Servo problem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

Servo problem

OdgovorNapisal/-a ss9940 » So Jun 12, 2010 09:02

Pozdravljeni!

Evo kompleksnega problema:

Na barki z 2 motorjema imam težave s servo volanom. Pri vžigu motorja ali pa pri če sunkovito potegnem volan, prične volan skakati levo-desno, in to vedno bolj... Umirim ga lahko samo, če ga do konca zavijem levo ali pa desno...

Evo kaj sem probal (po nasvetih serviserjev):

- dodal olje
- odzračil sistem (z vgašnjenim motorjem 10-12 krat zavil volan polne levo in desno)
- če bi zaštekal ventil v servo cilindru, sem poskusil s ključem "zdrmat" bat + našpricat z WD 40

Pogruntal sem še, da je olje spuščalo na hladilniku (plastične šelne), ampak že saniral ;)

kaj mislite da bi lahko bil vzrok?

jaz se nagibam: povezovalna štanga ima poškodovana mesta vpenjanja (prevelika zračnost) ali pa da je problem v ventilu v aktuatorju... ima kdo izkušnje??

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Jun 12, 2010 09:16

Kaj pa cevi (lajtenge) si morda preveril,da nebi bila slučajno od znotrj napokana in da bi ti morda zmanjševala pretok olja :?:
Ure dnevi leta tečejo....
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Ne Jun 13, 2010 07:19

Lep pozdrav. Mislim da ni problem v črpalki in napeljavi ,ker ti pritisk imaš. Pod drogom volana imaš en tak razvod na katerega so priključene cevi, v njem pa so ventili ki usmerjajo pretok in pritisk . Tam ti ne odpira oziroma ostane odprt kanal. Mislim da je to vzrok :wink:
Probaj ga vzeti dol pa ga daj preverit.

Lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 14, 2010 23:32

Ja prva ideja je res zrak v sistemu, vendar če praviš, da odzračevanje ni pomagalo, potem je res lahko samo še ventil, kot pravi Dušan.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Jun 16, 2010 17:45

To pomeni odklopit zajlo + lajtunge iz cilindra? Jaooo... delo ne bo lahko ker se težko pride zraven :P

Ah ta navtika :P

Fala za namige!

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov