Peskanje prikolice

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Peskanje prikolice

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Okt 24, 2007 09:05

Pozdravljeni! Zanima me naslov nekoga, ki kvalitetno(cena brez umetniškiga vtisa) speska prikolico za čoln, tudi znotraj odprtega profila. Precej težko gledam rjo!
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

prikolica

OdgovorNapisal/-a morski volk » Sr Okt 24, 2007 12:12

Svetujem ti, da daš prikolico pocinkat. Za pripravo jo razdreš na prafaktorje in na brzino pokrtačiš, da spraviš glavnino svinjarije dol, vse ostalo bo naredila kislina v cinkarni. Prikolico ti pocinkajo lahko v Cinkarni Celje po predhodni najavi ali pa jo odpelješ nekam v bližino Udin v Italiji. Morda kdo na forumu ve kje točno je v Udinah cinkarna. Odnos delavcev do strank v Cinkarni Celje je katastrofa ampak glede na trajnost cink zaščite se splača potrpeti.
soncius
Kapitan bojne ladje

zdravo

OdgovorNapisal/-a soncius » Če Okt 25, 2007 10:47

Omenjena cinkarnka je v neposredni bližini Gorice (Gorizia). Do nje prideš tako da v Vrtojbi prečkaš mejo in nadaljuješ po avtocesti proti Udinam, na izvozu za Gradisca greš ven in nadaljuješ po navadni cesti. Cinkarna bo na tvoji desni.
Moram pa poudariti da je ravno ne hvalijo, poznam kar nekaj ključavničarjev ki ograje in podobne stvari vseeno vozijo v Celje!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Okt 25, 2007 12:17

Hvala za informacijo, a mogoče kdo ve kako se giblje cena za cinkanje, da izračunam (delo , denar, prevoz), če se mi ne izplača rajši kupit že cinkano.
Je pa original prikolica od Elan GT 402, ni niti toloko načeta, gre bolj za estetiko.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Če Okt 25, 2007 15:40

Pred slabim leto sem tudi sam obnavljal podobno prikolico. Za cinkanje se nisem odločil. Sem pa celo razdrl v prafaktorje, jo pošvasal kjer je bilo potrebno, celo prebrusil, zaščitil z temeljno barvo (3 roke) in prebarval z Syntol emajlom srebrne oz. sive barve (prav tako 3 roke). Zamenjal sem še kolesne ležaje in gume ter vse skupaj spet sestavil. Prikolica mi služi več kot odlično, res pa je, da pazim ko jo zapeljem v vodo. Ležaji niso nikoli v morju. Po vsaki uporabi jo operem s sladko vodo.
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Pe Okt 26, 2007 09:16

nekoč je bila cena ena marka na kilo, sedaj mislim da se giblje okoli 0,80 evra za kilogram! cene so bolj informativne!
Rafter
Kapitan fregate
Kraj: Southern district of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Po Okt 29, 2007 20:40

soncius napisal/-a:nekoč je bila cena ena marka na kilo, sedaj mislim da se giblje okoli 0,80 evra za kilogram! cene so bolj informativne!

To verjetno govoriš o masi (očiščenega) obdelovanca?

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 29, 2007 23:03

Ja točno to je mislil.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Nov 12, 2007 12:24

Po pogovoru s cinkarno so mi rekli da je potrebno prikolico speskati (brez barve, maščobe, rje) potem pa pripelješ. Ampak če že speskaš je bolje da takoj prebarvaš, ker drugače spet hitro oksidira. Najbrž se bom odločil za peskanje. Cena cinkanja pa je od 0,5 do 1.2 EUR / kg.

Vseeno hvala za info.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov