Izpušni kolektorji za 4.3 Byliner
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Izpušni kolektorji za 4.3 Byliner
Pozdravljeni,
Imam plovilo Byliner 1851 Z MOTORJEM 4.3 LX mercruiser. Plovilo je letnik 1995 in kolektorjev še nisem zamenjal.Ima 450 ur. Plovilo je brezhibno.
Zanima me, če bi jih zamenjal iz preventive in varnosti. Kaj mislite in kaj mi svetujete? Ali mi bi kdo to zamenjal? Za ceno se bomo že dogovorili.
Imam plovilo Byliner 1851 Z MOTORJEM 4.3 LX mercruiser. Plovilo je letnik 1995 in kolektorjev še nisem zamenjal.Ima 450 ur. Plovilo je brezhibno.
Zanima me, če bi jih zamenjal iz preventive in varnosti. Kaj mislite in kaj mi svetujete? Ali mi bi kdo to zamenjal? Za ceno se bomo že dogovorili.
Morje je drug svet...
Hmmm... če nima FWC sistema in če so kolektorji prvi, je SKRAJNI ČAS za menjavo, drugače bo naslednja stvar ki jo boste menjavali motor...
Še bolj kritični kot kolektorji so kolena, ampak ta verjetno niso več prva, ali??
LP
SS
Še bolj kritični kot kolektorji so kolena, ampak ta verjetno niso več prva, ali??
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Skrajni čas za zamenjavo kolektorjev! Posebno, če jih vmes nisi niti demontiral in prekontroliral. Tako dolgo vzdržijo samo ob rednem in pravilnem servisiranju in korzenviranju, pa tudi, če imaš malo sreče
Za nabavo imaš precej možnosti, original, cena je v Italiji morda malce nižja, za 4.3 motor obstajajo tudi razni "ponaredki", npr. Osco, ki niso nič slabši, a je cena primerno nižja.
Dosti ti lahko pri nabavi pomaga tudi naš član "ss940", kontaktiraj ga.
Za nabavo imaš precej možnosti, original, cena je v Italiji morda malce nižja, za 4.3 motor obstajajo tudi razni "ponaredki", npr. Osco, ki niso nič slabši, a je cena primerno nižja.
Dosti ti lahko pri nabavi pomaga tudi naš član "ss940", kontaktiraj ga.
kolektorji
Samo roke stran od kakšnih inox kolektorjev in od kakšnega A.Seliškarja....groza.
l.p. Ervin
l.p. Ervin
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Re: kolektorji
Zanimivo poznam pomorščake ki se vozijo z inox kolektorji pa ni problemov ali so problemi samo z kolektorji omenjenega izdelovalca.bostjan9 napisal/-a:Samo roke stran od kakšnih inox kolektorjev in od kakšnega A.Seliškarja....groza.
l.p. Ervin
Frajtonerca je prava stvar...
Re: kolektorji
frikmusic napisal/-a:Zanimivo poznam pomorščake ki se vozijo z inox kolektorji pa ni problemov ali so problemi samo z kolektorji omenjenega izdelovalca.bostjan9 napisal/-a:Samo roke stran od kakšnih inox kolektorjev in od kakšnega A.Seliškarja....groza.
l.p. Ervin
Inox kolektorji na bencinskem osemvaljniku? Res kolektorji ali samo potem naprej cevi?
Ali govoriš o inox izlivih, ki so praktično na vsakem dizelskem motorju?
LP
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
Kar se tiče kompletnih inox ispuhov sem sodeloval pri idelavi 16 komadov to je bilo leta mislim da 2006 ali celo 2005 in do danes še nobeden ni pokazal slabosti, izdelk si je možno ogledat na bolhi vgrajeni na motorjih 4,3 mercruiser ispuhi niso bili za prodajo. Kolega jih je kopiral z nekih dirkalnih čolnov in zadeva se obnese - motor lepše teče, manj pije, mogoče je za spoznanje glasnejši. Zame so kovinski kolektorji preteklost oz. so za tiste ki radi uničujejo motorje meni so zaradi ispuhov zaribali štirje motorji, zadnji ispuhi so bili firme BAR že v tretji sezoni stari dobre 2 leti. Montiral pa jih je poblaščeni serviser v Puli tako da moji motorji vsekakor dobijo inox ispuhe.
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
Točno tako in zadeva dobro deluje ker so železni popolnoma zgrešeni priporočam da vam izdelajo inox po sistemu kot je na sliki ni treba da se vse tako sveti je pa zadeto bijstvo (vsi trije cil. imajo pribljižno enako dolgo pot ispušne cevi se pravi ispuha kar pri kov. tudi približno ne drži, so iz enega kosa tako da tesnila ne igrajo več bistvenega pomena pa tudi presek cevi je sigurno večji kot moj mazinc tako da samo švasat.admin napisal/-a:Aha, to je pa druga stvar! To sem tudi napisal pred časom, da dirkalni motor ima inox izpuh, vendar je to cevasti kolektor, ki gre podobno kot pri motociklih po sistemu 4-2-1 ali pa vsaj 4-1.
Recimo taka varianta...
- frikmusic
- Admiral
- Kontakt:
Nas so prišli cca 450E po kos. s tem da je bil razvoj če lahko temu tako rečem v ceni. Vsi so bili rendgensko pregledani in spolirani kar pa ne priporočam več ker je prišlo pri nas skoraj do pizd... ker tipčku za polirnim strojem nismo izrecno povedali da moram švase pustit v čim večji debelini (bedak) dva kolektorja smo popravili in čim dlje od polirke. Cena do 600E bi bila kar realna seveda z inox materijalom za morje lepim in dobrim izdelkom.Tex napisal/-a:Mitja P napisal/-a:Uuuu takega bi pa jaz rabil za v mojo barkačolo.
Jup jaz tudipa še marsikdo
,samo če bi videl ceno, sem prepričan, da bi si premislil
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov