Mercruiser 5.0 , V8.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercruiser 5.0 , V8.
V preteklosti sem že pisal, da se mi občasno pojavi pisk-alarm pri glisiranju z mojim Baylinerjem 2252, Motor Mercruiser 5.0 , V8, MPI.
Alarm-pisakanje se vključi......
Ko glisiram z obrati okoli 4000, in s hitrostjo okoli 30-34 N/h lahko vozim poljubno dolgo, se pisk ne pojavi. Ko pa plin zmanjšam in s tem obrate zmanjšam na okoli 3600-3800 se pojavi pisk. Tu vozim od 24-28 NM/h..
Včasih piskanje utihne.....ko vozim s temi - nižjimi obrati.
Še enkrat..... če glisiram z močjo 4000-4200 obratov, lahko vozim
kolikor časa želim - je vse OK, ko pa malo zmanjšam plin ...pa PIIIISSSK.
Temperatura motorje je OK, tlak olja je OK, voda OK, akomulatorje polni OK, olja je dovolj v motorju, enako v peti, enako za servo volan, ...skratka vse je OK....pisk pa se pojavlja in ti para živce.
Ali je imel kdo podoben primer.
l.p. Ervin
Alarm-pisakanje se vključi......
Ko glisiram z obrati okoli 4000, in s hitrostjo okoli 30-34 N/h lahko vozim poljubno dolgo, se pisk ne pojavi. Ko pa plin zmanjšam in s tem obrate zmanjšam na okoli 3600-3800 se pojavi pisk. Tu vozim od 24-28 NM/h..
Včasih piskanje utihne.....ko vozim s temi - nižjimi obrati.
Še enkrat..... če glisiram z močjo 4000-4200 obratov, lahko vozim
kolikor časa želim - je vse OK, ko pa malo zmanjšam plin ...pa PIIIISSSK.
Temperatura motorje je OK, tlak olja je OK, voda OK, akomulatorje polni OK, olja je dovolj v motorju, enako v peti, enako za servo volan, ...skratka vse je OK....pisk pa se pojavlja in ti para živce.
Ali je imel kdo podoben primer.
l.p. Ervin
OK, pri toliko prispevkih na forumu se res ne spomnim, samo nekdo, ki je spraševal točno to, sem mu 2 krat napisal, naj zamenja senzor za tlak vode. Če si to ti, potem sem jezen! Ampak res, svetujemo ti, potem pa isto vprašanje, senzor je pa še kar star... Takrat sem tudi bolj podrobno opisal različna piskanja na MPI motorjih...
Če pa nisi ista oseba, potem pa sorry. Rešitev je menjava senzorja in nič drugega. Pač pogosta okvara, ker se zabaše z vodnim kamnom in soljo...
Če pa nisi ista oseba, potem pa sorry. Rešitev je menjava senzorja in nič drugega. Pač pogosta okvara, ker se zabaše z vodnim kamnom in soljo...
Očistit se včasih da, opereš s solno kislino. Zadeva deluje samo včasih, večinoma pa sledi nov senzor... Praktično nikoli senzor ne odpove v trenutku, temveč počasi. Najprej začne vsaki 2 minuti piskat samo na prostem teku, potem že pri 1.000 vrtljajih, kasneje piska vsaki 2 minuti tudi pri 3.000 vrt/min.
Zadeva te torej opozarja, da bo crknila... In ko prvič zapiska, si TAKOJ kupi rezerven senzor! Lahko pa ga imaš tudi vedno na zalogi, ne bo škodilo...
LP
Zadeva te torej opozarja, da bo crknila... In ko prvič zapiska, si TAKOJ kupi rezerven senzor! Lahko pa ga imaš tudi vedno na zalogi, ne bo škodilo...
LP
PISKANJE - BAYLINER 2252
Glede piskanja, bi še vprašal, če mogoče kdo ve, kje se nahaja ta senzor tlaka pritiska vode v motorju Mercruiser 5.0, V8, let 2001.
Sem pisal na Yucca boats, da mi pošljejo senzor, pa sem dobil odgovor, da je več senzorjev tlaka vode v motorju????
l.p. Ervin
Sem pisal na Yucca boats, da mi pošljejo senzor, pa sem dobil odgovor, da je več senzorjev tlaka vode v motorju????
l.p. Ervin
PISKANJE
Ali, če mi lahko kdopošlje sliko, kje se ta stvar nahaja v motorju...
Hvala.
l.p. Ervin
Hvala.
l.p. Ervin
Tole sem ti poslal na ZS, ko si me spraševal po senzorju. A ni dovolj?
Na novejših motorjih je senzor tlaka vode na izmenjevalcu, ki hladi olje servo volana. Ta je nameščen povsem zadaj, prečno ob krmni steni na sredini motorja nad kardanom. Ne moreš falit... Senzor je v njega uvit z zgornje strani z navojem NPT. Novega samo priviješ in tesni, ne pa pretiravat z zategovanjem...
Sicer pa če boš še enkrat poklical na Yucco in boš povedal številko motorja bo senzor zagotovo pravi. Za tvoj motor obstaja samo en senzor, ne pa več!
Na novejših motorjih je senzor tlaka vode na izmenjevalcu, ki hladi olje servo volana. Ta je nameščen povsem zadaj, prečno ob krmni steni na sredini motorja nad kardanom. Ne moreš falit... Senzor je v njega uvit z zgornje strani z navojem NPT. Novega samo priviješ in tesni, ne pa pretiravat z zategovanjem...
Sicer pa če boš še enkrat poklical na Yucco in boš povedal številko motorja bo senzor zagotovo pravi. Za tvoj motor obstaja samo en senzor, ne pa več!
PISKANJE BAYLINER 2252
Se zahvaljujem za pomoč in trud.
Mercruiser 5.0, V8 MPI let. 2001, nima senzorja tlaka vode v motorju.
Napako so mi odpravili na servisu KV Nautica v Zadru, tako, da sedaj deluje b.p. Kaj je v resnici bilo narobe, natančno niti ne vem.
Sedaj je vse OK in mašina " laufa" kot Singerica.
Še enkrat hvala.
l.p. Ervin
Mercruiser 5.0, V8 MPI let. 2001, nima senzorja tlaka vode v motorju.
Napako so mi odpravili na servisu KV Nautica v Zadru, tako, da sedaj deluje b.p. Kaj je v resnici bilo narobe, natančno niti ne vem.
Sedaj je vse OK in mašina " laufa" kot Singerica.
Še enkrat hvala.
l.p. Ervin
Kdo je na strani
Po forumu brska: Aky in 10 gostov