hempel umag

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

pikijakob
Kapitan korvete
Kraj: primorska

hempel umag

OdgovorNapisal/-a pikijakob » Ne Feb 21, 2010 19:42

kje v umagu se prodajajo hempel proizvodi?
hvala
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 21, 2010 20:25

Podhod pri tržnici, ali pa mala železnina od glavnega križišča v smeri iz centra proti KP, kakih 200 m, na desni, čisto ob cesti. Parkiraš malo naprej pri gostilni. Ali obratno, samo potem je gostilna na levi in trgovinica tudi, ko prihajaš v Umag.
Če boš vzel več stvari, ti naj izpolni listino za vrnitev DDV.
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Feb 21, 2010 20:35

Atilone, ko že omenjaš vračilo PDV, me zanima kako je s tem?
Npr. kupim izvenkrmni motor v Umagu in dobim izpolnjeno listino za vračilo PDV. Potem jo poštempljam kje, na carinskem pomolu? A moram imeti sabo knjižico barke, potrdilo o privezu? Kako je s tem? Prosim! Hvala!
pikijakob
Kapitan korvete
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a pikijakob » Ne Feb 21, 2010 21:13

hvala
koliko moraš min. potrošit za PDV?
mogoče ime trgovine?
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 21, 2010 21:16

Marchi, z tem je tako. Najraje govorim o stvareh, katere izhajajo iz mojih izkušenj. Light Primer me je prišel najmanj tretjino ceneje kot pri nas.
Motorjev še nisem kupoval na HR. Teoretično bi šlo, saj je tudi prodajni artikel. Kupiš, prodajalec ti izstavi listino katero ti poštemplja carinik. Potem pa se začnejo problemi. Nazaj na HR z tem motorjem legalno ne smeš, ker si dobil vrnjen denar, radi izvoza, razen če ga uradno uvoziš v SLO , kar bi bila čista oslarija , ker boš dal več denarja, rabiš CE za motor.
Sicer sem napisal moje mišljenje, čeravno se mi zdi tvoje vprašanje, tako malo zajebancije.
Ne vem tudi zakaj bi potreboval potrdilo o privezu. Kaj ti bo potrdilo , če motorja ne smeš uporabljat pri njih.
Moje mišljenje pač .
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Feb 21, 2010 21:46

Resno sprašujem.

Sem pa temo preselil, da ne zmešamo vsega

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?p=44678#44678
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 21, 2010 22:20

pikijakob napisal/-a:hvala
koliko moraš min. potrošit za PDV?
mogoče ime trgovine?

Točno se sedaj ne spomnim, ker sem kupil kar nekaj več . Zdi se mi nekje 500 kun če se ne motim je minimum. Kupil pa sem nekje za 1400 kun. Poli.kit z vlakni je bil tudi ugoden, pa sem še to vzel, na ženino veselje.
LP
Ah ja ime, . Pri tržnici, na zunanji strani, če greš proti centru ( cerkev , hotel Kristal), čim prideš zkozi podhod, takoj na levi je trgovina ime, hm , ne vem , je po od Hempla v izložbi in nad vhodom reklama.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 21, 2010 22:38

.

Da ne boste zašli od naslova trgovine v carinske predpise!

Še enkrat, ker smo to že omenjali v drugi temi, pa si zapomnite, da je v EU zakon, ki ureja izogibanje dvojnemu obdavčevanju, oz. neplačevanja le tega.

Velja za članice in kandidatke EU-ja, ki neglede kaj in kako uvažate, pošlejo podatke po pošti na pristojno ministrstvo.
Kolikor poznam stvari, se za potrošno robo in živila ne izvaja strogo, če zneski ne presegajo razumne vrednosti. Za tehnično robo pa ni pardona.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
lenart
Kapitan korvete
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a lenart » Ne Feb 21, 2010 23:01

Ko smo ravno pri barvah, kje prodajajo barve za čolne?
Lotos?
kamm?
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Feb 22, 2010 07:20

blik na zaloški
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Feb 22, 2010 07:27

Lenart, od že naštetih , jih imajo tudi v OBI-ju, kar pa ne bi bilo nič kaj ekstra, razen odpiralni čas. Če kaj delaš, po navadi med vikendom, še je OBI odprt, drugi pa ob 13 uri že zaprejo. Cene pa so tu nekje, razen če kupiš malo več in imaš obijevo biber kartico, katere popust pa velja samo za eno vrsto . Recimo enaka barva, enaka temeljna več kosov, se odbije popust.
lp
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

Re: hempel umag

OdgovorNapisal/-a vili » Po Feb 22, 2010 07:56

pikijakob napisal/-a:kje v umagu se prodajajo hempel proizvodi?
hvala

DAHEMA d.o.o.
TRGOVAČKA 2
52470 Umag (Umago)

Telefon:052 / 751088

L.P.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 22, 2010 09:19

Pred časom sem hotel zmešati manjšo količino epoxi primerja.
Klical sem v Umag najmanj 10x nikoli nisem dobil nikogar, ki bi mi lahko sporočil TEŽNO mešalno razmerje. Delajo samo do dveh ampak že ob 12h ne dobiš nikogar več v pisarni. Isto sem naročil prodajalcu in do danes nisem dobil niti navodil niti zahtevanega podatka, čeprav sem ga klical več dni zaporedoma.
V sloveniji prodajajo Hemplove proizvode BREZ NAVODIL za uporabo tako, da nikoli nisem dobil težnega razmerja mešanja, ki je osnovni podatek zahtevan z strani inšpekcijskih služb, če želiš prodajati kemične proizvode.
Da ne govorim o okolju prijaznega načina uporabe, ko naj bi namešal samo toliko kolikor rabiš. Hempel pa te prisili, da zliješ vse skupaj ... pa se jebi i žali kome želiš. K sreči sem našel druge proizvode za epoxi primer. Hempla se ogibam. Tudi kar se tiče antifoulinga pa je (govorim za jadrnico) tako slab v primerjavi z drugimi (je pretrd), da se ga ne splača kupovat. Bilo je narejenih že več testov in se ni izkazal v našem morju.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Feb 22, 2010 09:40

Light Primer, dobiš v kartonski škatli, na kateri so napisane količine vseh sestavin, katere na koncu tvorijo kompakten premaz.
V lekarni (ali Zdrav. domu ) dobiš injekcije ( igel ne potrebuješ :wink: ). Vzameš najtavečjo in srednjo, količino pa si preračunaš v procente. Če potrebuješ cca. 1 dl, vzameš ta veliko piksno, v kateri je 500 ml. 20 % je 100 ml torej en deci, ostale komponente, pa si odmeriš z srednjo injekcijo. Sem delal tako in ni nobene razlike bilo v času strjevanja v končni trdoti itd. Vem da je packarija, ampak je packarija tudi, če imaš tabelo za manjše količine, isto tako moraš odvzemat malo po malo iz embalaž.
Kar pa se AF tiče, saj imaš recimo mehki tip Copperpaint bravo ali samopolirne, Mile White ali Mille Dynamic. Daš 4-5 rok gor in maš , odvisno od vode na privezu, 2-3 leta mir. Pa še eno dobro lastnost imajo. Ko daješ novi AF, starega z vodo in krtačo, ali vapom samo umiješ dol, pustiš posušit in že nanašaš novega. Brez brušenja in strupenega prahu.
LP
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Po Feb 22, 2010 11:25

Nikola Tesla: če še vedno potrebuješ (oz. če kdorkoli drug potrebuje) podatek o masnem razmerju mešanja Hemplovih izdelkov lahko vprašam v trgovini, ki je prav tako uradni prodajalec Hemplovega programa, pred vhodom v Marino Portorož. Imajo tudi spletno stran (jo lahko objavim?).
Atilone: opazil sem eno podrobnost v vajinih odgovorih, ki me je spodbudila k razjasnitvi nekaj pojmov: Nikolo zanima masno mešalno razmerje, ti pa si podal praktično uporabo brizgalk pri pripravi volumskega mešalnega razmerja. Masno razmerje ni nujno tudi volumsko razmerje. To dejstvo je potrebno upoštevati pri kakšnih bolj specialnih zmeseh kjer mora biti točno na ambalaži deklarirano ali je podano "V" ali "m" razmerje.

LPU

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov