Evo, bolj štromarski problem.
Občasno imam problem pri startanju motorja. Štarter v bistvu normalno poštarta motor, nato pa se, ko motor deluje, mali zobniček štarterja spusti navzdol in se vrti v prazno. Ko obrnem ključ na off, se motor ustavi, štarter pa nato zagrabi in naprej "vergla". Če potegnem "quick stop", ne pomaga nič. Zadevo lahko hitro rešim le, če izklopim glavno stikalo iz akumulatorja. Štarter mi je uspelo ustaviti šele (s poskušanjem) tako, da sem vklopil gl. stikalo, pri tem je štarter takoj začel delat, nato še hitro obrnil ključ za vžig na start in šele nato se je zadeva rešila.
Zdaj me pa zanima, če morda v tem kdo vidi kako logiko, po kateri bi lahko ugotovil, kaj me v resnici zafrkava. Ali je morda krivo stikalo za vžig s ključem, morda rele za štarter ali kaj drugega - kakšen stik žic?
Ne razumem, zakaj starterja nisem mogel ustaviti s ključem oz. quick-stopom (motor pa sem lahko), ampak le z odklopom akumulatorja!
To se mi je zgodilo lansko leto dvakrat, in pa ta vikend, ko sem spet splovil čoln na hrvaškem (normalno, daleč od mehanika). Zdaj spet normalno deluje, a samo čakam lahko, kdaj ga spet zagrabi slaba volja
Motor je 4-taktna Yamaha 40KM (uradno Selva).
Vsak namig dobrodošel!