodbe

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Sep 13, 2009 19:30

cibro napisal/-a:bi kdo kupil gumo s trdim s takimi poškodbam na krmni steni?
Slika
Slika

a lahko mal večje slike :idea: :?:
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Ne Sep 13, 2009 20:42

Slike so sicer majhne, samo tista razpoka izgleda pa grdo... Če je gelcoat tako počil, je verjetno spodaj tudi načeto.
Mogoče pa niso originalni tubusi gor in je reč počila ker so preveliki. Morda pa je nekdo s čolnom pretiraval pri obremenitvah.
Jaz ga zaradi tega gotovo ne bi kupil, ker je morda še kakšna poškodba, skrita očem...
Sve će to narod da pozlati!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 13, 2009 21:56

Slika
Slika

niso tubusi preveliki ampak so original, počeno je na spoju dna in stene, sploh ne vem kako se to naredi ker mašino ima ne preveliko
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 13, 2009 21:59

Če je vozil rikverc in zadel v poden ali kaj podobnega bi lahko prišlo do sil,ki bi to naredile,bi pa tudi motor fasal-peta,propeler,aksa,obese..
LP Iztok
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Sep 13, 2009 22:22

a rikverc bi to lahko naredil, poškodbe so na notranji strani čolna in ko se malce obesiš na motor razpoka se razširja. je možnost da ko vlečeš koga na smučah vse skupaj odpade stran?
LP, G
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 13, 2009 22:28

Jaz bi poškodbe saniral in mesta ojačal PREDEN bi probal ali lahko smučar to odtrga stran..
LP Iztok
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Sep 14, 2009 01:59

polanc napisal/-a:Če je vozil rikverc in zadel v poden ali kaj podobnega bi lahko prišlo do sil,ki bi to naredile,bi pa tudi motor fasal-peta,propeler,aksa,obese..
LP Iztok

...ja pa motor se da hitro posanirat, da se težko ugotovi, da je sploh kaj bilo.
Ziher je gor kaka Yamaha, 2T, malo starejša...
Sve će to narod da pozlati!
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Po Sep 14, 2009 09:37

Če bi jaz kupoval čoln v takšnem stanju bi vzel v zakup da bi poliester moral odpreti in ga ojačati z notranje strani. Če ga boš popravljal z zunaje strani boš težko dosegel željeno trdnost, sploh ker je govora o krmni steni. Pa tudi težko bi ga kasneje prodal ker se bo videlo da je nekaj popravljeno. Sicer ne vem, kakšna je prodajna cena vednar mora biti poškodbi primerno nizka.

LP Klemen
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Sep 14, 2009 13:31

Še bolj verjetno je do poškodbe prišlo na suhem- na cesti, ko mu je nekdo priletel v rit oz . nogo motorja. Med vožnjo po vodi si ne predstavljam take sile. Pa tube bo potrebno tudi stran vzet, če želiš dobro sanirat. Dobro razmisli!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Sep 14, 2009 20:59

Ne saj ga ne bom kupil samo mnenje me je zanimalo res da je 60 cm daljši od mojega ampak moj ni nič počen, se mi pa ne da s tem zaebavat ker sem svojega lih zrihtal samo močnejšo mašinico še rabim iz 40 na 60 km pa bo raketa, tale je 60 km že imel gor pa sem mislil da bi kupil ker je v kompletu ampak ko sem videl razpoko me je minilo.Samo prodajalec je trdil da to ni nič da ni panike pa sem sicer že od Paleta dobil strokovno mnenje zanimalo me je samo to kar ste napisali kako pride do takih poškodb. Se mi je zdelo da na vodi težje kot na suhem. Res da ima ugodno ceno zato mora nekje biti catch. Nočem pa mu delati antireklame zato sem dal samo delček slik gor je pa sicer čoln hud ampak na suhem...
Uporabniški avatar
panter
Poročnik bojne ladje
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a panter » To Sep 15, 2009 14:43

Kakšna pa je cena če smem zvedet? Al pa vsaj kje si ga našel?
zodiac
Višji praporščak
Kraj: DOLENJSKA-SUKOŠAN

OdgovorNapisal/-a zodiac » To Sep 15, 2009 16:58

Zagotovo je to Zodiac PRO 7 ali pa ZODIAC 470 starejši kot letnik 1995 in ima prav resne poškodbe krmne stene,verjetno ali od udarca ali pa premočnega motorja.Zagotovo popravilo ne bo enostavno pa še potem je vprašanje kdaj bo spet počilo na spoju. Novejši imajo ta zadnji del ojačan na bočno stranico v dolžini cca 50 cm in so s tem rešili tudi zatekanje vode med krmo in tubami. Dokaj dobro poznam zadevo ravno to bom naredil tudi sam na svojem čez zimo, pa sploh še ni počen,malenkost pa le pušča vodo pa so tube letošnje original :idea:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Sep 15, 2009 21:55

Zodiac je zadel v nulo. Ni ga več med oglasi tako da ga je očitno nekdo nabavil. Se mi zdi da član tomi.
Zodiac kako pa imaš konjenico gor?
LP G
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Sep 15, 2009 22:40

Fantje pravilno ste ugotovili. Kar je počenega me ne skrbi saj sem rokodelec. Razpoke zadaj bom uredil sam z vašo pomočjo in nasveti zato bom stopil v stik tudi s tabo Zodiac. Poleg ojačitev in dviga si bom omislil še zadnji dvojni snemljivi rollbar ki bo služil za več namenov in inox kestel spredaj. Cena je taprava za to kar ponuja. Tube so iz 2007, motor Mercury 60 '97 ne preveč negovan. Ko sem tipa poklical je bil s familjo v Izoli, letel sem na morje in me je počakal pri sv. Katarini tako da smo še eno urco dirkal po morju. Prodajalec ni nič skrival šel mi je nasproti tako da sva se hitro zmenila. Leti ko raketa 35 mph, zglisira v trenutku in ostane raven skoraj do minimuma ročke. Skratka sanjal sem in sanje so... Za drugo leto mi prosim pripravite zastavo :D
Nazadnje spremenil ttomi73, dne To Sep 15, 2009 22:47, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov