TIHO TIHO
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
TIHO TIHO
Lep pozdrav.Glede izpuha bi rekel takole.Glasnost je najbolj povezana z izhodno temperaturo izpusnih plinov.Čim manjša je manj se čuje.Če speleš izpuh nad vodno linijo se mora hladilna voda čim bolj mešati z plini.Bolj ko jih ohladiš zmanjšaš razliko tlakov.Zato uporabiš daljše narebrene gumjaste cevi pa kupi se tudi poseben komad da se to bolj zmeša.Če speleš mimo moraš najprej zmontirati zbiralec.Ta je namenjen da, ko motor ugasneš še pumpa dokler motor ne zgubi obratov vrže nekaj vode v izpuh izpušni plini pa jih ne morejo poriniti iz sitema.Ta hladilna voda se izteče v ta zbiralec in ne zalije sitema.Naprej pa se montira po potrebi.Turbo motorji majo teparaturo izpušnih plinov manjso ker turbina veliko pobere pa ne rabiš več kot zbiralec.Naprej se pa montira mešalnik vode ali MUFER pa račji vrat,ki je lahko tudi hkrati mešalnik.Jaz sem pri prejšnem čolnu kar v gumjasto cev vstavil aluminjasti vložek iz alu pločevine oblike kot neki ventilator pa je dobro mešalo pa kar pomaga.Na izhodu kolektorja sem montiral tisti oranžni termostat za centralno za par evrov.Zvezal sem ga na glasen piskač.Ko se prekine dotok hladilne vode (vrečke,alge,mreže,pa kaka oslarija) se temparatura tu najprej dvigne samo 15 do20 sekund pa piska takoj. Ne zanašajte se na temperaturo motorja ker motorji so težki od 300 do600 vsaj večina kar nekaj časa traja da se ta masa zagreje za 20 do 30 C .Takrat je za gumi sklope izpuha prepozno.Pa strašno važno je nivoji zmontiranih sklopov.Vsak model barke je poglavje zase.Mam nekaj člankov o tem.Dobra revija za nas morjeplovce je Nova borza navtike.Tam je veliko člankov o ribičiji pa tehničnih nasvetih meni je všeč pa je kupujem par let.Propelerji so pa tak da še Bog ne ve za kaj se gre.Mislim pa ker si povečo moč rabis malo večji propeler da ne bo kavitiro in da ma odriv.Naklon pa boš moral povečat za par col zato da boš izkoristo te nove konje.Veliko propelerjev se najde po raznih garažah.Napiš malo več podatkov pa bomo mal pogledali.Jaz mam dobre veze po istri pa bomo nekaj najdli sam ne takoj.Pa pridem 14 januarja na srečanje pa ne vem a se kaj pije moram prinesti rešilni jopič al kej drugega da se spoznamo. ICI
ICI
Iztok
Komu tu odgovarjaš?
Lepo, da hočeš pomagat z odgovorom. Bi pa bilo lepo od tebe, da naslednjič, preden klikneš na "Pošlji" še 1x ali 2x prebereš svoj odgovor in ga malo popraviš. Ta tvoj spis je precej nerazumljiv.
Tudi, ko začneš novo temo (propeler) pred tem klikni na "enter" bo bolj razumljivo v novem odstavku.
L.p.
Dinksi
Komu tu odgovarjaš?
Lepo, da hočeš pomagat z odgovorom. Bi pa bilo lepo od tebe, da naslednjič, preden klikneš na "Pošlji" še 1x ali 2x prebereš svoj odgovor in ga malo popraviš. Ta tvoj spis je precej nerazumljiv.
Tudi, ko začneš novo temo (propeler) pred tem klikni na "enter" bo bolj razumljivo v novem odstavku.
L.p.
Dinksi
Re: TIHO TIHO
iztok321 napisal/-a:Lep pozdrav.Glede izpuha bi...#"$&%@... ICI
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt: