OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Nov 05, 2007 10:23
Moje izkušnje: z vsemi temi spreji je šit. Jaz jih sicer uporabljam zadnjih nekaj let, vsako leto kupim boljšega, zadnja leta so hit silikonski, ampak, vsako leto je večje sranje. Letošnjo sezono sem pošprical nogo z brezbarvnim sprejem, bilo je ok, dokler čoln ni šel v vodo. V vodi je brezbarvni čudežno postal bel, po kakšnem tednu se je začel luščit in predvsem odlična hrana za školjke
Toliko školjk, kot sem imal letos na nogi, še ne pomnim. Noga sedaj izgleda, kakor da je dala skozi Soško fronto Verjetno ne bo druge, kakor vodobrusni papir in spomladi na delo
Zato tudi sam iščem kakšno boljšo varianto antifolinga za nogo, po možnosti ne kakšno sprej varianto. Nekaj je že bilo predlogov, pa me še vseeno zanimajo vaše izkušnje.
Z Hempelovimi premazi imam tudi jaz dobre izkušnje in trenutno ne bi zamenjal za ničesar drugega Hit naj bi bili "nano" premazi, ampak, dokler Hempel dobro opravlja svojo funkcijo, naj kar ostane.
Pa še vprašanje glede čiščenja noge z kislino: to, da bo razžrla školjke, mi je jasno, kako pa bo kislina vplivala na gumi manšete?????
Pred leti sem za zaščito gumi manšet uporabljal Ultra slide spray. To je nekakšna zadeva, podobna WD40, le da je najverjetneje bila na kislinski bazi. Ko si pošprical, je kar razžrlo ostanke školjk in tudi zaščitilo gumo. Zadnja leta ga ne dobim več, ponujajo pa alternativo-Moly slide. Žal ni več na kislinski bazi in ne odstranjuje več apnenčastih tvorb (školjk,...), ampak samo zaščiti gumo.