VLEKA PLOVILA Z PRIKOLICO
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
VLEKA PLOVILA Z PRIKOLICO
zDRAVO
KUPIL SEM PLOVILO TEŽKO CCA BREZ PRIKOLICE 1600 KG + PRIKOLICA CCA 500 KG .SKUPAJ CCA 2100 KG.
ZANIMAJO ME VAŠE IZKUŠNJE Z VLEKO LE TE TEŽE Z OSEBNIM AVTOM.IZIT ZA VLEKO LE TE IMAM NAREJEN.
PROBLEM JE TA KER ME ZANIMA KAKŠEN AVTO MORA BITI DA LETO LAHKO NORMALNO VLEČE.
V VSAKEM PRIMERU IMAM SEDAJ audi A6 143 konjev dizel.težak cca 1750 kg .
Ali mislite ,da bi to lahko vlekel na krajše razdalje .Namreč plovilo bo nonstop na Hrvaškem .In bi ga prevažal samo na kratke razdalje.
HVALA VAM ZA ODGOVOR.
KUPIL SEM PLOVILO TEŽKO CCA BREZ PRIKOLICE 1600 KG + PRIKOLICA CCA 500 KG .SKUPAJ CCA 2100 KG.
ZANIMAJO ME VAŠE IZKUŠNJE Z VLEKO LE TE TEŽE Z OSEBNIM AVTOM.IZIT ZA VLEKO LE TE IMAM NAREJEN.
PROBLEM JE TA KER ME ZANIMA KAKŠEN AVTO MORA BITI DA LETO LAHKO NORMALNO VLEČE.
V VSAKEM PRIMERU IMAM SEDAJ audi A6 143 konjev dizel.težak cca 1750 kg .
Ali mislite ,da bi to lahko vlekel na krajše razdalje .Namreč plovilo bo nonstop na Hrvaškem .In bi ga prevažal samo na kratke razdalje.
HVALA VAM ZA ODGOVOR.
Pa izpit boš še moral narediti, ker presegaš 3500kg
Kadar z vozilom za katerega potrebujete vozniško dovoljenje B kategorije, vlecete priklopnik, katerega najvecja dovoljena masa presega maso vlecnega vozila, ali najvecji dovoljeni masi obeh vozil presegata 3500kg in nimate dovoljenja C+E kategorije, morate pridobiti vozniško dovoljenje B+E kategorije.
Vozniški izpit za B+E lahko opravite že pri 18. letih starosti. Imeti morate vozniško dovoljenje B kategorije.
Kadar z vozilom za katerega potrebujete vozniško dovoljenje B kategorije, vlecete priklopnik, katerega najvecja dovoljena masa presega maso vlecnega vozila, ali najvecji dovoljeni masi obeh vozil presegata 3500kg in nimate dovoljenja C+E kategorije, morate pridobiti vozniško dovoljenje B+E kategorije.
Vozniški izpit za B+E lahko opravite že pri 18. letih starosti. Imeti morate vozniško dovoljenje B kategorije.
Brez problema vlečeš, edino kar bo lahko trpelo je sklopka. Če si "dober" voznik in malo tudi mehanika, ne bom izgubljal besed in to že veš kaj pomeni... Če pa si tak model, da za speljevanje na semaforju na diesel avtu rabiš 1.500 vrt/min, potem pozabi na vleko, ker bo sklopka po nekaj križiščih odslužila svojemu namenu... S tem res nočem nobenega žalit, vendar sem vseeno "serviral" tako na grobo, da se nekateri zamislijo nad svojim uničevanjem avtomobilov. Sem že videl frajerja, ki je pripeljal prikolico vse do trajekta, tam pa je le sklopka odpovedala, predstavljaj pa si težave...
No če pa je avto avtomatik Tiptronic (predvidevam da ni, ker je to 2.0), potem ni bojazni in ne boš uničil prav nič.
Rabiš pa izpit E k B, kot je rekel že ribon in ga očitno tudi imaš. To rabiš če si s skupno maso čez 3.500 kg ali pa je prikolica težja od avtomobila. V tvojem primeru je kar oboje.
LP
No če pa je avto avtomatik Tiptronic (predvidevam da ni, ker je to 2.0), potem ni bojazni in ne boš uničil prav nič.
Rabiš pa izpit E k B, kot je rekel že ribon in ga očitno tudi imaš. To rabiš če si s skupno maso čez 3.500 kg ali pa je prikolica težja od avtomobila. V tvojem primeru je kar oboje.
LP
opa
tole je pa nekaj novega glede sklopke .Res je ,da nisem laik in ,da pazim kaj in kako ampak vsak takle info je zelo dobrodošel res hvala
aja čoln sem letos zamenjla in sem vzel chaparalla 215 ssi 6.8 m
ps odločil sem se da tega čolna sploh ne bom več sam spuščal po rampi.
poklical bom dvigalo košta cca 300 kun . je škoda živceb ter nove prikolice
tole je pa nekaj novega glede sklopke .Res je ,da nisem laik in ,da pazim kaj in kako ampak vsak takle info je zelo dobrodošel res hvala
aja čoln sem letos zamenjla in sem vzel chaparalla 215 ssi 6.8 m
ps odločil sem se da tega čolna sploh ne bom več sam spuščal po rampi.
poklical bom dvigalo košta cca 300 kun . je škoda živceb ter nove prikolice
Če jo kdo želi videti, potem naj klikne na spodnji link:
LP, administrator
http://shrani.si/f/2F/JP/3mLpSSqZ/dscf2293.jpg
s slikami mam probleme, da vidimo če bo sedaj.
Če jo kdo želi videti, potem naj klikne na spodnji link:
LP, administrator
http://shrani.si/f/2F/JP/3mLpSSqZ/dscf2293.jpg
s slikami mam probleme, da vidimo če bo sedaj.
Še ena slika, ki sem jo zaradi velikosti odstranil in puščam le link:
Administrator
http://shrani.si/f/10/3M/1ajHylL1/20050117bora2000.jpg
no to pa je pred tremi leti isto plovilo.
to je bora 2 težka 1,5 tone . dolga 6,5m . peljal sem jo samo 10 km s 110 kojni . Recimo za po ravnem gre. Za morje pa hop na avtovleko , KER TUDI PRIKOLICE NIMAM REGISTRIRANE.
LP
Administrator
http://shrani.si/f/10/3M/1ajHylL1/20050117bora2000.jpg
no to pa je pred tremi leti isto plovilo.
to je bora 2 težka 1,5 tone . dolga 6,5m . peljal sem jo samo 10 km s 110 kojni . Recimo za po ravnem gre. Za morje pa hop na avtovleko , KER TUDI PRIKOLICE NIMAM REGISTRIRANE.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov