Slikovni material projekta je na voljo TUKAJ
Trenutno je na tej fazi:
Danes sem kljub zdravniškim priporočilom o počivanju, plezal po njej in testiral sedeže in razmišljal. Z gospodom Hilmarjem (midlim da je lastnik Deltanie) sva se dogovorila, da mi za precej ugodno ceno naredi in pošlje krmilo, ki ga imajo Deltania 20,5 jadrnice. Je pa precej prijazen in mi bo krmilo prilagodil po merah. Tako sem danes naredil meritve, kakšno krmilo potrebujem.
Krmilo bo tipa "kick-up" kar pomeni da ga bom lahko dvignil iz vode in če z njim zapnem dno, mi ga bo, kot pravi ime, dvignilo gor. S takšnim tipom krmila in uvlačljivo kobilico bom lahko konkuriral praktično vsem gliserjem, saj pričakujem ugreza cca 15-30cm, kar je za jadrnico izredno malo. To upam da bom koristil ob skrivanju pred nevihtami. Prej je bilo na jadrnici fiksno krmilo dolžine cca 1,5m in vsaj tolikšen je bil prej njen ugrez.
Našel pa sem tudi repair manual za vse Yamaha motorje od letnika 1984-1996. Je pa precej zajeten, tako da je za pošiljanje po mailu neprimeren. Bom se dogovoril z adminom da ga objavi pod bazo znanja.