Pozdrav.
Imam vprašanje- prošnjo.
A kdo ve kje, najraje okolica MB, ni pa nujno, se kdo privat ali firma ukvarja z kromiranjem manjših delov ( š,v,g= 20 x 30 X15,cm ).
Imam namreč original komande od VP starejše in bi jih rad ohranil, ker pač pašejo vizualno k barki. Bi pa se najdli še kakšni deli. Krom še je zgoraj, motijo me pa pikice kjer se lušči.
Je za predpripravo na kromiranje potrebno kaj posebej naredit. Speskat stari krom ali kako drugače odstranit. Kot sem že omenil, so to deli , kateri ne bodo neposredno v stiku z morsko vodo. Poskusil sem z poliranjem. Pride lepo temne bunkice ( verjetno korozija pod kromom ) se zmanjšajo, ampak vseeno nisem zadovoljen z rezultatom. Izgled popolnega kroma je seveda dosti lepši kot tako kot je sedaj. Zunaj ( bitve in razne dele za vezanje in line ( fineštrini ) ovalna mala okna na bokih), pa bodo itak vse iz medenine.
Za vsako informacijo sem hvaležen.
LP
Kromiranje raznih notranjih delov barke
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Atilone,peskat nikakor. Če hočeš imet resničen globok sijaj kromiranih delov,bo najbrž kar težava. Mojstri,ki tule okrog mene rihtajo oldtimerje(vozila),nosijo te dele v Radomlje. Ampak tam samo kromirajo. Moje mišljenje pa je,naj me kdo popravi,če ni najboljše,da bi morali deli za kromiranje biti najprej zelo spolirani,seveda prej očiščeni starega kroma in vsega,kar je gor,potem pa pobakreni in nazadnje kromirani. Takšen način je bil najverjetneje v uporabi včasih,ker je na maminem biciklu tam na balanci,kjer so sezajle drgnile ob balanco,prišlo do bakra.Ampak drugje pa nobenih pikic,rje ali matiranja kroma.Govorim o kolesu,ki je že krepko čez Abrahama. Bom malo povprašal te oldtajmerje,pa ti javim kako št.. Zasledil pa sem,mislim,da v Burzi navtike,da pa v ZG nekje bakrijo in kromirajo.
Nac, najprej hvala za pomoč. Leta nazaj, ko je v G. Radgoni še obratovala firma Elerad, je bila v sklopu firme, TOZD ( ljubi stari TOZDI ) Galvanika in tam vem , so fantje na veliko kromirali znancem razne dele za mopede, motorje itd. od vilic, blatnikov itd. Samo je pa res, da so bili deli samo pobarvani. Seveda firma več ne obstaja in onih kateri so delali v galvaniki tudi več ni nikjer, da bi jih vsaj vprašal, če in kako gre to z že obdelanimi deli z kromom.
lp
lp
Antilone za tvoj konec ne vem če pa ti lahko kaj pomagam,v Trebnjem,bolj natančno Grm pa se ukvarja z galvanizacijo g.Metelko.Več pa tukaj
http://www.rumenestrani.com/si/podjetja ... niel--s-p-
L.P.
http://www.rumenestrani.com/si/podjetja ... niel--s-p-
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov