Čiščenje palube jadrnice

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

Čiščenje palube jadrnice

OdgovorNapisal/-a Mace » Pe Maj 21, 2010 18:58

Zdravo,

Želim se lotiti spocat palubo ki so jo leta malo načela in je postala ponekod rumenkasta. Zanima me kaj priporočate in ali je sploh možno osvežiti barvo da bi bila belkasta kot nekoć.

hvala za odgovore
mouse5
Desetnik

OdgovorNapisal/-a mouse5 » Ne Jun 20, 2010 12:05

če imaš antizdrsno podlago krtača,goba in razmaščevalec-keo ali kaj podobnega,za ostalo gladko površino pa prvo dobro operi z šamponom,najbolje je da greš v kakšno avtopralnico kjer imajo dobre detergente,če ne poznaš nobenga mi lahko javiš ti zrihtam,ter nato spoliraš z grobo pasto odvisno koliko je gelkoat že obarvan in seveda z polirko,pa bo šlo boš videl.Pa obilo zabave pri tem.
Mouse
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Jun 20, 2010 12:18

Imaš ZS.

:wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
dedo
Desetnik

OdgovorNapisal/-a dedo » Če Mar 19, 2015 21:21

oživljam temo :)
imam isti problem sicer ne na jadrnici ampak na fishermanu.
kaj mi predlagate?
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » So Mar 21, 2015 22:44

Če je paluba (ali boki) porumenela ni nujno, da je zaradi sonca. Porumenelost je največkrat problem vodnega kamna. Najbolje se to opazi pri charter plovilih,katere imajo dosti milj za seboj.Pri plovbi se namreč suši morje na bokih in posledica je rumenkast kamen. Na moji barki, katero večinoma uporabljam za ribolov in jo pogostokrat splahnem, se mi pojavi tudi po palubi. To rešim na dosti lažji in hitrejši način kot s poliranjem. Namen rastra je da je protizdrsna površina in se ga ne polira kot ostele ravne površine.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Ne Mar 22, 2015 12:50

Remu napisal/-a:Če je paluba (ali boki) porumenela ni nujno, da je zaradi sonca. Porumenelost je največkrat problem vodnega kamna. Najbolje se to opazi pri charter plovilih,katere imajo dosti milj za seboj.Pri plovbi se namreč suši morje na bokih in posledica je rumenkast kamen. Na moji barki, katero večinoma uporabljam za ribolov in jo pogostokrat splahnem, se mi pojavi tudi po palubi. To rešim na dosti lažji in hitrejši način kot s poliranjem. Namen rastra je da je protizdrsna površina in se ga ne polira kot ostele ravne površine.

Na kakšen način pa to rešiš, bi bilo še fajn, če napišeš :)
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Ne Mar 22, 2015 16:01

Razredčena solna kislina, samo pazi kje in kako, da ne bo več škode, kot koristi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov