Camper cerada, obnova sedežev in "tepih" v kokpitu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Original-One
Viceadmiral

Camper cerada, obnova sedežev in "tepih" v kokpitu

OdgovorNapisal/-a Original-One » Če Maj 20, 2010 17:47

Zdravo morjeplovci!

Zanimam se kakšno ugodno/kvalitetno tapetništvo za obnovo sedežev, tepiha po meri za kokpit in camper cerade.

Original na yucci, tepih 600eur, camper cerade 2000eur. Tako, da ta varijanta odpade :)

Za tepih in sedeže je lahko majster pri nas oziroma najbolje, da je kje v bližini Lj.

Za camper cerade pa sploh nevem, kako naj se postopka lotim, glede nato, da je čoln na Cresu. Mogoče kdo pozna kakšnega dobrega mojstra z območja Rijeka, Cres, Lošinj, Krk?

Hvala

Lp Nejc
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Maj 21, 2010 08:44

Jaz sem za vse sam pobral šablone. Nato pa v akcijo. Kvaliteta izdelka bo v veliki meri odvisna od tvojih šablon!
O izdelovalcih pa je na forumu že kar nekaj napisanega. Pobrskaj!
FISHING & SAILING IS LIFE
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Pe Maj 21, 2010 11:26

Ima kdo izkušnje z originalnimi ceradami z amerike? Naj bi bila to skoraj najbolj cenovno ugodna varijanta? Kako je pa z carino? Namreč iz amerike še nisem naročeval stvari. Koliko je carina itd...

hvala

lp Nejc
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Maj 21, 2010 12:41

Pred štirimi leti sem naročil kompletno cerado iz Amerike, katero sem plačal 600 USD, carino pa sem moral plačati v Sloveniji, takoj ob prejemu, kot slovenski državljan.
Ker je bila barka pod USA zastavo na Hrvaškem, sem cerado odnesel čez mejo, jo na naši carini odjavil in prejel žig, na HR pa nisem prijavil, da ne bi imel problemov na meji. Potem sem šel na carino, kjer sem prejel cerado, pokazal izvoz cerade iz države in prejel carino (takrat so rekli - garancijo) v gotovini nazaj.
Res je bilo najceneje. poglej oz. povprašaj, če je še sedaj tako.

Mislim pa, da so cene tako padle, nekateri nimajo dela dovolj in bi ti naredili za primerno ceno. Razen, če ne pričakuješ, da ti bo kdo naredil na pol zastonj ali celo zastonj :lol:

LP
:wink:
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Pe Maj 21, 2010 18:07

Novinec napisal/-a:Pred štirimi leti sem naročil kompletno cerado iz Amerike, katero sem plačal 600 USD, carino pa sem moral plačati v Sloveniji, takoj ob prejemu, kot slovenski državljan.
Ker je bila barka pod USA zastavo na Hrvaškem, sem cerado odnesel čez mejo, jo na naši carini odjavil in prejel žig, na HR pa nisem prijavil, da ne bi imel problemov na meji. Potem sem šel na carino, kjer sem prejel cerado, pokazal izvoz cerade iz države in prejel carino (takrat so rekli - garancijo) v gotovini nazaj.
Res je bilo najceneje. poglej oz. povprašaj, če je še sedaj tako.

Mislim pa, da so cene tako padle, nekateri nimajo dela dovolj in bi ti naredili za primerno ceno. Razen, če ne pričakuješ, da ti bo kdo naredil na pol zastonj ali celo zastonj :lol:

LP

Se mogoče spomniš, koliko (okvirno) je znašala carina v % ?

lp
:wink:
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Če Jun 10, 2010 12:14

Okej. Sedaj poskušam naročiti cerade iz USA, pa mi vztrajno sporočajo, da imam napačen Hull ID, torej id trupa. Kličem na Yucco in pravijo, da so prave.

Moje se začnejo na PL (očitno, kot Poland)

Iz USA mi sporočajo, da, če je plovilo Sea Ray, bi se hull id moral začet s SR, da dokler nebom imel številke s tem začetkom mi ne znajo pomagat :)

Kakšni predlogi?

Tapicerijo sem dal pa delat Kermavnerju z dolgega mosta.. PRIPOROČAM!¨

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 14, 2010 23:30

Hja, produkt globalizacije.... Sea Ray ni več vsak narejen v ZDA, marsikateri se res začne s črkami PL, potem sledi vezaj in res je, kot praviš, to pomeni, da je narejen na Poljskem... Še huje je, ker se na manjših Sea Rayih številka trupa začne s CN, kar pa pomeni China...

Njegov celoten HID mora biti nekaj takšnega:
US-SERT *****
Pri tebi je spredaj PL, sledi pa verjetno tudi kaj drugega kot SERT... Povej američanom, da je tvoj narejen na Poljskem in bodo verjetno ugotovili kateri model onkraj luže je enak...

LP
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » To Nov 30, 2010 12:06

Zdravo,

problem s ceradami rešen, sem naročil original.

Kako pa naj se lotim problema s tepihom, nekakšno šablono mi je ratalo ustvarit, naj dam delat to nekomu? Komu?

Če pa se sam lotim, kakšen material(tepih) naj kupim?

hvala

lp
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » To Dec 14, 2010 12:09

Original-One napisal/-a:Zdravo,

problem s ceradami rešen, sem naročil original.

Kako pa naj se lotim problema s tepihom, nekakšno šablono mi je ratalo ustvarit, naj dam delat to nekomu? Komu?

Če pa se sam lotim, kakšen material(tepih) naj kupim?

hvala

lp

Še enkrat, isto vprašanje glede tepiha.. Kdorkoli?

Hvala
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Dec 14, 2010 14:53

Jaz sem dal narest tepihe za celotna tla v jadrnici. Za šablone sem vzel kar podnice, ki sem jih prerisal direktno na hrbtno stran itisona. Pri tem moraš biti previden, da jih ne pozabiš obrnit "na glavo" sicer dobiš negativ.
Itison sem nabavil v Veletekstilu na Masarykovi cesti 17 v Ljubljani (tel. 01 434-24-17) - v roli širine 4m.
Tepihe mi je razrezal in zarobil:
Gregor Rogelj s.p.
Delavska 1, Kranj-Stražišče
tel 04 231-15-07
GSM 041 747-756
info@rogelj-info

Edo
Nazadnje spremenil EDO, dne To Dec 14, 2010 16:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Dec 14, 2010 16:02

Kaj pa kdo kaj dela kamper cerade? Pisal sem našemu članu Barh-u vendar ne duha ne sluha o njem :oops:

Neki sem gledal na netu in poslal povpraševanje bomo vidli kaj se bo izcimilo.

Kolk pa pridejo kej te kamper cerade za gumenjaka 5m?

Hvala
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » To Dec 14, 2010 17:04

EDO napisal/-a:Jaz sem dal narest tepihe za celotna tla v jadrnici. Za šablone sem vzel kar podnice, ki sem jih prerisal direktno na hrbtno stran itisona. Pri tem moraš biti previden, da jih ne pozabiš obrnit "na glavo" sicer dobiš negativ.
Itison sem nabavil v Veletekstilu na Masarykovi cesti 17 v Ljubljani (tel. 01 434-24-17) - v roli širine 4m.
Tepihe mi je razrezal in zarobil:
Gregor Rogelj s.p.
Delavska 1, Kranj-Stražišče
tel 04 231-15-07
GSM 041 747-756
info@rogelj-info

Edo

Kako pa je potem s tistimi "knofi" za pritrditev v kokpitu? Jih dobiš in sam potem namestiš?

lp
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Dec 14, 2010 18:56

Tiste "knofe" boš težko sam pritrdil na tepih, če nimaš orodja. Rabiš posebna klešča za pritrditev. Po mojem ti jih bodo pri Roglju pritrdili na tepih ali pa kakšen tapetnik. Spodnji del pa sam zašraufaš v tla oz. klop.

Lp Edo
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Dec 14, 2010 20:35

Blze, Barh je izpuhtel v zrak, je že praznik, če ga dobiš.

Nejc, kot ti je rekel Edo, ti lahko Rogelj naredi vse, ampak ker ga osebno poznam, se mu ne bo dalo it na Cres, tako, da si moraš narediti šablone in potem ti on odreže.

No midva z Barhom, sva naredila šablone iz prozornega polivinila in flomastra, potem sem sam kupil tepih po mojih željah, ga po šablonah odrezal in nesel k Roglju zarobit.
Fenomenalno.
Tako, da to lahko v 95 % narediš sam.

Če rabiš še kaj, me pokliči pa bova kakšno rekla, ker na Cres me sedaj nekaj časa ne bo.

Aja drukerje na tepih pa pritrdiš s posebnimi kleščami, katere ima vsak tapetnik

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Dec 14, 2010 23:38

Jaz sem dal narediti tepihe za dele jadrnice, ki jih ne pokrivajo lesene podnice (vhod v obe spalni kabini, ter skladiščni del).
V Mladinski knjigi sem kupil nekaj pol šeleshamerja, izrezal ven šablone glede na izmerjeno, potem pa še malo na kolena in izpiliš šablono do konca (je pa najbrž boljši način MitjeP. - prozorni polivinil in flomaster).
Šablnone sem nato odnesel v Salon Creatina - http://www.btc-city.com/trgovina/lj/613/salon_creatina - tam izbereš tepih, pustiš šablono in čez 2-3 dni prideš po izdelan tepih (izrežejo in zarobijo). V trgovini imajo na kolutih okrog 30 različnih itisonov.
Kot pa je omenil Edo, moraš že v barki določiti kateri del šablone je lice, saj sem na to pozabil in nato dobil zrcalno sliko enega od tepihov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti