Na posodici za olje mi izteka olje. Kot kaže, pokrov slabo tesni (navoj pokrova preskoči, če malce bolj zategnem), izgleda pa tudi ne tesni kabel za plovec v posodici. Kadar je nivo olja na max., olje počasi izteka, na min. poziciji pa ostane nivo skoraj nespremenjen.
Zanima me, ali je pritisk olja v nogi normalno tako velik, da pronica olje čez pokrovček in (ali) kabel? V mirovanju namreč ne curlja nič, le ob vožnji.
Curlja, recimo max-min nivo v 3-4 urah vožnje?
Bravo DP-iztekanje olja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tole mi smrdi na povrno menjano olje, pri katerem je v nogi ostal zračni mehur... Če je zgoraj, bi se sicer moral odzračiti sam po cca. 10 kratnem glisiranju nekaj minut in potem ohlajanju s plutjem na minimumu ali pač v nekaj dneh brez problemov...
Tlak olja v nogi je običajno kar velik, naredi pa se zaradi segrevanja noge. Segrevanje je predvsem zaradi izgub na zobnikih in ležajih, nekaj malega pa greje nogo tudi ozpuh, vendar je to zanemarljivo!
Da pa ti začne iztekati zgoraj pri pokrovčku pa ni ravno normalno, saj se nivo hladen-topel ne sme bistveno spreminjati, če je v nogi polno olja!
LP
Tlak olja v nogi je običajno kar velik, naredi pa se zaradi segrevanja noge. Segrevanje je predvsem zaradi izgub na zobnikih in ležajih, nekaj malega pa greje nogo tudi ozpuh, vendar je to zanemarljivo!
Da pa ti začne iztekati zgoraj pri pokrovčku pa ni ravno normalno, saj se nivo hladen-topel ne sme bistveno spreminjati, če je v nogi polno olja!
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov