Zdravo,
Želim se lotiti spocat palubo ki so jo leta malo načela in je postala ponekod rumenkasta. Zanima me kaj priporočate in ali je sploh možno osvežiti barvo da bi bila belkasta kot nekoć.
hvala za odgovore
Čiščenje palube jadrnice
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
če imaš antizdrsno podlago krtača,goba in razmaščevalec-keo ali kaj podobnega,za ostalo gladko površino pa prvo dobro operi z šamponom,najbolje je da greš v kakšno avtopralnico kjer imajo dobre detergente,če ne poznaš nobenga mi lahko javiš ti zrihtam,ter nato spoliraš z grobo pasto odvisno koliko je gelkoat že obarvan in seveda z polirko,pa bo šlo boš videl.Pa obilo zabave pri tem.
Mouse
Mouse
Če je paluba (ali boki) porumenela ni nujno, da je zaradi sonca. Porumenelost je največkrat problem vodnega kamna. Najbolje se to opazi pri charter plovilih,katere imajo dosti milj za seboj.Pri plovbi se namreč suši morje na bokih in posledica je rumenkast kamen. Na moji barki, katero večinoma uporabljam za ribolov in jo pogostokrat splahnem, se mi pojavi tudi po palubi. To rešim na dosti lažji in hitrejši način kot s poliranjem. Namen rastra je da je protizdrsna površina in se ga ne polira kot ostele ravne površine.
-
matejofski
- Viceadmiral
Remu napisal/-a:Če je paluba (ali boki) porumenela ni nujno, da je zaradi sonca. Porumenelost je največkrat problem vodnega kamna. Najbolje se to opazi pri charter plovilih,katere imajo dosti milj za seboj.Pri plovbi se namreč suši morje na bokih in posledica je rumenkast kamen. Na moji barki, katero večinoma uporabljam za ribolov in jo pogostokrat splahnem, se mi pojavi tudi po palubi. To rešim na dosti lažji in hitrejši način kot s poliranjem. Namen rastra je da je protizdrsna površina in se ga ne polira kot ostele ravne površine.
Na kakšen način pa to rešiš, bi bilo še fajn, če napišeš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov