Predelava komand

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

Predelava komand

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Nov 18, 2009 12:00

Zadeva je taka.
Imam enoročne komande za tohatsu z zajlami in komande za mercury z zajlami.Dal bom na čoln mercury/marinerja.Sedaj sem imel tohatsu, bom pa zaenkrat obdržal oba motorja dokler ne vidim kako se "novi" obnese. A ker je komand box za mercury predpotopen,uni meercontrol ki mi je ostal doma še od enega l.74 mercurija, za tohatsu pa tak lep s ključkom za vžig me zanima ali se da to tako preštelati da samo zajle zamenjam? Nisem še nič razdiral. Se da samo na koncu zajl kakšen kit kupit ali je treba na začetku zajl tam kjer pridejo v box spremenit konektorje?Je to že kdo delal?
Lp, G
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Nov 18, 2009 14:56

Zdravo.
Po moje ne bi smela predelava povzročat nekih večjih problemov.
Ne v sprednjem delu, pri ročkah, tam mora ostati originalno za to ohišje, ampak vzadaj pri priklopih na motor. Mogoče bo potrebno spremenit oz. predelat sedanji sistem, ampak ker osnovo že imaš, se pač priklopni deli morajo prilagodit priklopom na motorju. Nisem še bil zraven pri takem delu, ampak za kakega mojstra, kateri se na svojo obrt spozna, ne bo težko.
Imamo kar nekaj mehanikov tu na Morjeplovcu, ker servisi veš kako delajo; "to bo potrebno novo , pa še ta del novi itd."
Kakšna slika bi zelo pomagala. Ma se bo že oglasil ta pravi :wink: .
LP
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Sr Nov 18, 2009 17:14

Prvo kar moreš pogledat na komandah je kako delujeta gas in menjalnik.
Ker nekatere komande potisnejo zajlo za dat gas, druge pa potegnejo.
Isto velja za komando naprej in nazaj. Če ti to štima se da lepo predelat nosilce da sistem deluje.
Če pa ti zgornji sistem ne štima boš pa imel kar sprecej predelave v sami komandi.

Lp.
Dinksi
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 18, 2009 17:52

Bok
v komandah se dajo večinoma tud zajle obrnit,zuni se pa od Ultrafleksa kit kupi.
LP Iztok
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Nov 18, 2009 18:27

Sem preveril kako gredo in oboje vlečejo za v rear in vlečejo za gas se pravi ni treba nič obrčati. Kje se pa dobi ta kit za zunjani del od ultraflexa?
Sedaj na tohatsu gredo zajle z utorčki na motor potem pa notri v mašini na zglob ala čašica bunkica. Pri marinerju pa enako kot mercuri se navijači.To me ne skrbi, skrbi me edino fiksiranje zajle pred prestavno/gas ročico. Ima to tudi ultraflex kaj?
LP., G
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 18, 2009 19:23

Bok
Za zunaj boš moral improvizirati kite pa ima tudi Skiper po mojem ,drugač pa Motomarine v Trstu.
LP Iztok
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Nov 18, 2009 19:33

Tx
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Nov 19, 2009 12:35

Kaj pa, če bi se v italijo zapeljal in kakšne rabljene komande od Merca vzel, bi bilo verjetno ceneje in še delovalo bi bp? Pa še čoln ne bo kot "Fantje z vseh vetrov".
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Nov 19, 2009 15:18

kocka napisal/-a:Kaj pa, če bi se v italijo zapeljal in kakšne rabljene komande od Merca vzel, bi bilo verjetno ceneje in še delovalo bi bp? Pa še čoln ne bo kot "Fantje z vseh vetrov".
Ja to pa res ne bi rad.
Samo ne vem kje naj to dobim v italiji. Tu kje blizu trsta obstaja kakšna z rabljenimi trgovina? V oglasih ne znam poiskati v italiji.
LP
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Nov 20, 2009 08:18

Kaj pa če Srečka iz Borovnice vprašaš za koliko ti jih pripelje?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Nov 20, 2009 11:49

:lol: Sreč pa primož mi jih rihtata že en mesec se mi ne da več skoz zivkat a maš , a maš ker se mi zdi kot da ga fehtam da mi jih đabe zrihta, saj drugače je ok model sam nima časa za take "drobnarije" tako da bom vzel motor brez komand znižan za ceno komand. Sicer jaz imam sedaj komande samo bi rad lepše. Mam 3. Od mercurija z zajlami, ultraflex z zajlami in od tohatsu z zajlami.Samo najlepše so te od tohatsuja. Une z rdečo ročko ki jo dvigneš da daš v prstavo pa s ključavnico za vžig, medtem ko druge dvoje nimajo za vžig in bi moral še to pedenat.V skrajni sili bodo mercurijeve, nucane samo do pomladi bi se morda dalo kaj predelati:)saj veš zima je dolga :roll:
roman v
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana-Punat

OdgovorNapisal/-a roman v » Če Mar 11, 2010 16:58

Živjo, svetujem ti da zamenjaš samo zajle, imam 2 komada 9 feet.
Lep dan in mirno morje.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Mar 11, 2010 17:34

Imam zajle in komande za tohatsu in zajle in komande za mercury samo so od mercury/marinerja ene iz prejšnjega tisočletja:)
zajle te ki jih imam ne pašejo na komande od tokatsuja.
Sem pa elektriko od tohatsu komand že zvezal na motor in vse dela tudi el čok. Zajle sem pa ponucal tudi od tohatsuja sicer malo domače predelave za je vse tam kjer mora bit in deluje.
Kakšne zajle imaš, iste kot jaz ali kakšne drugačne?
LP, G
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Mar 11, 2010 18:13

Ima 2komada od Parsun-a, ampak zdej ko že obladaš bo to šala mala.
Ej Cibro brez zamere sam tvoj čoln bo kot tisti ansanbel: "Fantje iz vseh vetrov". 8)
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Mar 11, 2010 18:46

Sicer ne maram goveje muske ampak verjetno ni z njimi nič narobe.
lahko si tomačiš to tudi:
pobrati najboljše od vsakega:)
Važn da dela a ne?
Da ne bi žalu mojga čolna to so resne stvari :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov