Honda 75 štiritaktna težave

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
miucren
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor

Honda 75 štiritaktna težave

OdgovorNapisal/-a miucren » So Maj 22, 2010 12:29

Lp
Kot omenjeno v naslvo gre za Hondo 75 štiritaktno.Težava pa je da mi motor ni hotel štartat in ugotovil sem da je krivec štarter oz vklopno stikalo na štarterji.Ko sem štarter odvil z motorja pa sem videl sledeče in sicer v prostoru kje je zobnik od štarterja je voda cc 2dl.Mislim da tam voda ne sme bit.Pa me zanima če je gdo že imel takšen problem in kako ga je rešil.
Tukaj sm stvar malo poslikal
Slika
Slika
Slika
RANIERI 545 S
Uporabniški avatar
miucren
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a miucren » Po Maj 24, 2010 11:40

lp
Kaj doben še ni imel takšnih težav.Ali morda gdo ve kje dobit slike oziroma prospekte kot jih imajo na servisih rastavljenega motorja HONDA 75.
RANIERI 545 S
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 24, 2010 11:48

Imel sem kar nekaj različnih motorjev ampak tale sistem štarterja mi pa ni poznan, ponavadi imajo (štarter) zagonski zobnik ob vstrajniku in je vse zunaj in vidno. Pri tebi pa je v ohišju tako da .... Vsaj pri mojih 2 in 4T je bilo tako. Je pa nekaj gotovo, voda tam nima kaj iskat!
Mislim da bo najbolje, da se obrneš na servis.
Uporabniški avatar
miucren
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a miucren » Po Maj 24, 2010 21:34

kocka napisal/-a:Imel sem kar nekaj različnih motorjev ampak tale sistem štarterja mi pa ni poznan, ponavadi imajo (štarter) zagonski zobnik ob vstrajniku in je vse zunaj in vidno. Pri tebi pa je v ohišju tako da .... Vsaj pri mojih 2 in 4T je bilo tako. Je pa nekaj gotovo, voda tam nima kaj iskat!
Mislim da bo najbolje, da se obrneš na servis.

LP
Sem klical na servis in jim razložil težavo.Tudi na servisu mi niso znali razložit zakaj je prišla voda not.Rekli so mi naj pripeljem motor na servis pa bojo pogledali ko bodo imeli čas.Meni pa se seveda mudi kajti 15.6 sem nameravo na obalo.
RANIERI 545 S
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Maj 25, 2010 13:04

Ko gledam skice za tvoj motor je spodaj o ring tesnilo. Ali si mogoče preveril ali je voda sladka ali slana. Verjetno je sladka, ko si pral motor. Preveri kako je s tesnilom. Aja pa še link od tvojega motorja:

http://ascmarine.wss-pro.com/pages/part ... fault.aspx

Tukaj boš lahko preveril točno kako je sestavljeno in tudi kataloške številke, ki jo potrebuješ za naročilo rez. dela.

LP Klemen
Uporabniški avatar
miucren
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a miucren » To Maj 25, 2010 21:49

klemzi napisal/-a:Ko gledam skice za tvoj motor je spodaj o ring tesnilo. Ali si mogoče preveril ali je voda sladka ali slana. Verjetno je sladka, ko si pral motor. Preveri kako je s tesnilom. Aja pa še link od tvojega motorja:

http://ascmarine.wss-pro.com/pages/part ... fault.aspx

Tukaj boš lahko preveril točno kako je sestavljeno in tudi kataloške številke, ki jo potrebuješ za naročilo rez. dela.

LP Klemen

lp
Štarter sem vzel ven spodaj je o ring in je videt ok.Voda je slatka in mi ni jasno kako bi lahko prišla not z pranjem motorja.Vode je bilo cc 2dl ali je morda možno da je to od kondensa motor je 8let star.Sedaj sem obnovil starter novo vklopno stikalo in nove krtačke vse očistil in sestavil skupaj.Zadeva deluje za vikent grem na Ptujsko jezero da vidim kaj bo po nekaj urah vožnje.Klemen hvala za link upam da se bom znajdo in bom našo to kar iščem.

Renato
RANIERI 545 S
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Maj 26, 2010 13:27

Dvomim da bi bilo toliko vode o kondeza. Jaz bi na tvojem mestu sprobal kot si napisal, preveril in če ne bi bilo notri vode bi motor opral nato še enkrat preveril. Če bi bila še vedno prisotna voda bi zamenjal to tesnilo. Pa potem od začetka. Jaz osebno mislim da je rahlo spuščalo tesnilo. Z leti pa se je nabrala voda z pranjem motorja ali pri pokrovu, ko je padal dež.
Tudi pri moji Hondi 40KM ima pod motorjem kot nekakšne bazenčke kjer je konstantno prisotna voda. Ko pada dež in imam rahlo dvignjen motor mi pri pokrovu (kjer je luknja za dvig motorja) priteče voda v motor.

Skratka spremljaj zadevo.

LP Klemen

Kdo je na strani

Po forumu brska: Leut in 4 gosti